ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

UDI’19 Vrouwen promoveert naar de Hoofdklasse na zevenklapper

- Vrouwen

Op het zonovergoten en droge sportpark van Victoria Boys in Apeldoorn trad UDI’19 Vrouwen 1 aan voor de beslissende wedstrijd om promotie naar de Hoofdklasse. Tegenstander was het als nummer 10 van de hoofdklasse geëindigde FC Berghuizen.

UDI’19 Vrouwen promoveert naar de Hoofdklasse na zevenklapper

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. UDI’19 kreeg in de 4e minuut de eerste hoekschop van de wedstrijd. Uit deze goed genomen hoekschop bracht Senne van de Kerkhof de Udense Vrouwen met een knappe kopbal op 1-0.

Amper 2 minuten later was het Kerensa Persoons die UDI’19 met een bekeken boogbal over de keepster heen al vroeg op een 2-0 voorsprong zette.

Deze tik kwam FC Berghuizen niet meer te boven. Ze voetbalde beslist niet slecht maar de UDI’19-vrouwen waren uiterst effectief. Bij de derde aanval van UDI’19 gaf Anouk van de Ven de bal goed voor en Kerensa maakte in de 21e minuut haar tweede van de middag.

FC Berghuizen deed in de 35e minuut wat terug door een rake kopbal uit een hoekschop tegen de touwen te koppen.

UDI’19 Vrouwen promoveert naar de Hoofdklasse na zevenklapper

FC Berghuizen drong meer aan, kreeg weer een hoekschop, maar uit de tegenstoot werd Anouk van de Ven de diepte ingestuurd en rondde beheerst af 4-1.

Nog geen 2 minuten later werd een diepe bal van Marit Blom onderschept door een, door Anouk van de Ven fel op de huid gezeten, verdedigster van FC Berghuizen waarna de keepster volledig over de bal heen trapte en deze in het doel rolde. 5-1.

Daarmee was de koek nog niet op in de 1e helft. Een uitstekend schot van Isa Lamers kaatste via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal uit het doel voor de voeten van Kerensa Persoons en dat betekende 6-1.

Na de rust drong FC Berghuizen wel aan maar het duurde tot de 14e minuut voor ze echt gevaarlijk werden met een schot op de lat. UDI’19 hoefde niet meer zo nodig en kon rustig achteroverleunen. FC Berghuizen wilde wel maar kwam er niet door heen en als dat wel lukte stuitte ze telkens weer op Eva van Lankvelt, die met goede reddingen wist uit te groeien tot een van de uitblinkers van deze middag.

Uiteindelijk was het in de 75e minuut een andere uitblinkster, Anouk van de Ven, die weer diep gestuurd werd en beheerst afrondde. 7-1

FC Berghuizen schoot nog wel een keer op de lat maar was niet bij machten om het de goed opererende verdediging van UDI’19 echt moeilijk te maken.

Door dit resultaat promoveert UDI’19 voor het eerst in haar 50-jarige bestaan naar de Hoofdklasse. Een knappe prestatie van het team van Rene Koenen en Jean-Paul van de Acker.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.