ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI huldigt haar trouwe leden - 50-jarige

- Algemeen

Op zaterdag 3 september was het tijd om een deel van de jubilarissen te huldigen tijdens de jubilarissenavond. Elke jubilaris werd naar voren geroepen en toegesproken door onze voorzitter Wim Scheen. In dit bericht de stukjes voor alle 50-jarige jubilarissen.

Co Doeleman - 50 jaar

Je bent nooit te oud om je nuttig te maken voor je vereniging. Daarvan is Co wel het grootste voorbeeld. Op 83 jarige leeftijd is hij nog wekelijks op ons complex te vinden. Op zaterdagen ontfermt hij zich over de uitgifte van materialen en op maandag- en vrijdagochtend is hij bezig met een groep vrijwilligers aan het onderhoud van onze accommodatie. Kortom, Co is een vrijwilliger van het beste soort. Co staat aan de wieg van het G-voetbal binnen onze vereniging. Hij was er leider en trainer en heeft met zijn jongens vele onvergetelijke momenten mee mogen maken, zoals de Special Olympic Games in Dublin en de vele kampioenschappen van de G-teams. Zijn interesse voor het G-voetbal heeft hij doorgegeven aan zijn dochter Carla, die tegenwoordig deze groep voetballers leidt. In 2012 is Co door de vereniging benoemd tot Lid van Verdienste, heel terecht natuurlijk.

Co zegt wel eens dat UDI’19 veel meer is dan voetbal alleen. Wij zijn het daar grondig mee eens. Er zijn heel veel mensen nodig om de club draaiende te houden. Als meer mensen dit ter harte zouden nemen, zou onze vereniging nog meer floreren. Jij geeft in elk geval het goede voorbeeld.


Clemens van Echteld - 50 jaar

Twee jaar heeft Clemens op zijn huldiging moeten wachten. Hij keek erg uit naar deze dag, maar Corona gooide steeds weer roet in het eten. Jarenlang was Clemens een van de trouwste supporters van ons 1e team, heel lang samen met zijn inmiddels overleden vrouw Leny. Hij heeft vele kampioenschappen mee mogen vieren en natuurlijk was de wedstrijd tegen AJAX in Amsterdam een hoogtepunt voor hem. Nu zijn gezondheid hem enigszins in de steek begint te laten kan hij niet meer zijn plekje op de tribune innemen, maar UDI waardeert het dat hij lid is gebleven van onze vereniging. Op familiebijeenkomsten hield Clemens de eer van UDI altijd hoog en dat viel soms niet mee, want zijn schoonfamilie bestaat uit een flink aantal Blauw Geel supporters. Clemens, inmiddels 88 jaar oud, zoekt wekelijks zijn kennissen op bij de Hema of bij onderbuurman Ons Caffeej. Daar kan hij lekker zijn hart luchten over de wereldproblemen, maar vooral over zijn clubje, UDI’19.        

Clemens, UDI hoopt dat je nog een aantal jaren in goede gezondheid kunt genieten van de mooie dingen van het leven.


Dorus van Hooft - 50 jaar

Dorus is opgegroeid met UDI. Het zit bij de familie van Hooft in de genen. Niet vreemd dus dat Dorus zich 52 jaar geleden bij deze, volgens hem, fantastische club aanmeldde. Al gauw werd duidelijk dat Dorus het best uit de voeten kwam als verdediger en met zijn kwaliteiten schopte hij het zelfs tot de 1e selectie van onze vereniging. Samen met Toon van den Boom was hij jarenlang een van de dragende spelers van het zo succesvolle 2e elftal van onze vereniging. Dorus viel niet alleen op als rots in de branding, maar ook door zijn positieve houding in en buiten het veld, een voorbeeld voor zijn medespelers. Naast het voetbal maakte Dorus zich verdienstelijk op andere vlakken, zo was hij jeugdleider, trainer, lid van activiteitencommissie jeugd, belijnde hij samen met Jan de Klein de velden, versierde hij met zijn ouders en broers het clubhuis voor Carnaval, Kerst en de Nieuwjaarsreceptie.  

UDI’19 bedankt Dorus voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan en hopelijk mag de club in de toekomst, indien nodig, bij hem aankloppen als er weer eens wat geklust moet worden op onze accommodatie.


