ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU wint tweede uitwedstrijd

Senioren - UDI-1

UDI’19/CSU won zondagmiddag in Nuth op het kunstgrasveld bij RKSV Minor. De Udenaren hadden nog nooit een uitwedstrijd tegen de Zuid-Limburgers  winnend weten af te sluiten. maar deze keer waren de “tricolores” in Nuth met 2-3 te sterk. Hierdoor wachten de gastheren nog steeds op hun eerste overwinning en bezetten nog steeds plaats veertien met slechts één punt op de standenlijst van de Hoofdklasse B.

Door: Fons Boekelder

Puzzelen

Trainer Lodewijk de Kruif moest zondag wegens blessures puzzelen met zijn opstelling. De Udenaren begonnen zonder Rick Wouters en Nick van Dijk aan de wedstrijd die vanaf de zijkant mochten toekijken. Ook Robin Walk en Raoul Oomen net  hersteld van een blessure begonnen op de reserve bank. Tufan Koca een blessure opgelopen in de thuiswedstrijd tegen AWC maakte na een afwezigheid van twee wedstrijden zijn rentree op zijn vertrouwde rechtsback positie. Samen met Stijn van den Broek, Dick Smits en Lars van Geelkerken vormde zij het verdedigingsblok met daarvoor Wietse van Lankveld en Thijs van der Linden. Het aanvallende spel moest komen van Roald van Hout, Anwar Tuithof, Ted Heijckmann en Jeroen van Schoonhoven.

Riante voorsprong

Tufan Koca stond na elf minuten spelen aan de basis van het eerste doelpunt voor de Udenaren. In een duel met een speler van Minor, waar hij als winnaar uit de bus kwam. Na goed doorgaan over de rechter flank leverde hij een splijtende pass af op Jeroen van Schoonhoven die behendig de 0-1 tegen de touwen werkte. Tien minuten later had Ted Heijckmann de 0-2 op zijn pantoffel liggen maar schoot over. Qua voetbal deed Minor niet veel onder voor de Udenaren. Het team had zelfs op gelijke hoogte kunnen komen maar de inzet van een Minor speler belandde tegen de paal. Vijf minuten voor rust is het Gijs Toonen in de ploeg gekomen voor Anwar Tuithof die Ted Heijckmann op maat bedient en raak tikt voor de 0-2 wat tevens de ruststand betekent.

Tegentreffer(s)

Tweede helft kwam er een ongewijzigd UDI’19/CSU binnen de lijnen maar zag men een feller Minor dat op zoek ging naar een tegentreffer. Uit het niets is het Amory Ceylan die met een plotseling afstandsschot doelman Ralph Vos verraste en de bal in het doel verdween:1-2. Een kwartier later mochten de Udenaren van geluk spreken als wederom een afstandsschot de lat weet te treffen. Maar toch zijn het de Udenaren die in diezelfde minuut de voorsprong uitbouwden. Een pass van Raoul Oomen bereikte Gijs Toonen die voor de 1-3 zorgde. Een minuut voordat de officiële speeltijd was verstreken gaat Stijn van den Broek in de fout waarvan de behendige Aimane M’rabet Eloued profiteerde en de 2-3 liet noteren. In de extra tijd drongen de Limburgers nog aan maar hielden de Udenaren zonder veel problemen stand en bleef de stand ongewijzigd.

Verdiende overwinning

Al met al een verdiende overwinning voor de Udenaren. Het betekende de tweede overwinning op vreemde bodem en door deze overwinning stijgen zij van een elfde plek op de standenlijst naar een gedeelde plaats zes, slechts vier punten minder dan koploper Baronie die op 18 oktober as. de tegenstander van de “tricolores” zijn.