ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

UDI’19 loopt averij op in Halsteren

UDI-1

UDI’19/CSU heeft in de strijd om een top-drie-klassering in de Hoofdklasse B een dure nederlaag geleden bij Halsteren. De thuisploeg was met 2-1 te sterk voor de Udenaren, die voor rust verzuimden hun voorsprong uit te breiden. “Bij rust had je met 0-2 of 0-3 voor kunnen staan, maar eerlijk is eerlijk: winnen zou teveel van het goede zijn geweest”, erkende trainer Lodewijk de Kruif.

(Bron:Kliknieuws. Archieffoto: UDI'19/CSU)

UDI’19 speelde een uitstekende eerste helft en bepaalde het ritme van de eerste 45 minuten. Jeroen van Schoonhoven schoot na een half uur met een mooie volley de 0-1 binnen voor de gasten, die ook daarna goede kansen kregen op 0-2 en zelfs 0-3. Roald van Hout schoot voorlangs, terwijl Stijn van den Broek voor een bijna leeg doel mistte.

Kenmerkend voor de dominantie van UDI in die fase waren de drie gele kaarten die Halsteren kort achter elkaar kreeg. Geheel kansloos was de thuisploeg overigens niet, want zowel Jeroen Beerendonk als Redwan Zerhouni mikte op UDI-goalie Ralph Vos. “De voorsprong had groter moeten zijn, maar we gingen met een lekker gevoel de rust in. We wisten dat ze na rust zouden komen. De doelpunten gaven we simpel weg”, vond De Kruif. Die doelde daarmee op de gelijkmaker van Dennis Verheijen en de winnende goal van Fouad Idabdelhay dik tien minuten voor tijd.

Beide treffers vielen uit een hoekschop. “Twee keer staan we niet op te letten en verliezen het duel, waardoor we die goals tegen krijgen. Onnodig, maar we hebben onvoldoende gebracht om aanspraak te kunnen maken op de winst. Mijn elftal is eigenlijk toe aan wat rust, want we waren opnieuw niet fit. We kampen met veel kleine pijntjes. Maar dat mag geen excuus zijn.”

Derde plaats
UDI’19 staat door het verlies (nog) derde met 36 punten, maar de Udenaren voelen inmiddels de hete adem van Halsteren (35 punten) en Orion (34) in de nek. De volgende tegenstander voor UDI’19 is hekkensluiter Minor.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.