ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Afscheidswedstrijd Sam Wassenberg

Algemeen

Na liefst vijftien jaar en bijna tweehonderd goals krijgt Sam Wassenberg twee jaar na zijn laatst gespeelde wedstrijd zijn dik verdiende afscheid bij UDI’19/CSU. Sam Wassenberg werd kampioen met UDI'19, topscorer in de hoofdklasse en bij het 100-jarig bestaan van de club uitgeroepen tot spits van de eeuw. Sam kijkt met een enorm goed gevoel terug op zijn voetbalcarrière. “Ik ben enorm trots dat ik al die jaren dit heb kunnen en mogen doen”

(Tekst Fons Boekelder Foto's UDI'19/CSU)

Afscheidswedstrijd Sam Wassenberg

Eindelijk is het dan zover

De inmiddels 35 jarige Udenaar krijgt eindelijk zijn afscheidswedstrijd tegen de profs van Willem II uit Tilburg in Uden. De afscheidswedstrijd werd i.v.m. Corona eerder uitgesteld. Sam begon met voetballen bij FC Uden. Op 9 jarige leeftijd werd hij al gescout door UDI’19/CSU. Een jaar later speelde hij in de jeugd van de huidige Derde Divisionist. Hij debuteerde in 2004 op 17 jarige leeftijd in het eerste elftal in en scoorde  aan de lopende band. Zeven maal werd hij club-topscorer en een maal won hij de Coen Dillen Trofee als algeheel topscorer van de hoofdklasse. De promotie met zijn “clubke” naar de Derde Divisie noemt hij een absoluut hoogtepunt.

Clubs uit de wijde omgeving zoals GVVV Veenendaal, FC Lienden, vv Gemert, Baronie Breda, OJC Rosmalen, Deso Oss en JVC Cuijk wilden de behendige spits wel inlijven. Hij hield vooralsnog de boot af maar koos een seizoen later voor JVC Cuijk omdat daar meer ex-UDI spelers speelden zoals Armand Kremers, Randy Hofmeijer en Matthias van Zanten. Na een jaar in Cuijk gespeeld te hebben kroop het bloed waar het niet gaan kan en koos hij voor een terugkeer naar zijn clubje UDI’19/CSU. Ook Randy Hofmeijer en Matthias van Zanten kozen voor hun “oude liefde”. Sam staat nu op 198 officiële goals, een record. "Ja, ik denk wel dat ik de meeste goals heb gemaakt voor UDI-1. Ik hoopte altijd de 200 te halen maar dat is op twee na net niet gelukt. Omdat ik 400 duels heb gespeeld zou ik dan één op twee lopen.

Hij heeft het altijd leuk gevonden om voor veel supporters te spelen en dan zeker voor een volle “Bultside”. Het lijkt hem leuk om in zijn afscheidswedstrijd dat nog eenmaal mee te maken. Hij zegt dat de zondagen altijd fantastisch waren en zeker de thuiswedstrijden. Ook heeft Sam het mooi gevonden om met iconen zoals Richard v.d. Boogaard, Fabrizio Marcucci, Peter v.d. Heuvel en Maikel Drummen te hebben gespeeld.

Zaterdag 2 juli staat Sam nog een keer op het veld met spelers waarmee hij twee seizoenen geleden nog in UDI-1 speelde en zoveel succes en plezier heeft gehad.

UDI'19 - Willem II

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Luc Baars.

Entreeprijzen:

Tribune (beperkt beschikbaar) € 12,50

Staanplaatsen € 5,-

Koop je ticket

De online kaartverkoop loopt via de ticketshop van Willem II. Bij binnenkomst worden de kaarten gescand. Mochten er nog kaarten (max. 2600 tickets) zijn dan is er ook de mogelijkheid om zaterdag aan de kassa kaarten te kopen.

Afscheidswedstrijd Sam Wassenberg
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.