ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

UDI'19/CSU VR1 verliest derby tegen HVCH VR1 1-4

Vrouwen

Amper 2 weken geleden tijdens de bekerpoule hadden de beide teams elkaar nog ontmoet en nu kwamen ze elkaar tegen voor de 2e competitiewedstrijd. Beide teams hadden de 1e competitie wedstrijd verloren, dus is er alles aan gelegen om de wedstrijd te winnen.

1e Helft

UDI'19/CSU VR1 begint voortvarend en de eerste 10 minuten wordt er nagenoeg alleen maar op de helft van HVCH gevoetbald. Er wordt hoog druk gezet bij de gasten en de eerste kansen zijn voor de thuis ploeg.

Geheel tegen de verhouding in maakt HVCH de openingstreffer als zij met een lange bal rechtsvoor de snelle spits kunnen bereiken die vrij kan komen voor Nienke en de bal langs Nienke schiet. Dit betekent dat UDI'19/CSU VR1 wederom in de aanval moet om de gelijkmaker zo snel mogelijk te maken. Voordat de gelijkmaker eindelijk in de 29e minuut wordt gescoord is het spel van UDI'19/CSU VR1 onzeker en is men niet alert. De 1-1 valt na een mooi opgebouwde aanval met een bal van Ashly Henraath terug op Senne van de Kerkhof die met een steekpass Sem van der Pas kan bereiken en Sem omzeilt de verdediging en maakt het af met een goed schot in de rechterhoek. Maar het spel van UDI'19/CSU VR1 wordt er niet beter op en nog geen 3 minuten later komt HVCH opnieuw op voorsprong door vanuit een corner de 1-2 te scoren.

De voorsprong wordt nog verder vergroot als door een snelle uitbraak HVCH kort voor rust de 1-3 scoort, UDI'19/CSU VR1 heeft simpelweg geen antwoord op het counter voetbal dat door HVCH getoond wordt.

2e Helft

Het is niet dat UDI'19/CSU VR1 helemaal geen kansen heeft, integendeel, het merendeel van de wedstrijd is het balbezit voor UDI'19/CSU VR1 en speelt de wedstrijd zich voor de goal van HVCH af, maar tot scoren komt het niet. Soms scheelt het maar erg weinig als de bal net nog tegen de lat of de paal komt, maar de bal stuitert telkens weg van de goal in plaats van via de lat of paal in de goal.

Tot op het laatst lukt het om de snelle spitsen en backs van HVCH tegen te houden, maar zelf krijgen de Udense dames de bal ook niet in het net. In de laatste minuut gaat het dan alsnog een keer fout met als resultaat dat de wedstrijd met een 1-4 stand de boeken in gaat.

Zondag 4 oktober de uitwedstrijd naar Eldenia VR2, zonder publiek vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De vorige wedstrijd van UDI'19/CSU VR1 uit tegen Eldenia werd verloren met 2-1 in wat naar later bleek de laatste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 te zijn geweest. Hopelijk neemt UDI'19/CSU VR1 deze keer de punten mee terug uit Arnhem, deze zijn hard nodig om een beetje te klimmen in de ranglijst.