ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI 4 en JO13-1 winnen de KNVB Beker!

Senioren - Jeugd

Afgelopen weekend (3 en 4 juni) stonden de districtsbekerfinales op het programma. JO13-1 speelde zaterdag tegen Oranje Wit JO13-1 en won deze wedstrijd. Op zondag speelde UDI 4 tegen VV Zwentibold 2 en won ook deze wedstrijd. Beide teams sluiten het seizoen af met een beker winst. Spelers en begeleiding gefeliciteerd!

UDI JO13-1 wint de KNVB beker!

Afgelopen zaterdag speelde UDI’19 JO13-1 de bekerfinale Zuid I/II tegen Oranje Wit JO13-1 uit Dordrecht. De vele supporters zagen een leuke wedstrijd op het neutrale terrein van EFC in Eersel. Vanaf de aftrap wist UDI’19 de tegenstander onder druk te zetten door continu kort op de bal te zitten. Tweede ballen waren vaak voor UDI’19, ondanks de felle strijd die Oranje Wit op iedere positie in bracht. Er volgden goede kansen onder andere van Quinn, die na een dribbel op snelheid vrij kwam voor de goal van Oranje Wit, echter hij wist de keeper niet te verrassen. Een boogbal van Cas uit een prima aanval aan de rechterkant van UDI’19 werd door Oranje Wit nog net van richting veranderd, waarmee opnieuw een voorsprong van UDI’19 werd voorkomen.

In het tweede deel van de eerste helft was het dan toch raak. Diek kon voor de tweede keer aanleggen met een vrije trap, dit keer van ongeveer 25 meter. Zijn uithaal was onhoudbaar voor de keeper van Oranje Wit, een terechte 0-1 voorsprong met een schitterende goal. Een opluchting voor UDI’19, waar het team in de halve finale van de beker (tegen Geldrop) nog moeite had met scoren en de halve finale uiteindelijk met strafschoppen werd gewonnen. Enkele minuten na de 0-1 gaf de goed leidende scheidsrechter het rustsignaal.

Na de thee was het even wennen voor UDI. Er stond een straffe wind over het veld en daar leek de ploeg moeite mee te hebben. Een van de spaarzame aanvallen van Oranje Wit via hun sterke linkerflank resulteerde in de 1-1. De voorzet van de snelle linksbuiten werd van dichtbij binnen getikt en zelfs onze keeper Julian kon daar niet meer bij komen. Een tegenvaller, maar zoals we vaker hebben gezien dit seizoen, was dit voor UDI’19 geen reden om anders te gaan voetballen. UDI’19 wisselde drie keer en dat bracht weer nieuwe energie in de wedstrijd en zo ging UDI’19 op zoek naar een nieuwe voorsprong. De sterk spelende Diek en Damian wisten steeds weer de slag op het middenveld te winnen en de spitsen van UDI’19 in stelling te brengen. Een vrije trap, naar mening van de scheidsrechter, net buiten de 16 meter, bracht UDI’19 weer op voorsprong. De bal werd door Vin met zijn linkerbeen prachtig in de uiterste hoek gekruld. Wederom een schitterende goal, 1-2.

UDI’19 kreeg extra energie en wist de score te vergroten naar 1-3. Quinn dribbelde de 16 meter in, helemaal naar de achterlijn en draaide slim naar binnen. Met een sluwe lob met links over de keeper viel de bal in de verre hoek in het net. Ook deze goal was prachtig en spelers en publiek lieten van zich horen.

Oranje Wit had moeite met het felle spel van UDI’19 en kon zich moeilijk onder de druk uit spelen. De sfeer werd wat grimmiger met een terechte directe rode kaart voor een speler van Oranje Wit, na een natrappende beweging. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, Oranje Wit had niet meer de energie om iets te doen aan de achterstand.

Na het eindsignaal barstte het feest los. De huldigingen volgden elkaar op, eerst van de KNVB en daarna door Sebastiaan Toet en Bas van Herpen van UDI’19. Ook de trainers en leiders hadden nog een leuk aandenken voor de spelers. De bekerwinst werd door iedereen gevierd, een prestatie van het hele team en een kroon op het seizoen!

Na de wedstrijd en de prijsuitreiking bij EFC is het team naar UDI’19 gegaan. Ook daar werden we goed ontvangen. Met de huldiging verzorgd door Gert Dozeman en de woorden van Tinie Timmers namens het bestuur was het feest compleet!

Wij willen UDI’19 bedanken voor alle goede zorgen. Zeker ook een dikke duim voor het kantinepersoneel van UDI’19 die ons op een drukke dag geweldig hebben ontvangen, helemaal top!

Staf JO13-1

UDI 4 wint de KNVB beker!

Na het behalen van het kampioenschap resteerde er slechts één wedstrijd op het programma. Op zondag 4 juni stond de finale van de districtsbeker gepland voor UDI 4 tegen VV Zwentibold 2 uit Limbricht. Deze wedstrijd werd gespeeld op het neutrale terrein van Vianen Vooruit. Beide teams zijn actief in de reserve 5de klasse. Na een vrij saaie eerste helft waarin beide teams elkaar aftastten, kwam UDI in de tweede helft sterker voor de dag. In de eerste helft werd er door geen van beide ploegen gescoord. In de tweede helft kreeg UDI al vroeg een rode kaart na een handbal, maar dit leek de ploeg juist te versterken om de stand op 1-0 en vervolgens 2-0 te brengen.