ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

Tijdens de ALV van maandag 8 november is UDI gestart met het project UDI hart veilig. UDI biedt alle leden de mogelijkheid aan een gratis AED-cursus te volgen.

Edwin Gevers (50) bezweek dit voorjaar tijdens een voetbalwedstrijd bij UDI'19 en lag twaalf seconden lang zonder hartslag op het veld.  Dankzij het snelle handelen van zijn clubgenoten leeft hij nog en daarom biedt de club vanaf nu aan ieder lid gratis een AED-cursus aan.

Jaarlijks worden 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Als er binnen zes minuten een schok met een AED kan worden toegediend, is de kans dat iemand het overleeft 50 tot 70 procent. Wanneer er geen AED in de buurt is, wordt die overlevingskans een stuk kleiner. Op het terrein van UDI'19 hangt al lange tijd een AED en ook zijn er EHBO-ers opgeleid, maar dat is niet voldoende, zo blijkt.

Daarom biedt de club vanaf nu alle leden de mogelijkheid aan een gratis AED-cursus te volgen. "We dachten daar al een tijdje over na, maar dat kwam op de lange baan te liggen door corona", vertelt bestuurslid Willy Verwegen. "Toen kreeg Edwin een hartstilstand en hebben we het plan meteen in gang gezet, zodat er altijd mensen aanwezig zijn die kunnen handelen." 

De cursus is volledig gratis voor UDI leden en kunnen zich aanmelden via ehbo@udi19.nl.

 

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.