ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI’19 behaalt eerste verdiende competitiezege thuis tegen DEM (3-1)

UDI-1

UDI’19/CSU heeft zondag haar eerste overwinning behaald in de derde divisie. De ploeg besliste in de eindfase de wedstrijd door tweemaal te scoren tegen DEM uit Beverwijk en daarmee een 3–1 eindstand op het scorebord te brengen.

(Bron Dtv, Foto's UDI'19/CSU)

UDI’19/CSU begon sterk aan het duel maar verzuimde om al in begin van de wedstrijd afstand te nemen van DEM. Het duurde tot 44e minuut totdat de Udenaren op een verdiende 1-0 voorsprong kwamen. Doelpuntenmaker was Jan van de Haterd. Nadat hij zijn tegenstander knap uitkapte, schoot hij de bal buiten bereik van de doelman tegen de touwen.

Na de rust begon een meer gelijk opgaande strijd. Dit resulteerde in de 56e minuut tot de gelijkmaker. Rechtsback Jesse van Verswijveren van DEM kon vanaf een meter of 25 uithalen. Zijn harde inzet vloog in de verre hoek.

Beide ploegen gingen hierna op zoek naar meer. Uiteindelijk waren het de Udenaren die verdiend op voorsprong kwamen. In de 84e minuut wist linksback Alex Lejic een voorzet af te leveren die door Jan van de Haterd werd ingekopt. De voorsprong werd in de blessuretijd nog uitgebouwd naar 3–1 door een benutte strafschop van Wietse van Lankveld, nadat de ingevallen Wiebe van Rooij onderuit werd gehaald in het strafschopgebied.

Hiermee behaalde UDI haar eerste belangrijke overwinning in de derde divisie.