ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI huldigt haar trouwe leden - 40 & 25-jarige

- Algemeen

Op zaterdag 3 september was het tijd om een deel van de jubilarissen te huldigen tijdens de jubilarissenavond. Elke jubilaris werd naar voren geroepen en toegesproken door onze voorzitter Wim Scheen. In dit bericht de stukjes voor alle 40 & 25-jarige jubilarissen.

40 jaar

Billy van de Burgt - 40 jaar

Ook deze jubilaris is afkomstig uit de UDI-familie bij uitstek. Niet vreemd dat Billy zich in 1982 aanmeldde als lid. Zijn vader Tino was natuurlijk zijn grootste supporter, dat spreekt voor zich. Naast vele kampioenschappen bij de jeugd is hem vooral het kampioenschap met UDI 3 bijgebleven, omdat op die dag zowel UDI 1, UDI 2 als UDI 3 kampioen werden. Samen met vader Tino heeft hij nog enkele jaren de C1 getraind. In het dagelijks leven staat Billy al jarenlang tussen de jeugd als conciërge op het Udens College afdeling VMBO. 

Billy is een trouw lid van onze club en steunt UDI’19 met alle plezier. De vereniging is blij met hem en hoopt in de toekomst nog eens een beroep op je te mogen doen voor wat dan ook. 


Ferry van Grunsven - 40 jaar

Velen van u waren erbij toen UDI in 1998 haar opwachting maakte in de Amsterdam Arena voor de bekerwedstrijd tegen AJAX. Ferry was daar ook, niet zoals u op de tribune, maar op het veld. Natuurlijk was dit, naast het spelen in de hoofdklasse met UDI 1, een hoogtepunt in de voetballoopbaan van Ferry.   Niet alleen ons eerste team, maar ook de UDI-jeugd en met name de B1 en C1 heeft jarenlang mogen profiteren van Ferry’s voetbalkwaliteiten. Samen met William van der Steen verzorgde hij voor hen trainingen en begeleidde die teams. Ferry is altijd blijven voetballen steeds een treetje lager. Nu is hij nog actief bij een vrijdagavond trainingsclubje, samen met een aantal vrienden.

Inmiddels is Ferry al 42 jaar lid en nadert hij dus al zijn gouden jubileum.  


Bas Bongers - 40 jaar

Bas was in zijn beste dagen een echte goaltjesdief. Met de selectieteams bij de jeugd werd menig kampioenschap binnen gehaald. Eenmaal bij de senioren aanbeland speelde Bas 8 seizoenen met veel succes en plezier in het 2e team, maar hij mocht ook enkele keren zijn opwachting maken in het 1e. Later ging Bas voetballen in een lager team met zijn vrienden en met hen beleefde hij vele gezellige weekendjes weg.  Tegenwoordig maakt hij zijn doelpuntjes bij de veteranen. Bas maakt zich binnen de vereniging ook verdienstelijk als lid van de commissie VRIENDEN VAN UDI. Om de week is Bas in Eindhoven te vinden, want hij is een rasechte PSV-supporter. 

Bas is al vanaf zijn 6e lid van onze vereniging. Dit betekent dat hij het nog steeds goed naar zijn zin heeft bij UDI’19. 


Joep van de Geer - 40 jaar

Tot voor kort was Joep nog de penningmeester van onze club. Drie jaar lang had hij de financiële touwtjes in handen. De viering van het 100 jarig bestaan en de Coronaperikelen maakten het voor onze vereniging financieel een uitdagende periode.  Dankzij goede keuzes slaagde UDI er in deze periode financieel gezond door te komen.  Dat Joep over leidinggevende kwaliteiten beschikt werd op het voetbalveld ook al heel snel duidelijk. Hij was vaak de aanvoerder van zijn team en ging altijd voorop in de strijd. Vele kampioenschappen regen zich aaneen, zowel bij de jeugd als bij de senioren met UDI 2, 3 en 4. Bij UDI maakte hij vrienden en genoot hij van de gezelligheid. “UDI voelt vertrouwd, een club waar je bij wilt horen” zo formuleert hij het zelf.

