ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Drie goals UDI’19/CSU volstaan voor overwinning op Achilles’29 (1-3)

Senioren - UDI-1

UDI’19/CSU heeft in de voorbereiding haar derde oefenwedstrijd tegen Achilles’29 gewonnen. De ploeg uit Uden was op de accommodatie van Germania met 1-3 te sterk voor de ploeg van Achilles’29 trainer Ruud Kaiser.

Door Fons Boekelder
Foto uit archief (mei 2020)

De ploeg van Ruud Kaiser versterkte zich met maar liefst acht nieuwe spelers ten opzichte van vorig seizoen, er vertrokken ook zeven spelers. Voor trainer Ruud Kaiser een hele klus om met de nieuwe spelers, in combinatie met de nog bestaande selectie, een nieuw team te smeden.

De ploeg is al in training sinds maandag 12 juli jl. Zaterdag jl. oefende Achilles’29 tegen Kozakken Boys in Werkendam, uitkomend in de Tweede Divisie. Op sportpark De Zwaaier was de ploeg van Kozakken Boys trainer Rick Adjei met 5-0 te sterk voor de Groesbekers. Er staan voor Achilles’29 uitkomend in de Zaterdag Hoofdklasse A, nog oefenwedstrijden op het programma tegen o.a. Orion, sv Venray en vv Alverna. De ploeg start de competitie op zaterdag 28 augustus as. met een uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels in Katwijk aan Zee.

Zes afwezige spelers bij UDI’19/CSU

Voor trainer Lodewijk de Kruif is het in deze fase vooral wikken en wegen en puzzelen. ”Ik heb wat spelers met blessures en pijntjes en een paar vakantiegangers”. Daarom begonnen Udenaren zonder de geblesseerde Roald van Hout, Raoul Oomen en Teun Bloem aan de wedstrijd. Thijs van der Linden en Noud Kraan waren wegens vakantie nog niet aanwezig. Bovendien moest Jeroen van Schoonhoven plotseling deze wedstrijd wegens werkzaamheden aan zich voorbij laten gaan.

Achilles’29 op voorsprong

Het eerste half uur was een gelijk opgaande strijd en waren de mogelijkheden en kansen voor beide ploegen schaars. De laatste 20 minuten van de eerste speelhelft waren overduidelijk voor de Udenaren, echter het ontbrak aan de afwerking om op voorsprong te komen. Zoals altijd als je zelf niet scoort doet de tegenpartij dat wel. Daar had Achilles’29 wel de medewerking van de scheidsrechter bij nodig. Op slag van rust is er een overtreding van een Achilles’29 speler, deze werd echter niet door de scheidsrechter bestraft maar liet doorspelen waaruit werd gescoord, wat tevens de ruststand was: 1-0

UDI’19/CSU voorbij Achilles’29

Net als zaterdag jl. tegen vv Gemert benutte trainer Lodewijk de Kruif de tweede helft om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien en werden alle wisselspelers binnen de lijnen gebracht en waren de “Tricolores” trefzeker. Halverwege de tweede speelhelft komen de Udenaren verdiend langszij. Uit een hoekschop van Wietse van Lankveld is het Dick Smits die binnen werkt: 1-1. Tien minuten later volgt een pass van Tufan Koca die door Sem Curvers keurig wordt afgerond en de Udenaren verdiend op voorsprong zet: 1-2. Het slotakkoord word ingezet door Dennis Janssen, die twee minuten voor tijd Gijs Toonen in stelling brengt en die de eindstand bepaalt op 1-3.

Al met al kan men terugkijken op een nuttige oefenwedstrijd waarin de selectie meer wedstrijdritme opdoet en stappen kan maken om automatisme in het gewenste spelsysteem voor elkaar ter krijgen.

Zaterdag 14 augustus speelt UDI’19/CSU haar vierde oefenwedstrijd uit tegen 2e klasser Concordia Hertogstad Combinatie. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Schutskamp, De Fuik 10, 5223 KT ’s-Hertogenbosch. Aanvang 16.00 uur.

Opstelling UDI’10/CSU

Ralph Vos (Sem Verhoeven), Lars van Geelkerken (Mick van de Voort), Stijn van den Broek, Willem Tieben (Metin Alkir), Tufan Koca, Dick Smits (Sem Curvers), Dennis Janssen, Wietse van Lankveld (Noah Werner), Simon Cuppen, Jaouad Chraou (Ahmed Abdirizak), Gijs Toonen (Timo van Dalsum).

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.