ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19/CSU hervat 2e competitiehelft tegen sv Venray

UDI-1

Als de weergoden het toelaten dan hervat UDI’19/CSU zondag a.s. de 2e competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen sv Venray. De Udenaren staan met Achilles Veen gedeeld vierde, de ploeg uit Venray staan met drie andere ploegen gelijk in punten, door een slechter doelsaldo is hun positie momenteel plek twaalf op de standenlijst in de Vierde Divisie C.

Door: Fons Boekelder

sv Venray

De club uit Venray heeft een wisselvallige eerste seizoenhelft achter de rug. Na een moeizame start met veel verliespartijen zijn de Noord-Limburgers vanaf eind september jl. betere resultaten gaan boeken. Er werd gewonnen bij Nemelaer met 2-4. De thuiswedstrijd tegen Unitas’30 leverden een monsterscore op van 7-0. Een week later ging men met nog grotere cijfers onderuit bij Achilles Veen: 8-0. Daarna werd er  gewonnen van HVCH met 2-0, speelden men 1-1 gelijk in Best tegen het goed draaiende Best Vooruit. Een week later was vv Dongen in Venray te gast en moest men de 0-2 zege aan vv Dongen laten. De talentvolle selectie van trainer Ferdi Akankan eindigden de 1e periode op een dertiende plaats met elf punten in de Vierde Divisie C.

De tweede periode begon met een uitwedstrijd in Nijmegen waar Orion wachtte. Deze wedstrijd ging met 3-1 verloren. Tot ieders verbazing was sv Venray een week later met 4-3 te sterk voor koploper vv Goes. Tegen Juliana’31 verloor men nipt met 1-0 om een week later vv Halsteren met 4-1 opzij te zetten. De laatste wedstrijd voor de winterstop was een Noord- Limburgse aangelegenheid. In Horst was Wittenhorst met 3-0 te sterk voor sv Venray. De voetbaljaargang 2023 werd door het team van Ferdi Akankan in de Vierde Divisie afgesloten met een twaalfde plaats met zeventien punten.

UDI’19/CSU

Net als sv Venray zal UDI’19/CSU graag willen beginnen met een goed resultaat. De “Tricolores” willen de aansluiting behouden met de top drie of zelfs meer. In de eerste competitieronde van het seizoen stonden sv Venray en UDI’19/CSU ook tegenover elkaar. De Udenaren begonnen toen sterk aan de wedstrijd dat leverde in de eerste twintig minuten al enkele mogelijkheden om op voor de “Tricolores” om op voorsprong te komen. Naarmate de eerste helft vorderde was het Jan v.d. Haterd die vijf minuten voor rust, na goed voorbereidend werk van Raoul Oomen, voor de dik verdiende voorsprong zorgde: 0-1. Dit was tevens de ruststand wat een magere afspiegeling was qua veldoverwicht voor de “tricolores”. Na rust bleef UDI’19/CSU de tegenstander ook goed onder druk zetten, waardoor het restant van de wedstrijd zich bijna geheel op de helft van sv Venray afspeelde. Een schitterende actie van Stijn v.d. Broek leverden de Udenaren een tweede treffer op:0-2 Na deze treffer werd sv Venray nog amper gevaarlijk en konden het hoge tempo waarmee UDI’19/CSU speelde nauwelijks meer bijbenen. Na ruim een uur spelen is het de kleinste man in het veld aanvoerder Joep Engelen, die uit een corner vanaf links van Stijn v.d. Broek de eindstand met een kopbal bepaalde op 0-3. De manier waarop UDI’19/CSU deze wedstrijd speelden was een genot voor de toeschouwers en kregen dan ook de handen op elkaar van zowel het thuis als uit publiek.

2e Periode

De tweede periode begon wisselvallig voor de Udenaren. Na in de voorlaatste wedstijd in de eerste periode tegen vv Dongen waar men heer en meester was en men ongelukkig met 1-0 onderuit ging is langzaam het vertrouwen verdwenen. In de eerste wedstrijd in de 2e perioden ging men in en tegen Goes met 2-0 onderuit. Juliana’31 uit Malden werd op eigen bodem met 3-1 verslagen. Het eerder gestaakte duel uit tegen Halsteren dat volgde eindigden in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. Van Wittenhorst werd nipt in de thuiswedstrijd met 1-0 gewonnen. Een week later kon men het niet bolwerken tegen EVV uit Echt en moest men na een verliespartij van 2-0 de punten in Limburg achterlaten. Na een succesvol trainingskamp in de winterstop in Torremolinos/Spanje heeft de selectie van Niels van Casteren alle gelegenheid gehad om de accu weer op te laden. Kunnen de Udenaren zondagmiddag wederom tegen sv Venray hun wil opleggen met mooi en aanvallend voetbal net als in Venray en hun ongeslagen thuisstatus behouden? Zondagmiddag rond de klok van 16:00 uur weten we of dat gelukt is. We zijn benieuwd of dat gelukt is?

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr.  N.  Weekers, hij wordt geassisteerd door Dhr. J.  Adu Boahen en Dhr. M. Nijdeken.

Voor de beker is UDI’19/CSU dinsdagavond een ronde verder gekomen door Vianen Vooruit met 1-3 te verslaan. In de achtste finale treft men nu in een uitwedstrijd R.K.S.V.  IVO uit Velden(L) uitkomend in de 4e klasse F door sv Milsbeek met 1-0 te verslaan.

 

Mannen heel veel succes!!!     Supporters laat je massaal horen !!!

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.