UDI is Joep dankbaar voor zijn inzet voor onze club en hoopt in de toekomst nog eens een beroep op hem te mogen doen.            


René Koenen - 40 jaar

René was een van die spelers, die erbij waren toen UDI 1, 2 en 3 in 2002 gelijktijdig kampioen werden. Vele jaren maakte René deel uit van ons 3e team en tegenwoordig speelt hij zijn wedstrijden nog bij de veteranen samen met een aantal vrienden. Met die vriendengroep heeft hij in zijn UDI-periode talloze onvergetelijke uitstapjes gemaakt naar diverse Europese steden. Sinds 2010 volgt hij zijn twee zoons, Lars en Jelmer, nauwgezet in hun voetbalontwikkeling. Afgelopen seizoen was René assistent trainer vrouwen 1 en komend seizoen is hij daar de hoofdtrainer. UDI feliciteert hem daarmee en wenst hem veel succes met dit beloftevolle team. 

Hopelijk gaat hij een mooie tijd als trainer tegemoet en blijft hij het plezier behouden bij UDI’19, iets dat hij nu al 40 jaar uitstraalt. 


Ischa van de Burgt - 40 jaar

Het organiseren zit bij deze jubilaris in het bloed. Je doet nooit tevergeefs een beroep op Ischa, hij staat altijd klaar om te helpen. Zo was hij lid van het jeugdbestuur, hoofd-commissie nevenactiviteiten jeugd, organisator weekendkampen, trainer, leider, scheidsrechter en organisator van het van de Burgt familietoernooi. Verder is hij ook lid van de jubileumcommissie en van de Stichting Schoolsport Uden, die jaarlijks de Avond4daagse en het schoolvoetbaltoernooi organiseert. Een echte duizendpoot, dat is wel duidelijk. Ischa is ook nog steeds actief als voetballer bij het 35+ team en als zaalvoetballer. Ischa is beroepsmatig en in zijn vrije tijd altijd bezig met jeugdigen, fijn dat mensen zoals hij zich zo inzetten voor onze vereniging. UDI is hem daar heel dankbaar voor en hoopt nog lang van zijn kwaliteiten gebruik te mogen maken. 


Bart Kemperman - 40 jaar

Bart is een van de weinige spelers, die kunnen zeggen dat ze kampioen zijn geworden met de A3 onder leiding van het legendarische kwartet Joop van Dalen, John van Vugt, Alex Ulijn en Willem Bongers. Tegenwoordig speelt Bart zijn wedstrijden in het 35+team. Daar valt hij op door zijn goede traptechniek en soms door zijn kort lontje, zonder daarin overigens te ver te gaan. In zijn team vervult hij met verve de rol van penningmeester. Vaak zie je Bart ook bij FC De Rakt, maar dan als leider en trainer van zoon Diek. In een ver verleden heeft hij die rol binnen UDI’19-jeugd ook enkele jaren vervult. Samen met zijn gezin geniet Bart van het leven en van goede wijn, want dat is een van zijn hobby’s. Zoals u weet behoeft goede wijn geen krans en zo is het met Bart ook.


Adick Koot - 40 jaar

Deze jubilaris behoeft eigenlijk geen introductie. Begonnen in de UDI-jeugd  kwam hij rond 1980 terecht in ons 1e team bij spelers waar hij in die tijd erg tegenop keek. Adick maakte met dat team de promotie naar de 2e klasse mee. Die gebeurtenis, met bijbehorende kroegentocht, is hem altijd  bijgebleven. Al snel werden de talenten van Adick onderkent door PSV en daar in Eindhoven beleefde hij als voorstopper enkele fantastische jaren, waarin hij het zelfs schopte tot het Nederlands Elftal. Met PSV behaalde hij een aantal kampioenschappen en zelfs de Europa Cup werd binnengehaald. Adick is altijd lid gebleven van onze vereniging, omdat hij er, zoals hijzelf zegt, veel heeft geleerd, dat hem in zijn latere carrière van pas is gekomen. “Bij UDI voel ik me thuis”, zo zegt hij het zelf.

