ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI’19 trekt drie belangrijke punten over de streep tegen Baronie (2-3)

UDI-1

“Mijn ploeg gelooft in de ommekeer”, waren de woorden van Lodewijk de Kruif. De trainer van UDI’19 zag dat die woorden vandaag werden waargemaakt op het veld. De Udenaren versloegen Baronie met 2-3, een zeer belangrijke overwinning in de strijd om handhaving in de Derde Divisie.

Wat een luxe na 45 minuten. UDI’19/CSU ging aan de thee met een 0-2 voorsprong maar tussendoor moest Teun Bloem nog wel een bal van de lijn halen.

Roald van Hout opende in Breda de score, spits Jeroen van Schoonhoven verdubbelde de stand. Het was overigens niet zo dat er vanuit de kant van de thuisploeg geen gevaar kwam, maar doelman Ralph Vos keepte uitstekend.

In de tweede helft liepen de Udenaren zelfs uit naar 0-3. Jan van de Haterd raakte eerst de paal, maar een paar minuten later schoot hij wel raak. Over en uit zou je denken, maar dat was niet het geval. Zo’n tien minuten voor tijd bracht Noël de Graauw de stand op 1-3. Via David Vermeulen werd het zelfs 2-3 en Baronie ging geloven in een gelijkspel. De Udenaren stonden onder druk, maar wisten de overwinning over de streep te trekken.

Bij een nederlaag had het er zeer slecht uitgezien voor UDI’19/CSU, maar door de winst is er toch sprake van geloof in handhaving.