ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI'19/CSU VR1 klimt omhoog na winst op SSS’18 : 3-0

Vrouwen

Na wat achteraf voorlopig de laatste wedstrijd is geweest vanwege de corona maatregelen is UDI'19/CSU VR1 door de winst op SSS’18 een paar plekjes gestegen in de ranglijst.

De hoofdtribune was leeg, maar door middel van een livestream kon het trouwe thuis publiek op 11 oktober toch meekijken naar een prima wedstrijd. UDI'19/CSU VR1 speelde vrij uit, soms wat rommelig en niet altijd even mooi, maar wel effectief en nergens kwam UDI'19/CSU VR1 echt in gevaar en bleef zo de bovenliggende partij.

1e helft

UDI'19/CSU VR1 speelde aanvallend en probeerde telkens met een opbouw naar voren druk te zetten en zo kansen te creëren, SSS’18 was meer van de counter en de lange ballen naar de voorste 2 spitsen. Er kwamen een paar kansen voor UDI'19/CSU VR1, maar het was ook wel zoeken naar goede openingen. Meerdere keren werd het rommelig voor de goal van SSS’18 en met kunst en vliegwerk hield SSS’18 het doel schoon.

In de 40e minuut krijgt UDI'19/CSU VR1 een kadootje als Ashly Henraath rechts van het doel tot bijna aan de achterlijn kan komen waar ze vanuit een lastige hoek een voorzet probeert te geven. De bal gaat rakelings voor de goal langs en de voorzet zou op niets uitlopen, ware het niet dat een verdedigster van SSS’18 in de weg loopt en de bal zelf in haar eigen doel werkt.

Nog geen 4 minuten later, op slag van rust, laten de Udense vrouwen zien dat ze ook zelf een goal kunnen maken. Ashly komt opnieuw aan de rechterkant van het doel en plaatst een fraaie voorzet naar Lieke Wiendels-Donkers die goed in komt lopen en met een kopbal de bal links het in net laat vallen, onbereikbaar voor de keepster. En zo staat het verdiend net voor rust 2-0 en zorgt dit er voor de UDI'19/CSU VR1 met vertrouwen de rust in kan gaan.

2e helft

Na de inmiddels al bijna traditioneel geworden peptalk van coach Janine Rongen op het veld met het team voor de verder lege tribune gaat het team met enthousiasme terug het veld op om te jagen op meer doelpunten om het doelsaldo een beetje op te krikken.

SSS’18 wil de aansluitingstreffer maken maar vindt daarvoor geen ruimte, op enkele snelle uitbraken na waarbij de spitsen van SSS’18 het keepster Nienke van de Donk lastig maken, maar Nienke en de Udense defensie laten zich niet verrassen en houden alle ballen tegen.

UDI'19/CSU VR1 krijgt een paar keer een vrije trap op een plek waar het zou kunnen, maar dit levert geen nieuw doelpunt op. Ook SSS’18 kan een paar keer op doel schieten vanuit een vrije trap, maar anders dan bij de eerdere wedstrijden lukt het UDI'19/CSU VR1 om deze vrije trappen onschadelijk te maken.

Ondertussen blijft UDI'19/CSU VR1 aandringen en vaak via de rechterkant kan UDI'19/CSU VR1 telkens voor het doel van SSS’18 komen, waar vervolgens af en toe rommelig wordt gevoetbald in de drukte van de aanvallers en verdedigers. Ook voor de scheids is het dan niet altijd goed te zien wat er precies gebeurt en in de 77e minuut leidt dat tot een afgekeurd doelpunt. De bal wordt ongelukkig door de keepster van SSS’18 terug gespeeld en komt daarna via een voorzet weer voor het doel terecht waar Nalini Randjiet-Singh in fel duel is met een verdedigster. De bal stuitert onhoudbaar voor de keepster via de verdedigster of via Nalini in het doel van SSS’18. Niet te herleiden is wat er precies is gebeurt en wie precies waar de bal heeft geraakt, maar de goal blijft afgekeurd en daarmee komt SSS’18 goed weg.

In de blessure tijd kan Ashly haar goede acties van vandaag afsluiten met een verdiend doelpunt op haar eigen naam als ze nadat ze 2 verdedigsters weet kwijt te raken net binnen de 16 meter met een goed gericht schot de keepster verrast en de eindstand van 3-0 laat noteren. Een terechte Woman of the Match zoals coach Janine Rongen na de wedstrijd concludeert, bij alle drie de doelpunten is Ashly vandaag betrokken geweest.

Al met al een prima gespeelde wedstrijd met een opgaande lijn in doelpunten. De eerstvolgende wedstrijd zou een bekerwedstrijd zijn tegen Trekvogels VR1, een team uit Nijmegen die meedraait in de top van de hoofdklasse. Helaas ligt het amateur voetbal nu een paar weken stil, maar zodra er weer gevoetbald mag worden, zal het team er klaar voor zijn om dezelfde lijn door te zetten.