ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

UDI'19/CSU wint ook de uitwedstrijd tegen SC Silvolde

UDI-1

UDI’19/CSU is opgeklommen naar de tweede plaats in de Hoofdklasse B dankzij een eenvoudige overwinning bij Silvolde (0-2) en verlies van de naaste concurrenten. Beide doelpunten - gescoord door Wietse van Lankveld en Jeroen van Schoonhoven - werden voor rust gemaakt.

(Bron:Kliknieuws Foto: Website Silvolde)

UDI’19 toonde op bezoek bij Silvolde opnieuw aan meester te zijn geworden in wedstrijden ‘doodmaken’. Zelfs zonder enkele sterkhouders domineerden de Udenaren vanaf het eerste fluitsignaal. De gastclub werd daarbij ook nog eens in het zadel geholpen door doelman Marco Olthuis van Silvolde, die Van Schoonhoven onderuit tikte. Wietse van Lankveld mocht daarom vanaf elf meter de score openen.


Nadat de thuisploeg bij een hoekschop dichtbij de 1-1 was, viel de goal nog voor de thee aan de andere kant via Van Schoonhoven, die met een knappe hakbal van Simon Cuppen vrij voor de goal werd gezet. “Echt een prima doelpunt”, vond trainer Lodewijk de Kruif. “Het veld was erg slecht. Dat betekende veel lange balen. In defensief opzicht stond onze organisatie prima en we hebben eigenlijk niets weggegeven. In de tweede helft zijn we ook geen moment meer in de problemen gekomen.”

Niet aan te pas

Dat de Gelderse formatie er niet aan te pas kwam tegen de Udinaren, mag inmiddels geen toeval meer heten, want een UDI-op-voorsprong blijkt dit seizoen eigenlijk onverslaanbaar. “In balbezit mag het nog allemaal wat beter, maar ook vandaag misten we weer een aantal spelers (Dennis Janssen, Willem Tieben en Roald van Hout waren geblesseerd) en niet iedereen was fit. We eindigden het duel met zes spelers van UDI onder 23 jaar. Dat is mooi, zeker voor die jongens, maar ideaal is het natuurlijk niet”, erkende De Kruif.


Het Udense feestje werd na afloop nog wat groter toen bleek dat OJC Rosmalen thuis had verloren van Orion en ook Juliana’31 ten onder was gegaan tegen Baronie. Halsteren speelde gelijk tegen Nuenen. Door de eigen winst en die resultaten staan de Udenaren op een tweede plaats. Op Paasmaandag 18 april speelt UDI’19 de topper uit tegen Halsteren (vierde). “Een mooie uitdaging tegen een van de best voetballende ploegen in de hoofdklasse.”

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.