UDI is er trots op dat zij een bijdrage heeft mogen leveren aan zijn prachtige voetbalcarrière.


Peter van der Spank - 40 jaar

Peter was een fanatiek voetballer, maar moest daar vanwege knieproblemen mee stoppen. Hoe mooi is het dat hij nu, in het walking football team, weer zijn partijtje mee kan spelen. In de tijd dat dat niet mogelijk was, maakte Peter zich verdienstelijk als grensrechter zowel bij de senioren als bij de jeugd. Hij is een echt gezelligheidsmens en daarom trekt UDI hem zo. De feesten rondom kampioenschappen van het 1e team en de wedstrijd tegen Ajax zijn Peter het meest bijgebleven. Peter houdt dus wel van een feestje en maakt daar dan vaak indruk op de dansvloer. Tegenwoordig gaat de meeste aandacht uit naar kleinzoon Mees en bij hem toont Peter zich een ware knuffelbeer. Peter zijn voetbalhart ligt bij UDI en daarom zullen we hem nog vaak tegenkomen, als voetballer, als supporter of als medewerker.


Jed Suitela - 40 jaar

Jed heeft waarschijnlijk een heus UDI-record in handen. Hij was maar liefst 35 jaar achter elkaar trainer bij onze UDI-jeugd en heeft dus menig 1e elftalspeler de kneepjes van de mooie voetbalsport bijgebracht. Jed heeft tot zijn 60ste zelf actief gevoetbald en een hoogtepunt in die carrière vormde de wedstrijd, waarin hij samen met zoons Koen en Daniël in het veld stond. Jed was een echte warm weer-voetballer, als de temperatuur enigszins in de buurt van het vriespunt kwam, zag je hem al met muts, handschoenen en maillots op het veld staan. Nu Jed kortgeleden als jeugdtrainer is gestopt, zul je hem waarschijnlijk vaker tegenkomen op zijn Harley Davidson of al wandelend. Jed is n.l. verslaafd aan de wandelsport, zo liep hij de Nijmeegse Vierdaagse al 31 keer.

UDI is Jed enorm dankbaar voor alle uren, die hij heeft klaargestaan voor onze jeugd.  


25 jaar

Christa van der Wijst - 25 jaar

We kennen Christa vooral als groepsleidster van de F-pupillen. Maar liefst 16 jaar heeft ze dit met veel plezier gedaan.  Op zaterdagmorgen langs de velden lopen en al die blije gezichtjes van de F-jes zien, dat was waar Christa het voor deed. Op zondagen als UDI 1 thuis speelde begeleidde Christa ook jarenlang de Pupil van de Week. Maar Christa deed en doet veel meer, vooral achter de schermen. Zo verzorgt ze samen met haar man, Albert, al vele jaren de distributie van ons clubblad, De Voorzet. Daarnaast zorgt ze ervoor dat onze jongste leden, de G-voetballers en de kinderen van de Kidsclub op hun verjaardag worden verrast met een felicitatiekaart van UDI. Christa vindt het leuk dingen voor UDI’19 te doen, zoals ze zelf zegt. UDI is haar daar erg dankbaar voor en is blij haar te mogen verwelkomen in de club van zilveren jubilarissen. 


Wim Wolters - 25 jaar

Wim heeft zich verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger, niet alleen bij UDI, maar bijv. ook 36 jaar als vrijwillig brandweerman. Binnen UDI’19 kennen we hem als oud grensrechter van ons eerste elftal bij beker- en vriendschappelijke wedstrijden.  Als scheidsrechter bij de lagere senioren zal menigeen hem nog veel beter kennen. Mochten er weer eens schilderwerkzaamheden nodig zijn aan onze gebouwen dan wordt de hulp van Wim ingeroepen. Als huisschilder was hij 44 jaar werkzaam bij Area, dus aan ervaring geen gebrek. Wim voelt zich thuis bij UDI’19. Hij is een trouw supporter van ons eerste elftal en heeft daarmee vele mooie momenten mogen beleven. 

Wim is iemand waar je van op aan kunt, dat blijkt wel uit dit 25 jarig lidmaatschap.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.