ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen10

Corona Update 25 september 2021

Algemeen

Met ingang van 25 september gelden er nieuwe regels t.a.v. de lokale spelregels voor o.a. buitensporten.

Om het sporten en bewegen in deze tijd van het coronavirus op een goede manier met elkaar vorm te geven, hanteert de gemeente Uden spelregels. In ieder geval gelden deze 3 algemene regels voor iedereen:

 1. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, of positief getest bent op het coronavirus (COVID-19). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 2. De spelregels voor sport- en beweegaanbieders gelden voor sportverenigingen en (commerciële) sportaanbieders, evenals partijen die zich richten op recreatieve, sportieve activiteiten, zoals dansverenigingen, paardrijden, biljarten en denksporten zoals schaken;
 3. Niet opvolgen van deze spelregels betekent risico op boetes, uitsluiten van deelname tot het zelfs weer sluiten van de accommodatie;

De mogelijkheden voor sporten worden verder verruimd. Bijna alle beperkingen vervallen, om die reden wordt er in deze spelregels ook geen onderscheid meer gemaakt in soorten sportaccommodaties. Wel gelden er voor het sporten en bewegen nog een aantal voorwaarden:

Ten aanzien van UDI’19/CSU gelden de volgende regels;

 • Sporten kan zonder beperkingen, zowel binnen als buiten.
 • Sportaccommodaties, incl. zwembaden, mogen zonder coronatoegangsbewijs worden bezocht.
 • Amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs.
 • De 1,5 meter onderlinge afstand is voor geen enkele leeftijdscategorie meer verplicht. Het houden van voldoende afstand en goede hygiëne is nog wel een dringend advies.
 • Er mag publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen. Er mag door publiek worden gezongen, gejuicht en blaasinstrumenten worden bespeeld.

Horeca en sport
Ook voor de horeca vervalt de 1,5 meter vanaf 25 september 2021. Echter heb je wel een coronatoegangsbewijs (voor iedereen vanaf 13 jaar) nodig om toegang te krijgen tot horeca. Voor de sportkantine, die wordt gezien als horecagelegenheid, is er een aantal uitzonderingen hierin.

Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gedeeltelijk gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Wanneer er geen Coronatoegangsbewijs nodig is:

 • voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
 • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;

Wanneer er wel een Coronatoegangsbewijs nodig is:

 • voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
 • wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.
 • De openingstijden zijn beperkt. Sportkantines en andere horeca bij de sportaccommodatie mag open van 06:00 tot 00:00 uur.

Om er voor te zorgen dat we weer kunnen genieten van mooie voetbaldagen verzoeken wij eenieder de aanwijzingen en adviezen van bestuur, vrijwilligers en barpersoneel op te volgen.

Met sportieve groet,
het Algemeen Bestuur UDI'19/CSU

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.