ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

UDI’19/CSU stelt deelname aan nacompetitie veilig met winst in Lichtenvoorde

Algemeen - UDI-1

UDI’19/CSU is zeker van deelname aan de nacompetitie. De Udenaren versloegen Longa’30 en kunnen een plek bij de eerste vier in de Hoofdklasse B - en de daarmee gepaard gaande deelname aan het competitie-toetje - niet meer ontlopen. Wietse van Lankveld en Metin Alkir bezorgden de Tricolores drie verdiende punten: 0-2. “Dit is natuurlijk heel mooi, maar we hebben nog helemaal niks”, aldus UDI’19-coach Lodewijk de Kruif.

(Bron Kliknieuws Archieffoto UDI'19/CSU)

Aanvankelijk kende UDI’19 moeite om een weg te vinden in de hechte defensie van Longa’30, maar het kwaliteitsverschil liet zich na rust gelden. Van Lankveld werd aangespeeld op de rand van de zestien meter en krulde de bal op fraaie wijze achter Floris Eskes. Daarna was het een kwestie van wachten op de genadeklap, die Alkir tien minuten voor tijd toebracht.

Dankzij de overwinning handhaaft UDI’19 zich op de derde plek en is het zeker van het competitietoetje. “Dit is natuurlijk een hele knappe prestatie, omdat we dit seizoen te maken hebben gehad met allerlei blessures, waardoor we meerdere spelers voor langere tijd kwijt zijn geweest. Kijk alleen al na de winterstop, met Willem Tieben, Dennis Janssen en Roald van Hout die eruit kwamen te liggen en Jaouad Chraou, die naar België vertrok. De veelal jonge jongens die voor hen in de plaats zijn gekomen, hebben hun rol prima opgepakt. Het heeft de spelersgroep ook dichter tot elkaar gebracht”, meent De Kruif.

Tegenstander nog niet bekend
Wie de tegenstander wordt in de nacompetitie is afhankelijk van de eindklassering (derde of vierde) en de eindstand in de Derde Divisie en Hoofdklasse A. “Er zijn allerlei scenario’s denkbaar waar ik niet op vooruit wil lopen. Wie onze tegenstander wordt, hebben we zelf niet in de hand. We willen wel graag de derde plek vasthouden, omdat we dan -op papier- een zwakkere tegenstander treffen dan wanneer we als vierde eindigen”, legt De Kruif uit. De Edenaar is ook niet van plan zijn elftal op de schop te gooien voor het bezoek van Juliana’31 op Tweede Pinksterdag. “Ik wil juist het ritme vasthouden en Van Hout, die vandaag vijftien minuten kon meedoen, extra speelminuten laten maken, zodat hij fit is voor de nacompetitie.”

Stand Hoofdklasse B (aan kop):
1. Baronie 25-60 (K)
2. OJC Rosmalen 25-52 (NC)
3. UDI’19/CSU 25-46 (NC)
4. Orion 25-44
5. Juliana’31 25-41

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.