ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI’19/CSU overtuigend langs WNC (3-1)

UDI-1

UDI’19/CSU heeft haar vijfde oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding ook in winst weten om te zetten. Tijdens de oefencampagne werd alleen nipt verloren van Blauw Geel’38 (2-1). Vervolgens werd er gewonnen van vv Gemert (1-2), Achilles’29 (1-3), CHC (0-3) en vanavond kwam daar de vierde overwinning tegen WNC bij 3-1.

Door Fons Boekelder

Tijdens de winterstop van het seizoen 2019-2020 speelde UDI’19/CSU een oefenwedstrijd tegen WNC in Waardenburg uitkomend in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. Deze wedstrijd eindigde na 45 minuten door doelpunten van Ferhat Coskun en Wietse van Lankveld in een 1-2 ruststand voor UDI’19/CSU. Wegens een ernstige blessure van een WNC-speler die per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd werd de wedstrijd niet meer hervat.

De oefenwedstrijd van dinsdagavond tussen UDI’19/CSU en WNC was de eerste wedstrijd van het vaandelteam die na lange tijd op sportpark “Parkzicht” plaats vond. Na drie overwinningen op rij kon trainer Lodewijk de Kruif langzaam toewerken naar zijn basis opstelling voor de eerste competitiewedstrijd op zondag 29 augustus a.s. thuis tegen RKSV Nuenen.

Snelle voorsprong

Het begin was overduidelijk voor de Udenaren; al in de tweede minuut van de wedstrijd was het Jaouad Chraou die de WNC-goalie het nakijken gaf: 1-0. Amper vijf minuten later verdubbelde Dennis Janssen op aangeven van Metin Alkir de score naar 2-0. De partij kwam na deze treffer meer in evenwicht wat aan beide kanten weinig kansen opleverde. Jaoud Chraou moest na twintig minuten met een eerder opgelopen rugblessure in de wedstrijd tegen Achilles’29 het veld verlaten; voor hem in de plaats kwam Gijs Toonen. Tot de veertigste minuut moest het publiek wachten op een derde Udense treffer. Tufan Koca gaf vanaf de achterlijn de bal perfect op maat voor aan Jeroen van Schoonhoven, die met een bekeken schot voor de 3-0 tekende.

Tweede helft

Na rust bleef Stijn van den Broek achter; zijn vervanger werd Dick Smits. Tien minuten na rust volgde voor WNC een hoekschop vanaf rechts die vervolgens door ex-TEC speler Nehemia Sanaky schitterend voorbij Ralph Vos tegen de touwen werd gewerkt. In het verdere verloop van de tweede helft gunde trainer Lodewijk de Kruif ook zijn wisselspelers speelminuten om ritme op te doen. Ook WNC wisselde met de regelmaat van de klok van spelers. Het slotakkoord was dan nog wel voor de “Tricolores” maar gescoord werd er niet meer, eindstand 3-1. Al met al doen de Udenaren het in de oefencampagne uitstekend; van de vijf wedstrijden die er gespeeld zijn verloren zij alleen de eerste wedstrijd de overige vier werden gewonnen.

Laatste oefenwedstrijd

Zaterdagavond speelt UDI’19/CSU thuis om 19.00 uur tegen competitiegenoot RKZVC uit Zieuwent haar laatste oefenwedstrijd, voordat een week later thuis ten RKSV Nuenen de competitie start. De thuiswedstrijden van UDI’19/CSU zijn toegankelijk voor publiek, houd daarbij wel rekening met de geldende corona maatregelen.

Tijd van komen en een tijd van gaan

Langs deze weg wil ik aan alle trouwe lezers laten weten dat ik om uiteenlopende redenen als vrijwilliger stop met het schrijven van redactionele verslaggeving voor UDI’19/CSU. Mijn laatste wedstrijd waar ik nog een verslag(je) van zal doen is de laatste oefenwedstrijd van a.s. zaterdag 21 augustus tussen UDI’19/CSU en RKZVC. Wel zal ik de radio en tv uitzendingen voor DTV van commentaar blijven voorzien.