UDI´19/CSU VR1 trekt 1e bekerwedstrijd in de laatste minuten naar zich toe : 3-1 winst

Algemeen - Vrouwen

UDI´19/CSU VR1 trekt 1e bekerwedstrijd tegen Nooit Gedacht VR1 in de laatste minuten naar zich toe : 3-1

De ploeg van Janine Rongen kan zelfvertrouwen putten uit de 1e bekerwedstrijd in de poule tegen hoofdklasser Nooit Gedacht VR1 uit Geffen. Na de oefenwedstrijden van afgelopen weken stond op 30 augustus in Uden de eerste officiële wedstrijd op het programma en deze wedstrijd heeft het aanwezige publiek een spannend anderhalf uur voetbal op geleverd.

1e helft

Nadat de dames een nieuwe (corona proof) teamfoto hadden gemaakt en de warming up was afgerond, werd er afgetrapt op het hoofdveld. De vaart zat er bij beide teams vanaf het begin af aan in, waarbij wel de thuisclub de eerste minuten iets scherper was dan de gastploeg uit Geffen.

Over en weer komen er enkele goede kansen maar het zijn de Udense dames die de openingstreffer maken. In de 22e minuut opent Ashly Henraath de score nadat de bal door Kerensa Persoons voor het doel wordt geschoten en Ashly de bal langs de keepster kan tikken.

De rest van de eerste helft gaat Nooit Gedacht op zoek naar de aansluitingstreffer, terwijl UDI´19/CSU VR1 jaagt op de 2-0. Fenne van Sleeuwen zit er heel dichtbij als ze vanaf afstand de bal op de goal schiet, de keepster kan nog net met de hand de bal aantikken waardoor de bal op de paal terug het veld in ketst. Het 2e doelpunt voor UDI´19/CSU VR1 volgt nu nog niet, maar 7 minuten voor het einde van de 1e helft kunnen de gasten wel de 1-1 op het scorebord zetten. Even later volgt de rust waarbij beide teams vooral aangespoord zullen worden om de winst naar zich toe te trekken. Er wordt aantrekkelijk en goed gevoetbald en het is wachten op het volgende doelpunt.

2e helft

Nooit Gedacht heeft de instructies van de rust goed in de oren geknoopt en in de eerste fase van de 2e helft speelt zich veelal af op de helft van UDI´19/CSU VR1. De Udense verdediging geeft geen krimp en samen met de goede reddingen van keepster Nienke van de Donk en met heel hard werken houden zij het doel van Uden schoon.

Naarmate de 2e helft vordert, krijgt UDI´19/CSU VR1 steeds beter voor elkaar om de openingen te vinden voor het doel van Nooit Gedacht. In de 20e minuut in de 2e helft krijgt Lieke Wiendels-Donkers de bal vrij voor de keepster, ze zou het zelf kunnen afmaken, maar speelt de bal af aan Fenne die raak schiet. Alleen wordt de goal afgekeurd wegens buitenspel en blijft het dus nog 1-1.

Niet veel later volgt er een tweede mooie poging, waarbij er goed samenspel is en er een fraaie goal volgt. Tot verrassing van velen wordt deze goal door de grensrechter bestempeld als buitenspel en de scheids gaat mee met de beslissing van de grensrechter, ondanks protesten van coach Janine en de Udense speelsters.

Waar wel of niet terecht afgekeurde doelpunten bij andere ploegen wellicht leidt tot gedemotiveerde speelsters, gaan de dames er juist een paar tandjes er bij zetten, vast besloten om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In letterlijk de slotfase gebeurt er nog van alles. Nooit Gedacht komt nog heel dicht bij de 1-2, maar nadat de scheids aangeeft dat het nog een paar minuten speeltijd is, kan Yaella Gerrand aan de rechter zijde naar voren komen en een voorzet geven op Kim Claassen die de bal zonder pardon in het net tikt waarmee de langverwachte 2-1 wordt gescoord. En dan is het nog niet voorbij, want nadat Nooit Gedacht rond de 16 meter van UDI´19/CSU VR1 de bal kwijt raakt aan Fenne, kan zij de bal met knappe acties tot aan de middellijn brengen waar ze de bal met een steekpass naar Lieke kan schieten en Lieke schiet van net buiten de 16 meter de bal over de keepster en tekent zo voor het 3e doelpunt van deze mooie wedstrijd. Nooit Gedacht kan nog net de aftrap doen als de scheids de wedstrijd affluit en de eerste bekerwedstrijd verdiend en overtuigend wordt gewonnen door UDI´19/CSU VR1 met 3-1.

Een mooie verdienste van de jonge en hardwerkende ploeg. Volgende week zondag 6 september volgt de uitwedstrijd tegen Topklasser Woezik VR1, die de 1e bekerpoule wedstrijd met 6-1 heeft gewonnen van HVCH VR1. Met de vorm die ze vandaag hebben laten zien, kunnen ze met zelf vertrouwen deze uitdagende wedstrijd ingaan.