ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3

Matige eerste helft van UDI’19/CSU wordt gevolgd door prima tweede helft en wint (0-3)

Senioren - UDI-1

Een matig gespeelde eerste helft op een hobbelig en veel te lang grasveld werd gevolgd door een prima tweede helft waarin drie keer door de “Tricolores” werd gescoord.

Door Fons Boekelder
Foto van wedstrijd Gemert - UDI’19/CSU, Bas Delhij / Kliknieuws.nl

Een matig gespeelde eerste helft in de vierde oefenwedstrijd gaf de Udenaren nou niet bepaald garantie op een goed resultaat tijdens de oefenwedstrijd tegen Concordia Hertogstad Combinatie. Alhoewel UDI’19/CSU wel een overwicht had waren met name de keuzes in het aanvalsspel onvoldoende om tot grote kansen te komen.

Na de hervatting was het initiatief voor de Udenaren en het leidde tot een aantal kansen voor de bezoekers en uiteindelijk resulteerde in het eerste doelpunt van de middag. Het was Wietse van Lankveld die na een uur spelen een toegekende strafschop benutte:0-1. Niet veel later volgde een vrije trap voor de Udenaren die door Wietse van Lankveld op maat werd afgeleverd aan centrale verdediger Wille Tieben die de bal kon binnen werken:0-2. Vijf minuten voor tijd gooide Tufan Koca de wedstrijd definitief in het slot door goed door te gaan en werd beloond met een treffer en tekende hij voor de eindstand:0-3.

Na afloop wedstrijd sprak ik kort met oud-UDI’19 speler en nu trainer bij de Bosschenaren Fatah Hadouir. Hij vertelde dat dit pas zijn tweede wedstrijd in voorbereiding was; eerder oefende hij tegen derde klasser vv Zigo uit Tilburg die met 3-1 werd gewonnen. Hij vond het jammer dat hij nog niet over zijn volledige selectie kon beschikken wegens vakanties. Tot slot gaf hij aan om in de winterstop graag nog een keer tegen zijn oude club te spelen.