ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Intersport Voetbaldagen terug van weggeweest!

- Jeugd

Dinsdagochtend 30 augustus om 09.15 uur: de witte Voetbaldagen-vlag wordt gehesen. 63 kinderen in mooi rood-zwart tenue kijken benieuwd wat er gaat komen. De UDI-Voorzitter spreekt iedereen toe en is blij dat de Voetbaldagen weer van start gaan. Ook is er een afvaardiging vanuit Intersport. Zij sponsoren het toernooi. De Voetbalmars wordt gespeeld: kortom de Intersport Voetbaldagen 2022 zijn geopend!

Het grootste gedeelte van de deelnemers voetbalt bij UDI’19, maar er zijn ook spelers van FC de Rakt en FC Uden en zelfs iemand uit Eindhoven. De deelnemers zijn verdeeld in 4 groepen, verdeeld op leeftijd. Elke groep wordt begeleidt door trainers die al jarenlang ervaring hebben met het coachen en begeleiden van jeugdspelers. Vier dagen lang vermaken zij zich samen van 09.00 uur tot 14.00 uur met allerlei voetbalspelen.

Intersport Voetbaldagen terug van weggeweest!

Op dinsdag stonden wedstrijden op half veld op het programma om de sterktes te kunnen bepalen. Vervolgens werd er 4 tegen 4 gespeeld, waarbij er telkens nieuwe teams werden gemaakt. Zo kon iedereen individueel punten halen. Het laatste onderdeel op dinsdag was een nieuw spel: Voetgolf. Hoe gaaf is om met een bal een parcours af te leggen door de speeltuin of om die bal in een kliko te schieten?

Woensdag is de dag van de Goalmasters. Zes intensieve voetbalvormen zoals 1:1 en 3:2 met keeper waarbij ieder zijn talent kan laten zien. Ook nu weer werd er gestreden voor de punten voor Koning Voetbal. Als afsluiting het enorm tactische Voetvolley. Menig mooi boogballetje hebben we gezien over het net. Mooi om te zien hoe talentvol onze jeugd is!

Intersport Voetbaldagen terug van weggeweest!

Op donderdag hadden we enkele leuke voetbalspelen uitgezet, zoals speedcheck en blindenvoetbal. Erg grappig om te zien hoe iedereen met een blinddoek liep te stuntelen in de pannakooi. Coaching vanuit medespelers wordt dan erg belangrijk. Verder ook vandaag weer kleine partijspelen en een onderdeel training. De bekwame trainers hadden een leuke, leerzame training in elkaar gedraaid.

Vrijdag is altijd de befaamde afsluitingsdag met het Landentoernooi. Zou Nederland gaan winnen, zou Italië de meeste goals scoren? Spannend! Uiteindelijk gingen Frankrijk en Argentinië er met de leuke cups vandoor. Knap gedaan! Toch was iedereen tevreden, omdat er getrakteerd werd op ijs. Jammie.

En dan was het alweer tijd voor de finales en de prijsuitreiking. Uiteindelijk heeft Tijn Wolfs de Penaltybokaal gewonnen in Groep 1/2 en Damian Vreenegoor bij Groep 3/4. En toen was het tijd voor de allergrootste prijzen. Zenuwachtig stonden alle deelnemers te luisteren naar de presentator. Wie o wie zou Koning of Koningin Voetbal worden? Die eer viel ten deel aan Patrick v.d. Riet bij groep 1/2 en Bas Kuipers bij groep 3/4. Het beste meisje werd Danou Tomassow. Kian Tomasouw won een nieuwe prijs: namelijk de Kanjer Cup. Allemaal van harte proficiat!!

En toen ging iedereen huiswaarts. Moe en voldaan en voorzien van certificaat en medaille kon iedereen terugkijken op vier intensieve en gezellige dagen volop voetbal.

De organisatie van de Intersport Voetbaldagen wil alle trainers en het vrijwillige kader bedanken voor hun inzet, de ouders voor hun belangstelling en tot slot alle spelers voor hun deelname.  We hopen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad. Wij in ieder geval zeker! We zien elkaar hopelijk volgend jaar weer bij de Intersport Voetbaldagen 2023.

Groetjes van de Stafhoofden,
Danielle Koops-Van Dam en Jeroen van Vuuren

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.