Jan Hoogaars - 50 jaar

Jan is inmiddels al 52 jaar bij UDI’19. Natuurlijk vooral als voetballer, hij was een forse verdediger, die menig aanvaller angst inboezemde. Toen al was duidelijk dat hij over leiderskwaliteiten beschikte. Toen het voetballen vanwege knieproblemen niet meer lukte werd Jan teamleider bij de jeugd. Hij kreeg, samen met Frans Mikkers, de E1 onder zijn hoede, een mooie tijd. Later begeleidde hij enige jaren het team waarin zijn beide zoons, Bram en Daan, voetbalden. Daarnaast was en is hij nog steeds een vast supporter van ons eerste team. Tegenwoordig is Jan actief bij de uitgave van materialen op de woensdagavond. Jan is een echt gezelligheidsmens en daarom verbaast het ons niet dat hij de festiviteiten rondom het 60, 75 en 100 jarig jubileum van onze club als hoogtepunten ervaart. Tijdens dat eeuwfeest verzorgde hij samen met zijn medewerkers de horeca in de feesttent. Dit tot volle tevredenheid van de vele gasten.              


Harrie Janssen - 50 jaar

Harrie heeft zijn sporen bij UDI’19 ruimschoots verdiend en de vereniging is hem daar dan ook erg dankbaar voor. Zo werd Harrie in 1996 benoemd tot Lid van Verdienste. Harrie heeft op bouwtechnisch gebied veel voor de vereniging betekend. Met zijn ervaring vanuit zijn werk als projectleider bij Hendriks Coppelmans wist hij UDI’19 met raad en daad bij te staan. Zes jaar lang maakte hij deel uit van het Algemeen Bestuur met als portefeuille Algemene Zaken. Hij zorgde er met zijn vrijwilligers voor dat onze accommodatie, de gebouwen en de materialen altijd op orde waren. Het hoofdveld werd voorzien van reclameborden, er werd gebouwd en verbouwd. Dankzij de vakkennis en onvermoeibare inzet van Harrie heeft dit de vereniging heel veel geld bespaard.

UDI’19 feliciteert Harrie met zijn inmiddels 52 jarig lidmaatschap van onze vereniging, een meer dan gouden jubileum.


Piet van den Krommenacker - 50 jaar

Piet, een markant en kleurrijk persoon binnen de Udense gemeenschap. Piet, een man met twee sportieve passies;  voetballen en wielrennen. Ondanks het feit dat hij inmiddels 80 jaar oud is houdt hij zijn conditie nog dagelijks op peil op zijn wielerfiets. Hij draait zijn hand niet om voor een tocht van 100 km.                   

Piet heeft als onderwijzer honderden Udense jongeren mede mogen opvoeden, ze hingen aan zijn lippen als hij begon te vertellen, iets dat hij trouwens nog niet is verleerd. Wat velen niet weten is dat Piet in het verre verleden als doelman eenmalig zijn opwachting maakte in ons eerste elftal, dat toen nog speelde in het stadion. Later speelde Piet zijn wedstrijden als pingelaar bij de lagere senioren, maar ook bij de veteranen en de walking footballers. Piet geniet van de warmte en gezelligheid bij UDI’19. Hij is een gezelligheidsmens, je komt hem overal tegen waar iets leuks te doen is, dus ook nog steeds bij onze vereniging.


Ton van Vuuren - 50 jaar

Ton is inmiddels een echte ridder. Onlangs werd hij n.l. benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Nou, dat gebeurt niet zomaar hoor. Daarvoor dien je veel verdiensten te hebben voor de gemeenschap. Nou en dat heeft Ton en niet op de laatste plaats voor onze vereniging. In 1970 meldde de geboren Rotterdammer en dus fanatiek Feijenoord-fan zich aan bij onze vereniging. Ton was jarenlang jeugdleider, maar vooral herinneren we hem als wedstrijdsecretaris binnen de jeugdafdeling. Ton was zo’n 20 jaar lang de vraagbaak voor leiders, ouders, maar ook bestuursleden. Hij was een soort google voor onze vereniging. In 1994 werd Ton benoemd tot Lid van Verdienste van onze vereniging. Het organiseren zit in de genen bij de familie van Vuuren, want zijn beide zoons, Jeroen en René zijn in de voetsporen van hun vader getreden en maken zich op allerlei vlakken verdienstelijk voor onze vereniging. Dit tot grote trots van vader.  UDI’19 heeft veel te danken aan Ton’s vele inspanningen en is blij hem te mogen toevoegen aan de lijst van gouden jubilarissen


