UDI’19/CSU lijdt nipte nederlaag tegen Blauw Geel’38 (2-1)

Senioren - UDI-1

UDI’19/CSU heeft in aanloop naar de competitie met slechts drie trainingen in de benen haar eerste oefenwedstrijd maar nipt verloren van Derde Divisionist Blauw Geel’38 om de Rabo-Cup in Veghel.

Door: Fons Boekelder

Incomplete selecties

Na een lange voetbal loze periode kwamen de Udenaren in Veghel redelijk goed voor de dag. Bij de selectie van UDI’19/CSU ontbraken nog wegens vakantie Metin Alkir, Teun Bloem, Stijn van den Broek, Jaouad Chraou, Simon Cuppen,  Raoul Oomen, Noah Werner en doelman Sem Verhoeven en was het voor trainer Lodewijk de Kruif puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen. Het werd een team van selectiespelers en spelers van onder de 23 jaar. Ook de formatie van Niels van Casteren was om dezelfde redenen nog niet compleet.

Voorsprong

De twee ploegen gingen zaterdagmiddag na 40 minuten met een 1-0 tussenstand in het voordeel van Blauw Geel’38 rusten. De eerste mogelijkheid om tot scoren te komen kwam voor de Udenaren als Tufan Koca in de 7e minuut zijn inzet tegen de paal uiteen ziet spatten. Voor Blauw Geel’38 was Ben van den Nieuwenhof dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging rakelings naast. Ook Gijs Toonen ging over de rechterflank goed door, maar in plaats van de bal breed te leggen op de vrijstaande UDI-spits Jeroen van Schoonhoven belandde zijn inzet in het zijnet. Drie minuten voor het rustsignaal was het Robin Voets die uit een hoekschop met het hoofd Ralph Vos wist te verschalken:1-0.

Wisselen

Ook in de 2e helft creëerde de “tricolores” een paar kansen en viel de verdiende gelijkmaker voor de Udenaren in de 54e minuut. Uit een splijtende pass van Lars van Geelkerken wist Roald van Hout de bal loeihard voorbij de op proef zijnde Argentijnse doelman Emilio Crusat te werken: 1-1. De behendige nieuweling Dennis Janssen afkomstig van De Treffers liet op het middenveld een uitstekende indruk achter bij de technische staf van de Udenaren en kan als een aanwinst beschouwd worden. Met iets meer dan een uur spelen was het Koen van der Zanden die een misverstand in de UDI- defensie afstrafte: 2-1. In het verdere verloop van de wedstrijd kwam de op proef spelende 25 jarige aanvaller en international van Somalië Ahmed Abdirizak voor UDI’19 binnen de lijnen en hoopt zich in Uden in de kijker te spelen. De Udenaren probeerden in de slotfase  nog wel een gelijkspel te forceren maar Blauw Geel’38 hield stand en wonnen voor de 2e keer op rij  de Rabo-Cup.

Gezien de omstandigheden was Lodewijk de Kruif na afloop wedstrijd redelijk tevreden en hoopt ondanks dat er nog wel wat hobbels te nemen zijn om vervolgstappen te kunnen maken.

Opstelling UDI’19: Ralph Vos (Nort van Sommeren), Noud Kraan (lars van Geelkerken), Willem Tieben (Jasper Damsma), Thijs van der Linden (Timo van Dalsum), Dick Smits, Tufan Koca, Dennis Janssen, Wietse van Lankveld, Roald van Hout (Ahmed Abdirizak), Jeroen van Schoonhoven, Gijs Toonen (Marnix Romviel).

Peka Kroef Trofee
Zaterdag 7 augustus a.s. spelen de Udenaren op sportpark de Smelen in Odiliapeel de wedstrijd om de Peka Kroef Trofee tegen vv Gemert, aanvang 17.00 uur.