ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19 hekkensluiter na benauwde derbyzege Blauw Geel’38 (1-0)

- UDI-1

Blauw Geel’38 heeft zondagmiddag de derby tegen UDI’19 met minimale cijfers gewonnen. Daarmee kregen de Veghelaren - die voor de veertiende keer op rij ongeslagen bleven in de nacompetitie - teveel en de gasten uit Uden te weinig. Feit is wel dat UDI’19 na 20 speelronden hekkensluiter is en de concurrentie afstand ziet nemen.

(Bron: Kliknieuws Foto's: UDI'19/CSU)

UDI’19 hekkensluiter na benauwde derbyzege Blauw Geel’38 (1-0)

UDI’19-verdediger Wietse van Lankveld gaf afgelopen week tegenover Kliksport aan ‘nooit te zullen opgeven’. Zijn trainer Lodewijk de Kruif repte in een regionaal dagblad zelfs over ‘het mes tussen de tanden’. UDI’19 bewees in de derby tegen Blauw Geel’38 over de juiste vechtlust te beschikken, maar toonde andermaal waarom het zo moeilijk tot scoren komt. De Tricolores, die afgelopen week wat vertrouwen tankten door een oefenwedstrijd tegen SV Venray (vierde divisie) overtuigend te winnen, waren de gehele wedstrijd gelijkwaardig en bij vlagen zelfs beter dan de thuisclub. Toch stond na afloop 1-0 op het scorebord, omdat Dave de Meij zijn vizier als enige op scherp had staan. Hij rondde na een kwartiertje spelen af na knap voorbereidend werk van Ben van den Nieuwenhof. 


De beste kansen na de openingsgoal waren echter voor UDI. Roald van Hout (net over) had voor de thee al een grote kans op 1-1 gemist, maar ook in de tweede helft was het wachten op de gelijkmaker. Omdat Jeroen van Schoonhoven (over), Van Hout (naast) en Jan van de Haterd (op doelman Jordy Zielschot) faalden in de afwerking, kon Blauw Geel de zege over de streep trekken. Invaller Mathijs Haeve en Jay van Boxtel (op doelman Ralph Vos) waren in de slotfase nog dicht bij een tweede treffer, maar zover kwam het niet. Het zou ook teveel zijn geweest, maar niemand aan geel-blauwe zijde die daar over maalt. Derby’s zijn er nu eenmaal om gewonnen te worden. Over de speelwijze heeft niemand het donderdagavond in de kantine nog.


Door het verlies nemen de degradatiezorgen van UDI’19/CSU groteske vormen aan, want Baronie en Gemert kwamen beiden tot winst, terwijl hekkensluiter Dongen de rode lantaarn overdroeg aan UDI, omdat op knappe wijze werd gewonnen van koploper ADO’20, dat nog maar vijf punten boven Blauw Geel’38 staat.
UDI-coach Lodewijk de Kruif is er niet de man naar om de handdoek te gooien. Het is nu aan zijn spelers om in de komende vier wedstrijden - tegen de directe concurrenten Gemert en Baronie plus de ‘winbare’ tegenstanders Unitas en DEM - flink wat punten bij te schrijven. Anders is de eerste degradant van het seizoen 2022-2023 al kort na carnaval bekend.

UDI’19 hekkensluiter na benauwde derbyzege Blauw Geel’38 (1-0)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.