ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU VR1 houdt Woezik VR1 in toom : 2-1 verlies

Vrouwen

De 2e bekerwedstrijd in de poule is gespeeld tegen Woezik VR1, spelend in de Topklasse. Dit is 2 klasses hoger dan waar de jonge vrouwen van UDI’19/CSU VR1 in spelen, waarbij Woezik VR1 vorige week weinig moeite had om de andere 1e klasser in deze bekerpoule met 6-1 op te rollen. Nadat UDI'19/CSU VR1 vorige week in de allerlaatste minuut de wedstrijd naar zich toe had getrokken tegen Hoofdklasser Nooit Gedacht, is de vraag vooraf aan deze wedstrijd of het Udense elftal voor een stuntje kan zorgen. En een stuntje zat er bijna in, in de laatste fase van de wedstrijd zat UDI’19/CSU VR1 dichter bij een 2-2 gelijk dan bij een 3-1 verlies.

1e Helft

In de eerste helft moet UDI’19/CSU hard werken om de aanvallend spelende ploeg van Woezik VR1 tegen te houden. Lange tijd lukt dit aardig en af en toe kan UDI’19/CSU ook doorbreken naar voren, maar tot een echte kans komt het niet echt. Woezik zit vrij snel dichtbij de 1-0 maar de bal gaat voor langs het doel af.

Het spel speelt zich voornamelijk op de helft van UDI’19/CSU af , waardoor het gevaar telkens van Woezik af komt. Uit een zwak moment van de Udense verdediging krijgt Woezik de bal op een gevaarlijk punt voor het doel en de aanvalster van Woezik kan vanuit een goede hoek het eerste doelpunt maken. Ze zijn dan ca 18 minuten onderweg en UDI’19/CSU beseft dat foutjes tegen een topklasser direct afgestraft worden en dat ze dus op hun tellen moeten passen.

Woezik wil nu gebruik maken van het momentum en krijgt nog een paar kansen meer voordat ze 8 minuten later het 2e doelpunt op het score bord laten zetten. Maar naar wat later blijkt is dit het laatste doelpunt van Woezik in deze wedstrijd en lukt het de thuisploeg niet meer om tot scoren te komen. Met 2-0 achterstand wordt er afgefloten voor de rust en is er werk aan de winkel voor coach Janine Rongen in de rust om het team te overtuigen dat ze regie moeten en kunnen nemen in deze wedstrijd.

2e Helft

De tweede helft begint sterker voor UDI’19/CSU en ze gaan steeds meer aandringen op de helft van Woezik. De eerste kans is voor UDI’19/CSU als met een mooie opbouw Senne van de Kerkhof de bal vanaf achteren naar Ashly Henraath kan schieten die op haar beurt Lieke Wendels-Donkers kan bereiken die zo zou kunnen doorlopen naar het doel, maar helaas wordt er gevlagd voor buitenspel.

Het middenveld van UDI’19/CSU vormt een steeds lastiger te nemen horde voor Woezik en tegelijkertijd heeft UDI’19/CSU de weg naar voren gevonden, waardoor er al meer aanvallen te zien zijn dan in de 1e helft van de wedstrijd. De herkansing voor Lieke komt in de 62e minuut als Mabel Cremers met een dieptepass de bal bij Lieke krijgt, die nu wel kan doorlopen en de bal in het net schiet. Het is 2-1 en UDI’19/CSU krijgt er nu echt zin in om ook de 2-2 te maken, terwijl Woezik het moeilijker krijgt naarmate de wedstrijd vordert.

Er volgen nog een paar goede kansen voor Woezik, maar deze worden niet benut of op tijd gekeerd door UDI’19/CSU. Het gevoel leeft steeds meer bij UDI’19/CSU en het meegereisde publiek dat een 2-2 tot de mogelijkheden hoort, zeker als blijkt dat tegen het einde van de wedstrijd Woezik steeds hun doelpogingen zien stranden en de Udense vrouwen steeds beter en fanatieker gaan spelen.

In de slotfase wordt er wat harder over en weer gevoetbald wat nog een aantal laatste moment vrije trappen oplevert, maar doelpunten blijven aan beide kanten uit.

Een mooie pot voetbal met 2 ploegen die er voor wilden gaan en het is als 1e klasse team zeker geen schande om met 2-1 te verliezen van een team uit de Topklasse met daarbij het goede gevoel dat gelijkspel of meer ook had gekund.

Volgende week 13 september de laatste wedstrijd uit de bekerpoule uit tegen HVCH VR1, een bekende tegenstander die in dezelfde competitie speelt als UDI’19/CSU VR1.