ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

UDI’19/CSU legt met winst mooie basis voor return in Echt

UDI-1

UDI’19/CSU heeft donderdagavond een prima basis gelegd voor de returnwedstrijd tegen derde divisieclub EVV van komende zondag. De thuiswedstrijd tegen de Echtenaren werd door de Udense ploeg met 2-0 gewonnen. “We hebben het na rust prima gedaan. Alle druk ligt zondag bij hun”, keek UDI-trainer Lodewijk de Kruif tevreden terug.

UDI’19/CSU startte uitermate zwak in de wedstrijd tegen EVV. Niet dat de gasten veel beter waren, maar de Udenaren speelden onherkenbaar, grossierden in balverlies en lieten de bal onnodig veel aan de tegenstander. Kantelpunt in een verder weinig verheffende eerste helft was een blessure voor aanvoerder Tufan Koca. Stijn van den Broek werd zijn vervanger. Daardoor ging Metin Alkir van linksbuiten naar de rechterflank. “Stijn viel uitstekend in. Hij wilde zich duidelijk bewijzen. Nadat hij erin kwam, gingen we zekerder spelen en zag je de wedstrijd kantelen.” Echte kansen bleven uit, maar als Roald van Hout twee keer een andere keuze had gemaakt, had UDI wellicht al geleid bij de thee. Aan de zijde van EVV was Koen Verheij een ware plaag, maar na rust was de jonge buitenspeler onzichtbaar. “De organisatie stond als een huis.”

Dominant UDI’19 maakt het verschil

In de tweede helft had UDI’19 de volledige controle, gevoed door een snelle voorsprong. Alkir lanceerde zichzelf en legde terug op Van Hout, die met een lage schuiver EVV-doelman Michel Vercruysse kansloos liet. Op het moment dat de Limburgers wat terugkwamen in de wedstrijd en via Sten Kochanowski zelfs een kansje op 1-1 kregen (gestopt door UDI-goalie Ralph de Vos), ging De Kruif over op een dubbele wissel. Tijn van de Goor en Raoul Oomen kwamen erin, waarna de Udinaren opnieuw de overhand kregen. Oomen legde af op Wietse van Lankveld, die Jeroen van Schoonhoven vond. De lange spits kopte op fraaie wijze raak: 2-0. “Een prachtig doelpunt. Precies zoals we het regelmatig trainen. Dat maakt dit doelpunt voor mij als trainer zo mooi”, glunderde De Kruif. Ook Van Schoonhoven was erg blij met zijn treffer. “Een echt Verheydt-doelpunt”, doelde de spits op de manier waarop hij à la de kopsterke ADO-aanvaller de voorzet met zijn hoofd verlengde in de bovenhoek. Met een van richting veranderd schot was Van Schoonhoven in de slotfase ook nog dichtbij de 3-0. De Kruif: “Een derde goal zat er zeker in, maar met deze uitslag zijn we natuurlijk wel tevreden.”