ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

Degradatie UDI'19 een feit na verlies tegen Hercules (1-2)

- UDI-1

Het doek is gevallen voor UDI’19/CSU. De hekkensluiter verloor zondag thuis van USV Hercules (1-2) en daalt af naar de Vierde Divisie. 

(Foto's UDI'19/CSU Bron Kliknieuws)

Degradatie UDI'19 een feit na verlies tegen Hercules (1-2)

UDI’19 wist op voorhand dat het lastig zou worden om degradatie af te wenden. Tegenstander Hercules ligt op pole-position voor de derde plek (nacompetitie) en geldt als één van de beste ploegen in de Derde Divisie. Toch gaven de Udenaren zich niet op voorhand gewonnen.

Sterker nog, UDI’19 startte sterk en leidde bij rust met 1-0 dankzij een treffer van Juul Bongers. De gasten uit Utrecht domineerden echter in de tweede helft en scoorden tweemaal, waarvan de winnende vanaf de stip: 1-2.

Omdat Baronie zegevierde bij Dongen, is degradatie een feit voor de Tricolores. “Deze nederlaag is een beetje symbolisch voor ons seizoen. Opnieuw verliezen we met één doelpunt verschil”, concludeerde UDI-trainer Lodewijk de Kruif. “We staan bij rust terecht 1-0 voor en misten ook een kans op een tweede goal. Hun gelijkmaker was heel bijzonder. Onze keeper schiet tegen Rai Mulders aan en de bal rolt in eigen doel en de winnende goal was een penalty. In onze ogen onterecht.” Dat cadeautje was een kolfje naar de hand van Tim Waterink, die raakschoot: 1-2.

Daarmee was degradatie een feit! Dat UDI’19 ondertussen de selectie voor volgend seizoen stevig heeft opgekalefaterd, noemt De Kruif ‘frustrerend’. “Want uiteindelijk degradeer je omdat je te weinig kwaliteit in je selectie had. In elke linie kwamen we een ervaren kracht tekort.”

Degradatie UDI'19 een feit na verlies tegen Hercules (1-2)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.