ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Janine Rongen gaat UDI’19/CSU verlaten

- Vrouwen

Na 5 jaar Hoofdtrainster te zijn geweest van UDI’19/CSU Vrouwen 1 heeft Janine Rongen besloten om te stoppen en een nieuwe uitdaging als Hoofdtrainster van 2e klasser ZSV uit Zeilberg aan te gaan. Met haar vertrek komt een einde aan een zeer succesvolle periode waarin 2 promoties werden behaald en de ploeg inmiddels in de 1e klasse, het 3e niveau van Nederland, is beland.

Janine begon haar carrière als Hoofdtrainster bij UDI’19 in het seizoen 2017-2018 in de 3e klasse. Direct werd via de Nacompetitie dat seizoen de Promotie naar de 2e klasse bereikt. Een groot succes dat haar periode bij UDI’19/CSU meteen een kickstart gaf.

Dit was te merken aan het daaropvolgende seizoen 2018-2019 waarin met zeer aanvallend en dominant voetbal de wil werd opgelegd aan de andere teams in de 2e klasse en de ploeg werd dan ook glansrijk kampioen met slechts 5 verliespunten. En hoe mooi was het dat de titel werd veiliggesteld in het jaar dat UDI’19 haar 100-jarig Jubileum vierde!

Daarmee mocht Vrouwen 1 in het seizoen 2019-2020 voor de allereerste keer in de geschiedenis van de club haar opwachting maken in de 1e klasse. Vanwege Corona werden de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 voortijdig afgebroken waarbij het team keurig in de middenmoot stond en liet zien een aanwinst voor de 1e klasse te zijn.

In het afgelopen seizoen 2021-2022 werd het team 3e in de reguliere competitie en slaagde het er helaas net niet in om via de Nacompetitie promotie te bewerkstelligen.

Naast de sportieve successen is er in de loop der jaren een verjonging in de selectie doorgevoerd waardoor Janine een groep achterlaat die bestaat uit een zeer goede mix van ervaren en jonge, zeer talentvolle speelsters die klaar is om in de komende jaren verder door te groeien naar het doel dat we als Vrouwenafdeling mogen uitspreken: Meedoen in de Topklasse van het Vrouwen Amateurvoetbal met een elftal van zelfopgeleide speelsters en speelsters uit de regio Uden.

Janine over haar periode bij UDI’19/CSU:

“In de afgelopen vijf jaar heb ik met enorm veel plezier bij UDI'19/CSU Vrouwen 1 getraind en gecoacht. UDI'19/CSU had grote plannen en ik voelde me vereerd dat ik onderdeel uit mocht maken van deze plannen.

UDI'19/CSU is een mooie club, goed georganiseerd en een geweldige club spelers en speelsters op te leiden.

Door dit alles bij elkaar, en vooral doordat we gedurende die jaren steeds geweldige groepen dames hadden, was het een zeer fijne omgeving om coach te zijn.

Het is dan ook met pijn in mijn hart dat ik de club ga verlaten, maar een nieuwe uitdaging is uiteraard ook belangrijk. Ik zal de speelsters en de positieve omgeving bij UDI’19/CSU missen! Heel veel succes in de toekomst!”

UDI’19/CSU bedankt Janine voor haar geweldige inzet gedurende al die seizoenen en haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van het Vrouwen- en Meidenvoetbal binnen onze vereniging.

Wij wensen Janine enorm veel succes in haar verdere carrière en zullen ook haar man Otto en kinderen Tess en Quin gaan missen op ons sportpark! 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.