ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

UDI Vrouwen verrassende winnaar van de Meierij Cup

Vrouwen

UDEN/SINT MICHIELSGESTEL – Tijdens de Meierij Cup was UDI’19 de enigszins verrassende winnaar van het vrouwentoernooi. Halverwege de finale tegen de zaalvoetbalsters van het organiserende ZVS leidden de freewheelende Udenaren al volkomen terecht met 4-0. Nicole Theunisz werd na afloop uitgeroepen tot beste speelster. Ze liet zien dat ze met haar 18 lentes zomaar een mooie voetbaltoekomst voor de boeg kan hebben.

UDI Vrouwen verrassende winnaar van de Meierij Cup

(bron tekst en foto's: 073voetbal.nl)

Niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen werden bombastisch binnengehaald voorafgaand aan de zaalvoetbalwedstrijden in de Gestelse sporthal Theereheide. Voor UDI was het de eerste deelname en Theunisz (op bovenstaande foto: bovenste rij, tweede van links) keek haar ogen uit. “Het was erg leuk en heel goed geregeld. Bij de opkomst werd er voor de vrouwen en mannen dezelfde aandacht gevraagd. Dat hadden ze goed gedaan.”

Eigenlijk komt ze uit Boekel, maar Theunisz woont sinds vier jaar in Uden. “Vanaf mijn zesde tot mijn elfde heb ik bij Boekel Sport gevoetbald. Omdat ik op hoger niveau wilde gaan spelen, kwam ik bij UDI terecht. Mijn tweelingzus hockeyt en is ook voor meer uitdaging naar Uden gegaan. Aangezien wij en onze broer daar ook al op de middelbare school zaten, waren er dus goede redenen om naar Uden te verhuizen.”

Iedereen aanraden

Tot anderhalf jaar geleden voetbalde de talentvolle speelster altijd bij de jongens. “Dat wil ik iedereen aanraden te doen. Door zo lang mogelijk tussen de jongens te spelen, word je echt een betere voetbalster.” Het bewijs laat ze iedere zondag zien in de 1e klasse, waar UDI’19 VR1 onder meer OJC, HVCH, Prinses Irene en voormalig vrouwenvoetbalbolwerk Buitenveldert uit Amsterdam treft. “We staan tweede, maar wel met de minste verliespunten. Als we de inhaalwedstrijd winnen, staan we dus bovenaan. Het grote doel is kampioen worden, zodat we volgend jaar uitkomen in de hoofdklasse.”

Geen plezier bij PSV

Theunisz, die met de punt naar achter op het middenveld staat, zat jaren bij de KNVB-selectie en kreeg op 16-jarige leeftijd de kans om bij PSV te gaan spelen. “Helaas vond ik daar niet het plezier wat ik wilde hebben. Ik verloor het plezier in voetbal en ben zelf teruggegaan naar mijn thuis. Naar UDI’19. Daar voel ik me fijn en hebben we ook mooie doelen. Hopelijk kunnen we het eerste doel dit jaar behalen en uiteindelijk doorstomen naar de Topklasse.”

Helaas, geen succes voor de heren van UDI'19

Niet alleen de vrouwen, maar ook de heren van UDI'19 doen voor het eerst mee. Helaas verloren de heren de kwartfinale wedstrijd tegen de uiteindelijke kampioen Zwaluw VFC met 0-1. 

Individuele winnaars L&L Meierijcup ‘22

Naast het winnen van het toernooi waren er ook een aantal individuele winnaars. Hieronder een overzicht van de winnaars:

Beste speelster: Nicole Theunisz (UDI'19/CSU)
Beste keepster: Eva van Lankvelt (UDI’19/CSU)
Topscorers: Isa Lamers (UDI’19/CSU) & Mara van den Boogaard (Zvs Bodemflex)

UDI Vrouwen verrassende winnaar van de Meierij Cup

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.