ProgrammaUitslagenAfgelastingen1

UDI’19/CSU wint ook laatste oefenwedstrijd

UDI-1

UDI’19/CSU heeft de oefencampagne op “Parkzicht” met een overwinning afgesloten op competitiegenoot RKZVC uit Zieuwent. Het was alweer de vijfde overwinning op rij voor de ploeg van Lodewijk de Kruif. Men kan zich nu gaan opmaken voor het echte werk als RKSV Nuenen a.s. zondag de eerste opponent van het nieuwe seizoen zal zijn en men kan laten zien uit welk hout de “Tricolores” gesneden zijn.   

Door Fons Boekelder

Op het “heilige” gras van sportpark “Parkzicht” heeft UDI’19/CSU de oefencampagne afgesloten. Competitiegenoot RKZVC werd met 1-0 verslagen. Het werd een wedstrijd waar beide ploegen vele doelrijpe kansen onbenut lieten. Dat is in een “notendop” het verloop van de wedstrijd.

In de vorige vier wedstrijden werd er vaak met overtuigend spel gewonnen, daar was vanavond geen sprake van. De krachtsverschillen tussen beiden teams waren niet al te groot. Er werden door UDI’19/CSU vaak verkeerde keuzes gemaakt en dat was ook de inleiding voor de eerste mogelijkheid voor RKZVC. Door balverlies op het middenveld kregen de gasten een eerste grote kans om op voorsprong te komen, echter de inzet verdween voorlangs over de achterlijn. Twee minuten later is Metin Alkir dicht bij de openingstreffer als hij een voorzet vanaf links van Jeroen van Schoonhoven niet vol weet te raken en het een eenvoudige prooi werd voor de RKZVC goalie. Ook een afstandsschot van zeker 25 meter van Metin Alkir verdwijnt maar net over de dwarsligger. In de 22e  minuut is het voor de nieuweling dan wel raak en die hij doeltreffend weet af te ronden:1-0. Na een half uur spelen is er een grote mogelijkheid voor de ploeg uit de Achterhoek, de UDI’19/CSU verdedigers moesten alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen.

Na rust werd er door Lodewijk de Kruif veel gewisseld en stond er een veredeld elftal van onder de 23 jaar binnen de lijnen. Ondanks dat regende het kansen voor de Udenaren waaruit ze zeker een aantal keren hadden moeten scoren. Dit geldt ook voor de ploeg uit Zieuwent. Een afstandsschot van Steffen Ijzerdreef ranselde doelman Sem Verhoeven uit zijn doel. Ook een lobje van Mitchel Jansen van RKZVC verdween maar rakelings over. De meeste echte kansen kwamen op naam van UDI’19/CSU o.a. door Dennis Janssen, Simon Cuppen, Gijs Toonen en Marnix Romviel die hun pogingen zagen mislukken doordat ze het vizier niet op scherp hadden staan. De spelers van UDI’19/CSU verlieten het veld met een dubbel gevoel van het winnen van de wedstrijd maar met een te lage score.

UDI’19/CSU wint ook laatste oefenwedstrijd

Lodewijk de Kruif sprak na afloop zijn zorgen uit over Jeroen van Schoonhoven en Metin Alkir die met een hamstring blessure moesten worden vervangen en hoopt dat ze zondag inzetbaar zijn.

Conclusie

Eind juli startte trainer Lodewijk de Kruif met de voorbereiding naar aanloop van de competitie seizoen 2021-2022. Uiteraard ontbraken in deze fase nog de nodige mensen i.v.m. de nog lopende vakanties. Het was een aardige voorbereiding voor de Udenaren waarin het alleen nipt verloor van buurtgenoot Blauw Geel ’38; alle andere  oefenwedstrijden werden met winst afgesloten. De Udenaren gaan steeds beter voetballen al was dat zaterdag jl. niet te zien. De contouren van het nieuwe UDI’19/CSU met de nieuwkomers worden steeds duidelijker zichtbaar. Toch zijn de Udenaren volgens het geruchtencircuit nog niet klaar en hopen op korte termijn nog een versterking te begroeten om met een bredere selectie een seizoen lang te kunnen presteren. Succes!

Uitslagen oefenwedstrijden en doelpuntenmakers

31/7 Blauw Geel’38 (3e Div.) – UDI’19/CSU

2-1

Roald van Hout

7/8 vv Gemert (3e Div.) – UDI’19/CSU

1-2

Jaouad Chraou – Gijs Toonen

11/8 Achilles’29 (Zat. hfd.kl) – UDI’19/CSU

1-3

Dick Smits – Sem Curvers – Gijs Toonen

14/8 CHC (2e kl.) – UDI’19/CSU

0-3

Wietse van Lankveld(P) – Willem Tieben – Tufan Koca

17/8 UDI’19/CSU – WNC (Zat.1e kl.)

3-1

Jaouad Chraou – Dennis Janssen – Jeroen van Schoonhoven

21/8 UDI’19/CSU – RKZVC (Zon. hfd.kl)

1-0

Metin Alkir

 

Laatste loodjes

De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst en zo was dat ook met het schrijven van mijn laatste wedstrijdverslag van “mijn” clubke UDI’19/CSU. We zien elkaar vast wel weer op de velden, maar dan als supporter of als radio/tv verslaggever voor DTV.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.