Eric Gevers - 50 jaar

Een gouden keeper, die van geen ophouden weet. Eric is op z’n 60ste n.l. nog steeds te vinden onder de lat en wel in het veteranenteam van onze vereniging. Nadat Eric zich 51 jaar geleden aanmeldde bij onze vereniging werd al snel duidelijk dat een plek in het doel hem ’t best beviel. Hij denkt nog met veel plezier terug aan de kampioenschappen met UDI 2 en UDI 3. Eric maakte zich ook verdienstelijk als keeperstrainer bij diverse jeugdelftallen en als teamleider van jeugdteams, waarbij het behalen van het kampioenschap met de B1 een hoogtepunt was. Maar ook als begeleider bij de toenmalige NKS kampen was Eric betrokken. Naast voetbal is Eric heel vaak te vinden op de tennisbaan en dat doet hij niet onverdienstelijk. Eric heeft er nu al meer dan 50 jaar opzitten bij UDI’19 en nog steeds is hij fit genoeg om zijn partijtje mee te spelen. Hopelijk kan jij dat nog een aantal jaren volhouden.  


Geri Damen - 50 jaar

Geri, een jeugdleider van het beste soort. Al jarenlang bekommert hij zich over onze jongste voetballertjes, soms als leider, dan weer als trainer en tegenwoordig als scout. Geri boekte met z’n “mennekes” veel successen, natuurlijk op competitieniveau, maar ook de districtsbeker werd menigmaal gewonnen. Menig 1e elftalspeler heeft de eerste jaren van zijn voetbalcarrière te maken gehad met Geri. Zelf heeft Geri ook gevoetbald, hij begon in de jeugd bij Manchester United en was later actief bij de lagere senioren. Toen een blessure het actief voetballen onmogelijk maakte, werd hij ook teamleider bij de senioren. Geri is voor zijn vele inspanningen voor UDI’19 menigmaal onderscheiden, zo ontving hij in 1993 de Pineut en in 2017 werd hij de eerste vrijwilliger van het jaar, iets waar hij best trots op is. 

UDI is blij Geri wederom in het zonnetje te mogen zetten, want dat heeft hij dik verdiend. 50 jaar bij  UDI’19, iets om trots op te zijn.


Jan Verstegen - 50 jaar

Op een zondag in april 1975 was Jan zomaar te vinden op een platte kar, die door Uden reed. Het 1e elftal was die dag kampioen geworden in Langenboom en Jan had dat seizoen als invalkeeper een bijdrage geleverd aan dit resultaat. De meesten onder u kennen Jan echter veel beter als leider van een seniorenteam. Waarschijnlijk is er niemand binnen onze vereniging die dit langer heeft volgehouden dan Jan, bijna 40 jaar. Jan verwachtte van zijn spelers maar één ding en dat was 100% inzet. Die instelling had Jan zelf ook en straalde hij ook uit, een man van weinig woorden, maar veel daden. Naast het begeleiden van seniorenteams was Jan jaren actief als jeugdleider en keeperstrainer bij zowel de jeugd als de senioren. Ook maakte Jan enige tijd deel uit van het seniorenbestuur. In 2012 is hij voor al zijn inspanningen voor onze club benoemd tot Lid van Verdienste.


Wim van Cuijk - 50 jaar

Hier hebben we niet te maken met zomaar een jubilaris, nee hier gaat het om de Keeper van de Eeuw van onze vereniging, Wim van Cuijk. Maar liefst 15 keer mocht Wim bij UDI een kampioenschap vieren. Zijn talenten vielen natuurlijk niet alleen in Uden op en daarom speelde Wim enige tijd bij NEC uit Nijmegen. Daarmee keepte hij in 1983 tijdens een Europacup wedstrijd tegen Barcelona, wat een jongensdroom. Naast keepen maakte Wim zich bij onze vereniging verdienstelijk als keeperstrainer, maar zeker ook als technisch coördinator en dus bestuurslid. Ook stond hij aan de wieg van initiatieven als Vrienden van UDI, UDI werkt, UDI zorgt en de Voetbalacademie. Het vervult hem met veel trots dat hij tijdens de viering van ons 100 jarig bestaan werd verkozen tot keeper van de Eeuw. Hij vindt UDI een fantastische vereniging, die hem heel veel vrienden heeft opgeleverd. Wim is een echt feestbeest en op dat gebied is hij bij UDI niets tekort gekomen. De vereniging hoopt Wim de komende jaren nog eens te mogen benaderen voor een functie binnen zijn clubje.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.