ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

UDI'19/CSU VR1 neemt de eerste 3 punten van het seizoen mee naar huis!

Vrouwen

Op de 1e wedstrijddag zonder publiek heeft het vrouwen team van UDI'19/CSU VR1 de 3 punten opgehaald bij Eldenia VR2 in Arnhem. Na in de eerste 2 competitie wedstrijden goed spel te hebben laten zien vanaf de aftrap, maar toch telkens in de eerste fase van de wedstrijd al gelijk op achterstand te zijn gezet, lukte het deze keer om in de eerste 15 minuten met 0-2 voor te gaan staan. Het lukte niet meer om later de voorsprong nog verder te vergroten, maar Eldenia VR2 kwam niet verder dan 1 doelpunt, waardoor de verdiende winst voor UDI'19/CSU VR1 was.

1e helft

Na de teambespreking op de verder lege tribune (geen thuis publiek, dus ook geen pottenkijkers) waarbij coach Janine Rongen de tactiek voor deze wedstrijd omgooide, werd er afgetrapt in een andere opstelling dan men gewend was.

Nadat de dames eerst een tijdje aankeken hoe Eldenia VR2 speelde, werd het spel van UDI'19/CSU VR1 steeds beter en kwamen de nieuwe looplijnen beter tot hun recht.

Dit leidde al vroeg tot een paar kansen en in de 11e minuut lukt het Lieke Wiendels-Donkers om door te breken en voor het eerst in de competitie te zorgen dat UDI'19/CSU VR1 als eerste de score opent in plaats van de tegenstander.

Eldenia VR2, net als UDI'19/CSU VR1 tot nu toe nog puntloos, moet nu in de achtervolging. De Udense dames krijgen de smaak te pakken en nog geen 4 minuten later kan Senne van de Kerkhof behendig een paar verdedigers ontwijken en schiet de bal rechts achter de keepster in het net. Het tweede doelpunt kan op het scorebord bij worden gezet en UDI'19/CSU VR1 kan nu een tijdje comfortabel door voetballen met deze voorsprong.

Nienke van de Donk en de verdediging komen iets meer onder druk van Eldenia te staan, maar houden prima stand en tijdens de rest van de eerste helft blijft het doel van Nienke dan ook leeg. UDI'19/CSU VR1 krijgt nog een paar keer de ruimte om te scoren, maar de pogingen blijven steken op de keepster of op de lat of paal. Rust stand is dan ook 0-2.

2e Helft

De tweede helft is over het algemeen wat rommeliger aan de kant van UDI'19/CSU VR1, er worden wel kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Of de bal valt net op de lat of wordt nog net door de keepster over het doel getikt. Eldenia zelf moet de aansluitingstreffer scoren, maar creëren daar niet echt goede kansen voor, telkens wordt de aanval tegengehouden door de Udense verdediging of staat Nienke in de weg. UDI'19/CSU VR1 zelf bouwt wel telkens op, maar het loopt minder lekker dan in de eerste helft, een doelpunt om de voorsprong te vergroten blijft dan ook uit.

Er wordt door beide teams fel gestreden in de duels en de goed fluitende scheids moet her en der ingrijpen wat de nodige vrije trappen oplevert. UDI'19/CSU VR1 slaagt er niet in om te scoren uit de vrije trappen, hoewel ze daar 1x wel erg dichtbij zitten met een schot op de lat, maar in de 77e minuut krijgt Eldenia een vrije trap mee op een gunstige plek, recht voor het doel, iets buiten de 16 meter. Deze vrije trap gaat er wel in waardoor nog een spannende laatste fase van de wedstrijd uitbreekt. Eldenia wil graag de gelijkmaker scoren en met kunst- en vliegwerk van UDI'19/CSU VR1 wordt dit ternauwernood voorkomen. De blessure tijd is door alle felle (kop) duels flink opgelopen en in de laatste minuten is het wachten op het verlossende fluitje van de scheids terwijl Eldenia VR2 op dat moment beter speelt dan UDI'19/CSU VR1. De 90 minuten staat al een tijdje op klok als de scheids dan alsnog affluit en de winst binnen is.

De gewijzigde opstelling betaalde zich uit, het team heeft laten zien dat ze flexibel zijn en ook met andere posities uit de voeten kan en de vroege voorsprong is een verademing, maar in de tweede helft bewees het team zichzelf geen goede dienst door de voorsprong niet verder te vergroten waardoor de laatste fase alsnog onnodig spannend werd toen Eldenia VR2 een kwartier voor tijd de vrije trap benutte.

Zondag 11 oktober is thuis de wedstrijd tegen SSS’18 VR1, een ploeg die gewaagd is aan UDI'19/CSU VR1. Vorig seizoen werd alleen de thuiswedstrijd gespeeld die werd verloren met 1-2 en SSS’18 staat dit seizoen met 2 gewonnen wedstrijden er beter voor dan UDI'19/CSU VR1, het is nu aan het Udense team om te laten zien dat ze gegroeid zijn en SSS’18 VR1 aan kunnen!