ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

Sponsor aan het woord - Café ‘t Stulpke

Sponsoring

In het voetbalseizoen 2022/2023 stelt Businessclub UDI’19 in de rubriek “Sponsor aan het woord” iedere maand een sponsor voor.

Voor de maand februari is het woord aan Dick van Zutven van Café ‘t Stulpke

 

Zou je jezelf en je bedrijf aan ons willen voorstellen? 

Ik ben Dick van Zutven en ben ruim 26 jaar getrouwd met Brigit. We hebben één zoon en dat is onze Tim.

Samen runnen wij alweer 23 jaar Café ’t Stulpke op de Markt in Uden. Ook exploiteren wij al 12,5 jaar het naast gelegen Proeflokaal Zuiders. Deze zaak runt Joepke (mijn zus) voor ons en dat doet ze vol overgave.

Voordat wij het café overnamen van mijn ouders, Henk en Gerrie van Zutven, werkten Brigit en ik al een jaar of 11/12 mee in de zaak. De overname ging dus redelijk geruisloos. Wij meer naar de voorgrond en mijn vader en moeder meer naar de achtergrond zeg maar.

’t Stulpke is een echt bruin café. Iedereen kan en mag er binnen. Oud, jong, arm, rijk, het maakt allemaal niets uit. Mede door het grote overdekte terras met heaters is het café laagdrempelig en voelt iedereen zich snel op zijn gemak. Of je nu een bakje koffie drinkt op het terras of een heerlijk glaasje Hertog Jan aan de bar. In de weekenden gaat de muziek een tikkeltje harder en hebben we ook echt wel een gezellig uitgaanscafé.

Bij Proeflokaal Zuiders zijn we meer gericht op de lunch, borrel of kleine avondhap. Dat is weer net een andere tak van sport om maar in UDI- termen te blijven. Met name tijdens de lunch kan je er van heerlijke pintxo gerechtjes genieten. Ook hier hebben we een groot verwarmd terras.

Sinds wanneer kom je al bij UDI'19/CSU en hoe is dat zo ontstaan?

Oehh…., ik kom eigenlijk al mijn hele leven bij UDI. Vroeger speelde ik bij de E-tjes. Ook ging ik wel eens kijken bij thuiswedstrijden van het eerste maar doordat ik altijd werkte in de weekenden lukte dat niet zo vaak.

Nu kom ik er bijna wekelijks omdat onze zoon Tim er voetbalt in de G2. Daar probeer ik altijd bij aanwezig te zijn. Veel voetballers kunnen nog eens iets leren van de sfeer, gezelligheid en sportiviteit die daar heerst.

Sinds een jaar of 3 zijn wij niet voor niets shirtsponsor geworden van de G1 en de G2. Daar wilden wij onze naam wel aan.

Sponsor aan het woord - Café ‘t Stulpke

Waarom heb je besloten om UDI’19/CSU te gaan sponsoren? (en sinds wanneer doe je dat?) 

Mijn vader en moeder sponsorden UDI vroeger al. Wij hebben dat altijd voortgezet. UDI’19 en ’t Stulpke zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zou je kunnen zeggen. Zo voelt dat in ieder geval wel.

Wat maakt jouw bedrijf onderscheidend?

Ik denk dat het onderscheidende is dat het café, in die bijna 50 jaar dat het bestaat, weinig is veranderd qua sfeer. Er zijn altijd hele families en verschillende generaties blijven komen. Er zijn mensen gestorven (niet letterlijk natuurlijk), huwelijken ontstaan en kinderen geboren. In hoeveel cafés maak je dat mee. Als onze muren eens konden praten…..

Waar ben je het meest trots op binnen je bedrijf / wat zie je als je grootste succes?  

Waar ik wel een beetje trots op ben is dat ik mede aan de basis heb gestaan van “het Genootschap van Hertog Jan”. Dit was voorheen “de Vriendenkring” waar wij ook bij aangesloten waren. Deze club werd opgeheven toen er teveel wildgroei binnen de club ontstond. Deze club werd ook veel te groot.

Hierna werd dus het Genootschap opgericht waar maar maximaal 25/30 cafés uit heel Nederland bij aangesloten mochten zijn om het exclusief te houden. Wel alleen maar de “goede” bruine cafés zeg maar waar Hertog Jan zich graag aan wilde verbinden.

Met een klein comité hebben wij met een paar collega’s en Hertog Jan mede bepaald wat de visie en doelstelling zou worden van de club. We hebben nu jaarlijks een bijeenkomst met onze leden waar we veel info en nieuwe ideeën uitwisselen. Ook worden er workshops en proeverijen georganiseerd. Primeurtjes van Hertog Jan zijn ook altijd als eerste te proeven in de Genootschapscafés.

Verder ben ik natuurlijk enorm trots op het feit dat we een prachtige ploeg medewerkers hebben waar we heel fijn mee werken. Zowel bij ’t Stulpke als bij Proeflokaal Zuiders. Zonder deze mensen zijn we nergens.

Voetbal je zelf ook of heb je vroeger gevoetbald?

Zoals ik al zei heb ik gevoetbald bij de E-tjes. En nog wel bij Feijenoord. De favoriete club van Brigit (Tja.., Rotterdamse hè!). Bij de D-tjes heb ik gevoetbald in de D12 en in de D10. Daarna ben ik even gestopt en kwam weer terug in de B8. Ik heb eigenlijk altijd in de laagste elftallen gespeeld. Maar dat maakte niets uit want we hadden wel veel plezier en daar gaat het om.

Oh ja…, toen ik terug kwam in de B8 scoorde ik meteen 2 goals. Ik was een held…… Daarna heb ik nooit meer een bal in het net geschoten.

Wat is je mooiste UDI-moment of wedstrijd?

De mooiste momenten maak ik nu mee bij het G voetbal. Ik ben maar een toeschouwer maar het is geweldig om te zien wat de spelers en speelsters uit hun eigen kunnen naar boven halen. Ook hier worden serieus grenzen verlegd. En hoe ze ervan kunnen genieten als er weer een goal gescoord wordt. Carla en de rest van het begeleidersteam zeggen niet voor niets dat de G staat voor “Groei”. Je ziet de spelers ook echt groeien. Prachtig!
Complimenten aan dit begeleiderteam.

Dit wil ik nog even kwijt aan de leden van UDI’19/CSU

Wat ik nog kwijt wil? Ik zou zeggen “Blijf lief en braaf!!!”. Ook tijdens de wedstrijden.


 

“Wilt u ook graag de Sponsor aan het woord zijn, neem dan contact op met Tiny Verhoeven via tiny@dtvnieuws.nl”.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.