ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Strijdend UDI’19 dicht bij stunt tegen koploper ADO'20 (1-2)

- UDI-1

UDI’19/CSU leek zondag lange tijd op weg naar een stunt tegen ADO’20. De nog ongeslagen koploper sleepte de winst (1-2) er pas vlak voor tijd uit en benadeelde daarmee de Udenaren. “Mijn ploeg heeft de juiste agressie aan de dag gelegd. We hebben helaas verzuimd onszelf te belonen”, blikte UDI-coach Lodewijk de Kruif terug.

(Foto's: UDI'19/CSU Bron: Kliknieuws)

Strijdend UDI’19 dicht bij stunt tegen koploper ADO'20 (1-2)

Vooraf dacht ADO’20, dat veertien van de vijftien wedstrijden had gewonnen, een gemakkelijke middag te beleven op Parkzicht. De Heemkerkers vonden echter een zeer agressief UDI tegenover zich, dat zich zeker in het eerste half uur onder de druk wist uit te spelen en ook verdiend op 1-0 kwam via Wibe van Rooij, die een prima voorzet van Jan van de Haterd bij de tweede paal binnenschoot. Van Rooij en Tijn van de Goor kregen daarna een goede kans op een tweede goal, maar een luxe marge van twee bleef helaas voor UDI uit. 


De Kruif had na zes wedstrijden op rij zonder zege en het kansloze verlies bij USV Hercules ingegrepen. Aleksandar Lejic, Wietse van Lankveld en Roald van Hout begonnen verrassend op de bank. “Dat was een signaal naar die spelers”, gaf de trainer toe. Een ingreep die zijn uitwerking ook niet had gemist. Het wat jeugdigere maar zeer energieke UDI’19 speelde uitstekend. Toch was het bij rust 1-1, omdat ADO’20 bij een zeldzame uitbraak direct scoorde via Milan Zonneveld. “Je ziet dat zij de kwaliteiten en het geduld hebben om toe te slaan zodra ze kans hebben. Daarom steken ze er ook samen met VVSB en Hercules bovenuit. Maar gezien de verhoudingen op het veld, deden we onszelf wel tekort met die ruststand”, vond De Kruif.


In de tweede helft - met Van Lankveld en Van Hout en later ook Lejic binnen de lijnen - was het voor UDI vooral een kwestie van de 1-1 ‘verdedigen’. Vijf minuten voor tijd viel de bal na een kluts voor de voeten van Ruben Doesburg, die snoeihard de winnende noteerde voor ADO’20. “Als het de nummer vijf tegen de nummer één is, dan schiet hij ‘m waarschijnlijk over, maar dit was echt een tegengoal die typerend is voor een ploeg die tegen degradatie vecht”, zei De Kruif.
Over het resultaat en vertoonde spel, is de Edenaar ondanks het verlies tevreden: “We zijn anders gaan spelen en brachten de juiste agressie, waardoor we ook vaker aan aanvallen konden denken en meer kansen creëerden dan de afgelopen weken. Bovendien viel iedereen met de juiste energie in en komen er weer wat jongens terug van een blessure. Ik heb tegen ADO het UDI gezien zoals ik het graag zie. We hebben bewezen dat we met de beste ploeg in deze divisie meekunnen. Tegen OJC (zondag 4 december in Rosmalen) gaan we weer voor de winst.”

Strijdend UDI’19 dicht bij stunt tegen koploper ADO'20 (1-2)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.