ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5
UDI19
CSU

Onlangs zijn de UDI’19/CSU scheidsrechters naar de theatervoorstelling van Bas Nijhuis geweest. Dit uitje is door de Business Club van UDI’19 aangeboden, omdat onze scheidsrechters zelfs in weer en wind altijd voor onze club klaar staan. Tijd om ze nu een keer in het zonnetje te zetten.

Wat maak je als scheidsrechter mee wanneer je een internationale wedstrijd fluit in de UEFA Champions League en je door een hele tribune (en natie) wordt uitgejoeld? Hoe ga je om met de druk van niet alleen het publiek, maar ook van spelers, bond, media en de aanhangers tijdens zo'n belangrijke wedstrijd? Bas Nijhuis vertelde deze avond heel bevlogen over zijn exceptionele beroep: de unieke rol in zo'n groot geheel en de manier waarop je je daarin staande moet zien te houden. Hij sprak over persoonlijke situaties die hij met grote spelers als Ronaldo, Messi en Zlatan heeft meegemaakt.

Al sinds zijn vijftiende is hij als scheidsrechter actief, omdat hij dit altijd als zijn grote droom zag. Bas laat zich dan ook niet gauw uit het veld slaan, staat zijn mannetje, houdt van uitdagingen en heeft een eigengereid karakter. Dat je jezelf daarmee niet altijd populair maakt, is hij zich terdege van bewust. Maar met zijn geheel eigen charme weet Bas met wat luchtigheid en een kwinkslag situaties naar zijn hand te zetten, ijs te breken en gemoederen te bedaren.  Bas Nijhuis wist zijn verhaal levendig te maken en zodanig te relativeren dat het komische en herkenbare voorbeelden opleverde. Voorbeelden die niet alleen in de voetballerij voorkomen, maar ook gewoon in het dagelijks leven.

Aan het einde van de voorstelling mocht het publiek nog vragen stellen. Iets waar de scheidsrechters van UDI’19 veel gebruik van hebben gemaakt. Uiteraard werd ook de vraag gesteld wat Bas nu betaald kreeg voor een Eredivisie wedstrijd, of een internationale wedstrijd van de UEFA/FIFA. “Wat vindt je dat ik zou mogen verdienen?” counterde Bas op zijn geheel eigen wijze terug. Nieuwsgierig? En wil je weten welke bedragen hiermee gemoeid zijn? Spreek dan bij UDI'19/CSU eens één van de aanwezige scheidsrechters aan. Uiteraard kun je ook andere zaken vragen. Onze scheidsrechters vertellen je er graag over!  

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.