ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

Wel gekozen, niet ingevoerd

Algemeen

"Wel gekozen, niet ingevoerd" dat is het lot, dat het winnende shirt in onze tenue-ontwerpwedstrijd en verkiezing daarna beschoren is.

Wel gekozen, niet ingevoerd

Waarom dan niet? Ik hoor het u vragen. Welnu, door de langere sluitingsmaatregelen in de nog altijd actuele corona-crisis, konden wij niet eerder een extra Algemene Leden Vergadering (ALV) beleggen om een aantal actuele zaken te regelen, uiteraard te beginnen met de verkiezing van Nancy de Blaauw tot onze nieuwe penningmeester. Maar ook de benodigde stappen met betrekking tot de uitkomsten van de tenue-wedstrijd en -verkiezing.

Zoals in de extra ALV van maandag 14 februari jl. al gezegd, hebben er wel heel veel mensen gestemd, namelijk 30 % van de leden. En van die 30 % vindt een ruime meerderheid, namelijk 75 % dat er best een keer wat met het tenue mag gebeuren. En we moeten niet blind en doof zijn voor geluiden van vernieuwing in onze club.Maar de realiteit achterhaalt ons helaas, Om een tenue-wijziging door te voeren is een 2/3 meerderheid nodig. En een minimum opkomst van 5 % van de stemgerechtigde leden. 

Als we dan naar historische opkomstaantallen bij (extra) ALV's en de stemverdeling kijken van de 5 tenues, moeten we reëel zijn. We zien, dat de drie tenues met de meeste stemmen onderling elk één stem verschillen. Want van de 513 geldige stemmen is tenue 1 als winnend uit de bus gekomen met 125 stemmen. Dit is het tenue met de wat bredere strepen en de witte mouw en rood in het midden, zoals bij het eigenlijk originele UDI-tenue. Het huidige tenue van UDI was tweede met 124 stemmen, gevolgd door het "Jubileumshirt met de omgedraaide diagonaal, met 123 stemmen. 

Deze verdeling lijkt een garantie voor het niet verkrijgen van een vereiste 2/3 meerderheid in een daarvoor speciaal te houden ALV. Aangezien we uw en onze tijd niet wensen te verspillen, hebben we besloten de waarschijnlijk 2 benodigde extra ALV's niet te gaan houden. Maar ook omdat, mocht het toch zo zijn, dat het winnende tenue door de vergadering vastgelegd worden in ons huishoudelijk reglement, de tijd daarna ondertussen te kort is om de tenues tijdig in huis te hebben voor aanvang van seizoen 2022 - 2023.

Kortom, alles bij elkaar opgeteld is het, ondanks het overduidelijke sentiment voor vernieuwing, op dit moment niet verstandig dit traject voort te zetten.

Ik wil graag iedereen die zijn of haar stem heeft uitgebracht, dan wel een ontwerp heeft ingezonden, bedanken voor de actieve bijdrage en het meedenken. Van dit soort positieve input kunnen we niet genoeg ontvangen en die input is zeker niet voor niets geweest. 

Wim Scheen
Voorzitter UDI'19/CSU

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.