Groot voetbalfeest tijdens VIP-wedstrijden G-teams UDI’19

G-voetbal

Het waren twee zaterdagen waarop het de de G1 en G2 van UDI’19 aan niets ontbrak. De VIP-wedstrijden die de twee teams mochten spelen op het hoofdveld van de club waren een groot succes. Dankzij sponsor Theo van Gerwen van Workpol, de tegenstanders, UDI’19, het weer en natuurlijk door het vele publiek.

Nog voor de wedstrijden werden afgetrapt, was het al een feestje naast het veld. In de bestuurskamer van UDI werden de teams van UDI ontvangen met limonade en gebak. De horeca van UDI had er werkelijk alles aan gedaan om het aan niets te laten ontbreken.  Het bestuur hield een praatje voor alle spelers, ouders en andere genodigden. Natuurlijk werd Theo van Gerwen, die de VIP-wedstrijd op de UDI’19-paasveiling had gekocht en aan de G-voetbal had geschonken, uitgebreid bedankt. Thom en Bernd hadden een klein bedankje voor hem.

Verslag G1-wedstrijd

De spelers van de G1 waren ruim op tijd aanwezig om eerst nog even “het gras aan te raken”. Het veld lag er perfect bij. Er was nog even gesproeid, gemaaid, de lijnen stonden er strak op en de goals stonden precies op de juiste plaats. Daar hadden de vrijwilligers van UDI’19 goed voor gezorgd, alles was prima voor elkaar.

Op naar kleedkamer waar de shirtjes en broeken al keurig klaar hingen.  Langzaam werd het vizier omgezet richting de wedstrijd. De tegenstander HVCH was inmiddels ook gearriveerd en omgekleed, dus we konden ons opstellen bij de poort om richting het veld te gaan. Daar schalde de opkomstmuziek al door het stadion.  De scheidrechter, Mark van de Burgt, ging met bal voorop, de voetballers daar achteraan naar de middenlijn om voorgesteld te worden aan het publiek. Wauw, zo’n 150 supporters hadden op de hoofdtribune plaatsgenomen. Ouders, vrienden en vriendinnen, maar ook opvallend veel UDI-leden en een afvaardiging van de Supportersclub Uden. Stadionspeaker Joost van Oort stelde alle voetballers voor en zo kon de wedstrijd beginnen.

Direct na de aftrap lieten beide ploegen zien waar ze voor gekomen waren. Ze wilden er een mooie wedstrijd van maken. Al na enkele minuten kwam de G1 van UDI op een achterstand door een klein onoplettendheidje in de verdediging. Maar iedereen was wel gelijk wakker. Vele mooi opgebouwde aanvallen van beide kanten volgden maar het bleef 0 – 1 voor HVCH, tot aan de rust. De spanning droop ervan af, maar er werd stevig maar sportief gestreden voor de overwinning.

Na rust kantelde de wedstrijd enigszins en drong UDI-G1 drong steeds vaker aan, hetgeen de 1-1 opleverde. Beide teams werden fanatiek aangemoedigd vanaf de goed gevulde tribune. Dat heeft de spelers zeker extra gemotiveerd om er een mooie pot van de maken en net dat stapje extra te zetten.

Mooi was het ook om te zien dat het fanatisme van de tribune als het ware de wedstrijd werd ingezogen. En het kon daarom dus haast niet uitblijven: UDI maakte de 2-1. Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd winnend over de streep werd getrokken. Dat zou een echte stunt zijn, om de koploper te verslaan. Maar helaas het mocht niet zo zijn want net even in blessuretijd lukte het HVCH om alsnog gelijk te maken. HVCH was daardoor kampioen.

(verslag van wedstrijd G2 onder foto)

Verslag G2-wedstrijd

De spelers genoten volop van het gebeuren in de bestuurskamer, maar vonden het hier en daar wel spannend. Dat was om een goede reden. Na de ontvangst mochten ze namelijk omkleden in de hoofdkleedkamer, en volgde de warming up op het mooie gras van het hoofdveld. Ondertussen klonk er harde opzwepende muziek uit de speakers en vulde de tribune zich met steeds meer publiek.
Bij een wedstrijd op het hoofdveld hoorde natuurlijk ook een goede opkomst, net zoals bij wedstrijden in de Champions League, en dus liepen de spelers van UDI’19 en hun tegenstanders van Olympia’18 samen het veld op onder leiding van een scheidsrechter, Mark van de Burgt.

Bij de G2 bleek het een waar doelpuntenfestijn te worden. De ene goal naar de andere viel in de stralende zon, met veel applaus en gejuich vanaf de zijkant. De doelpunten vlogen om de oren, met een eindstand van maar liefst 9-7 tot gevolg. Aan de zijde van UDI verzorgden Jarno, Stefan, Sander, Donnie, Sam, Burak en Teun de goals. De supportersclub van UDI’19 zorgde bij elke goal, van UDI’19 of van Olympia’18 voor het omhoog “floepen” van de tubes.

In de rust van de wedstrijden lag er een mooi woordje klaar voor alle spelers. Dat werd voorgelezen door stadionspeaker Hans Ceelen. Na afloop van de wedstrijd, die werd afgewerkt in meest mooie weer dat je je maar kunt voorstellen, werden er uiteraard penalty’s genomen. Ook een groepsfoto mocht niet ontbreken, met de tegenstander en Bert Dekkers erbij, een van de oprichters van het G-voetbal bij UDI’19.

Beide wedstrijddagen werden door de spelers en begeleiding afgesloten met een drankje en hapje het terras. Het waren hele mooie dagen met zeer spannende wedstrijden en  met een erg enthousiast publiek. We zullen hier nog erg lang met heel veel plezier aan terugdenken.

Namens alle spelers en begeleiding van de G-teams: bedankt voor jullie komst en de mogelijkheid tot het spelen van de VIP-wedstrijden!