ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

En alweer vreemde feestdagen dit jaar.

Algemeen

De Kerstdagen komen er aan en we zitten weer met beperkende maatregelen. Er mag niet zo veel en wat er wel mag, mag niet met velen. Dat hadden we een jaar geleden niet gedacht. Net zo min, als ik gedacht had, rond deze tijd uw nieuwe voorzitter te zijn. Maar ook dat is het geval.

Ik weet, dat corona veel leed veroorzaakt heeft in onze grote gemeenschap en ben bang dat we daar nog niet het laatste van gezien hebben. Zelfs vandaag, de dag voor Kerst 2021, worden we geconfronteerd met een overlijden ten gevolge van corona. Tonny van de Burgt, vele jaren een zo’n vertrouwd gezicht in de huiskamer van onze club overleed vandaag aan de gevolgen van complicaties tijdens zijn gevecht tegen corona. We wensen de familie heel veel sterkte met dit verlies.

Toch hoop ik dat de u zo goed als dat gaat, de gelegenheid hebt om samen met het gezin, familieleden of goede vrienden iets moois te maken van de komende feestdagen.

Zoals het er nu uitziet, gaan we elkaar niet treffen op een nieuwjaarsreceptie, zoals we er vele gehad hebben, alweer vanwege corona. Dat zou anders een goed moment geweest zijn om al onze vrijwilligers, alle sponsoren en al onze leden te bedanken voor hun inzet, flexibiliteit en trouw tijdens deze wereldwijde pandemie vol met onzekerheden. Dat moet dan maar op deze onpersoonlijke manier, heel hartelijk bedankt allemaal.

Momenteel zijn we druk doende om het bestuursteam te completeren. We hebben een potentiële penningmeester in het team uitgenodigd, maar we zoeken nog een bestuurslid vrijwilligerszaken.

De nieuwe bestuursstructuur kan pas echt “getest” worden als al de plekken bezet zijn door gekozen, benoemde en ingewerkte bestuursleden, maar de voortekenen zijn positief. En dat is maar goed ook, want er moeten veel grote stappen gezet worden. Hoe gaat de kantine straks geëxploiteerd worden als Wilma echt gaat stoppen komend jaar, wat gaat de gemeentelijke herindeling voor verenigingen betekenen, hoe moeten we omgaan met naderende noodzakelijke grote onderhoudsvragen van belangrijke gebouwen, enzovoort, enzovoort.

Net als iedere andere vereniging of instantie probeert UDI’19 ondertussen zo veel als mogelijk is binnen de telkens verschuivende vangrails van de corona-regelgeving actief te blijven voor de leden. Niet eenvoudig maar wel dankbaar werk. Er gebeuren veel positieve dingen. Waar mogelijk binnen de regels, voetballen we zo veel mogelijk. De trainer van UDI 1, Lodewijk de Kruif verlengt zijn contract, wijzelf verlengen onze contracten met Intersport en Masita

Maar het blijven rare tijden en zo af en toe merken we wel, dat het een enkeling allemaal wat te veel wordt en dan moet de dichtstbijzijnde vrijwilliger het ontgelden. Soms onze eigen mensen, soms die van een andere vereniging. Dat is erg jammer en natuurlijk onacceptabel, want ook die vrijwilliger doet zijn of haar best om te doen wat hij of zij kan om toch nog activiteiten te laten plaatsvinden. En te voorkomen, dat we daarbij in risicovolle situaties terecht kunnen komen. Wat je ook vind van de regelgeving, we zijn er aan gehouden en worden daar ook op gecontroleerd.

Persoonlijk hoop ik binnenkort een “masterplan” vanuit de overheid tegemoet te zien, waarmee we als land langdurig en veilig ons normale leven kunnen hervatten. Want corona is nog wel even onder ons.

Zo’n masterplan moet een vereniging ook hebben. Een plan, waarmee je de toekomst met vertrouwen tegemoet kunt zien. Er zit in die toekomst één constante factor en dat is verandering.

Dat vraagt van het plan dat het flexibel moet zijn.   

Eén deel van het plan is er al, het DMJOP, het Duurzaam Meer-Jaren Onderhouds Plan. Dat plan gaat over de gebouwen  en terreinen waar we als vereniging gebruik van maken. Daar zitten lastige afwegingen in die te maken hebben met de toekomst van voetbal, de opbouw van de voetbalpiramide (van hoog niveau naar lagere niveaus van competities) en onze eigen wensen en voorkeuren met betrekking tot gebruik van ruimtes en terreinen. We gaan onze leden zo veel mogelijk betrekken bij de ontwikkeling van de plannen.

Een ander deel van het masterplan gaat over beleid, zeg maar de lange termijn van de plannen die ons bestaansrecht, namelijk het faciliteren van voetbal in de breedste zin van het woord mogelijk moeten maken.

Maar wat we ook bedenken, er zijn altijd weer mensen voor nodig om die plannen te realiseren. Daarom ook is het zo belangrijk, dat we de post “bestuurslid Vrijwilligerszaken” zo snel mogelijk invullen. Want er zijn ook op dit moment nog aardig wat posten vacant. En we weten, dat het werk dat er ligt dan toch doorgaat, omdat de anderen er dan een stapje bovenop doen. Maar er komt een moment, dat dat te veel wordt. En wat dan?

Dus, ben je, of ken je iemand die best een aantal uur per week zijn of haar schouders onder onze mooie vereniging wil zetten, meld je dan alstublieft bij één van de bestuursleden of andere reeds actieve vrijwilligers en we vinden vast samen iets wat bij je past, werk genoeg!!

Dat is misschien ook wel mijn grootste wens voor de vereniging. Dat we in 2022 de open plekken in ons vrijwilligerslegioen vullen en samen met veel plezier deze mooie vereniging laten draaien. Dat we daarbij veel plezierige momenten mogen beleven, liefst ook met zo veel mogelijk sportiviteit en respect voor elkaar en onze tegenstanders. Maar dan wel met de meeste overwinningen aan onze kant natuurlijk 😊. Eerst maar weer eens aan het voetballen komen natuurlijk.

We hebben, op het moment dat dat kan, veel in te halen en dat gaan we zeker doen.

We treffen elkaar hopelijk wel weer snel langs de lijn.

Voor nu, hou vol, maak er mooie dagen en een fijne Kerstvakantie van en al vast een fijne jaarwisseling en een goede start van 2022 gewenst. Tot volgend jaar!

Wim Scheen
Voorzitter UDI'19/CSU

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.