ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Corona Update 6 november 2021

Algemeen

Met ingang van 6 november gelden er nieuwe regels t.a.v. de lokale spelregels voor o.a. buitensporten.

Om het sporten en bewegen in deze tijd van het coronavirus op een goede manier met elkaar vorm te geven, hanteert de gemeente Uden spelregels. In ieder geval gelden deze 4 algemene regels voor iedereen:

  1. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, of positief getest bent op het coronavirus (COVID-19). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  2. Het is een dringend advies om zoveel mogelijk afstand te houden ten opzichte van elkaar (1,5 meter) en geen handen te schudden.
  3. De spelregels voor sport- en beweegaanbieders gelden voor sportverenigingen en (commerciële) sportaanbieders, evenals partijen die zich richten op recreatieve, sportieve activiteiten, zoals dansverenigingen, paardrijden, biljarten en denksporten zoals schaken;
  4. Niet opvolgen van deze spelregels betekent risico op boetes, uitsluiten van deelname tot het zelfs weer sluiten van de accommodatie;

Ten aanzien van UDI’19/CSU (buitensporten) gelden de volgende regels;

· Sporten, waaronder in groepen is mogelijk. Tijdens het sporten hoeft geen mondkapje gedragen te worden.

· Douches, kleedkamers en toiletten mogen worden gebruikt.

· De 1,5 meter onderlinge afstand is voor geen enkele leeftijdscategorie verplicht. Het houden van voldoende afstand en goede hygiëne is wel een dringend advies.

· Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor sporters die gebruik maken van de velden/banen van een buitensportaccommodatie. Wel is een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar verplicht voor zowel de sporters als bezoekers en toeschouwers bij:

Het gebruik van de kleedkamers, toiletten en buitenterrassen

T.a.v. het gebruik van de kleedkamers en de toiletten gaan wij er van uit dat de teamleiding toeziet op het navolgen van de regels en de controle uitvoert van het  Corona toegangsbewijs (QR code). Spelers en begeleiding die geen geldige QR code hebben mogen wel deelnemen aan de training/wedstrijd maar worden verzocht zich thuis om te kleden/douchen en geen gebruik te maken van de kleedkamers. Verder verzoeken wij iedereen mee te werken aan controles vanuit de organisatie/vereniging en de vrijwilligers daarbij met respect te behandelen.

· Sportkantines, buitenterrassen en andere horeca bij de sportaccommodatie mogen gebruikt worden. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

  • De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 00.00 uur ’s nachts.
  • Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is mogelijk zonder coronatoegangsbewijs
  • Een coronatoegangsbewijs is voor iedereen vanaf 18 jaar wel verplicht wanneer men het afgehaalde of bestelde eten en drinken nuttigt in de afgescheiden horeca-functie of op het terras.

· Amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen zowel binnen de eigen verenigingen als tegen andere clubs.

· Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen.

· Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, moeten als publiek wel een coronatoegangsbewijs tonen als zij een binnenruimte betreden op de sportaccommodatie.

Om er voor te zorgen dat we weer kunnen genieten van mooie voetbaldagen verzoeken wij eenieder de aanwijzingen en adviezen van bestuur, vrijwilligers en barpersoneel op te volgen.

Met sportieve groet,
het Algemeen Bestuur UDI'19/CSU

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.