ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3

Na de nederlaag tegen UNA kan UDI'19 zich niet meer rechtstreeks handhaven (0-2)

UDI-1

Directe handhaving is niet meer mogelijk voor UDI'19. Na de nederlaag op eigen veld tegen vv UNA kunnen de Udenaren alleen nog de play-offs om promotie/degradatie halen. Tot overmaat van ramp wist concurrent Dongen wel te winnen, en dus staat UDI nu stijf onderaan.

In de beginfase van de wedstrijd kreeg zowel UDI als UNA een kans om op voorsprong te komen, maar uiteindelijk wist de ploeg uit Zeelst de openingstreffer te maken in Uden. Daarna waren de kansen schaars, en probeerde UDI via de counter te scoren. Nadat UNA nog wat mogelijkheden had gekregen om de score uit te breiden, werd de rust bereikt met een 0-1 stand.

Vlak na rust werd de voorsprong verdubbeld, en had UDI'19 twee goals nodig om een resultaat te pakken. Dat zat er echter niet meer in, en zo verloor de Udense ploeg de weinig enerverende wedstrijd.

Direct gevolg van de nederlaag is dus dat de ploeg van Lodewijk de Kruif zich niet meer rechtstreeks kan handhaven. Het verschil met de veilige veertiende plek is opgelopen naar vijftien punten, terwijl er nog slechts twaalf punten te vergeven zijn. De achterstand op een plek in de play-offs is vijf punten, dus UDI zal nog wat punten moeten pakken om rechtstreekse degradatie te ontlopen.