ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19 doet goede zaken in de Achterhoek

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU heeft de derde plaats in de Hoofdklasse B steviger in handen genomen na een overwinning bij RKZVC. De Udenaren, met vier spelers van de onder 23 in de basis, bogen na rust een achterstand om door doelpunten van Metin Alkir en Roald van Hout: 1-2.

(Bron: Kliknieuws)

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif drie punten kon gaan bijschrijven. Mede door het gemis van enkele geschorste en geblesseerde basisspelers, stelde de Edenaar maar liefst vier spelers van UDI onder 23 jaar op. Het was zodoende zoeken voor de gasten. RKZVC begon sterk en UDI ‘zwijnde’ bij een afstandsschot van Sjors Storkhorst, die de paal raakte.

Na een dik half uur betaalde de druk van de Achterhoekers zich uit toen Mitchell Janssen raak kopte: 1-0. “RKVZC vind ik in balbezit een van de betere ploegen in deze klasse. We hadden aanvankelijk veel moeite met hun manier van spelen”, erkende De Kruif, die in de rust ingreep en overstapte van 5-3-2 naar 4-3-3. “Met Metin Alkir en Gijs Toonen op de flanken en Jeroen van Schoonhoven in de spits. Eigenlijk zag je al vanaf de eerste minuut na rust dat wij de controle hadden. We zijn vroeg druk gaan zetten en je zag ook dat we een stuk fitter waren.”
 

Wachten op 1-2
De nieuwe manier van spelen betaalde zich na een uur spelen uit, toen Alkir een knappe aanval over meerdere schijven achter Joel Paijers tikte. “Daarna was het wachten op de 1-2”, zag De Kruif. Die viel een kwartiertje voor tijd, toen Toonen na een individuele actie werd gevloerd en Roald van Hout de penalty raak schoot: 1-2. “Daarna kregen we nog legio kansen op 1-3 en 1-4, al kwamen we ook twee keer goed weg”, erkende hij. Storkhorst mikte naast, terwijl Ralph Vos prima ingreep bij een 1-op-1 met Mart Schutten.


Dankzij de zege liep UDI’19 twee punten uit op Halsteren (gelijk tegen Longa’30) en blijft het derde. “Maar Juliana’31 en Orion zijn aangehaakt. Het is een race en daarin mag je geen punten verspelen”, besloot De Kruif. Zaterdag 26 maart speelt UDI’19 om 18.00 uur thuis tegen middenmoter AWC Wijchen.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.