ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4
UDI19
CSU

UDI’19/CSU naar kwartfinale K.N.V.B. districtsbeker

UDI-1

UDI’19/CSU moest donderdagavond aantreden in Velden(L) tegen het in de vierde klasse uitkomende I.V.O.  Volgens de weersverwachtingen zou het een onstuimige avond worden met veel wind en regen. Het KNMI had voor deze avond in heel het land code oranje afgegeven vanwege de storm Louis en was dus de grote spelbreker die voetballen bijna onmogelijk maakte.

 

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

UDI’19/CSU naar kwartfinale K.N.V.B. districtsbeker

De echte diehards die de moeite hadden genomen om naar Noord-Limburg af te reizen zagen na twintig minuten voetballen de thuisploeg uit het niets onverwachts op voorsprong komen door een doelpunt van Bram Kuijpers:1-0. Het was niet best wat de Udenaren lieten zien, de start van de ”Tricolores” was niet conform de gemaakte afspraken. De scherpte bij de UDI-spelers in de duels waren vooralsnog ver te zoeken. De gastheren hadden het voordeel van de harde wind en profiteerde daar optimaal van en dat resulteerde tien minuten later in een tweede treffer door Levi Fransen tot de 2-0. Op slag van rust is het Jan van de Haterd die voor de aansluitingstreffer zorgden:2-1.

Na rust

In de tweede helft zouden de Udenaren, zo werd gedacht door enkele UDI-supporters misschien ook wel van het windvoordeel kunnen gaan profiteren. Achteraf was er sprake van een vooruitziende blik. Na bijna een uur spelen is het Sem Curvers die met een schitterend doelpunt de 2-2 op het denkbeeldige scorebord bracht. Met nog een half uur te spelen was het nagenoeg eenrichtingsverkeer richting het I.V.O. doel. Maar als zo vaak dit seizoen kwamen er kansen om op voorsprong te komen maar die werden helaas niet benut. Vijftien minuten voor het laatste fluitsignaal tijd was het Jan van de Haterd die voor de tweede keer deze avond zijn tweede treffer binnen wist te werken wat tevens de eindstand betekende: 2-3. Na afloop bleek die treffer het beslissende doelpunt te zijn dat de Udenaren naar de kwart finale van de K.N.V.B districtsbeker bracht. De volgende tegenstander is Margriet uit Oss, uitkomend in de derde klasse C die het reserveteam van NWC-2 met een 3-0 nederlaag terug naar Asten stuurde. Nu volgen vijf belangrijke competitiewedstrijden tegen respectievelijk, Unitas’30 thuis, Achilles Veen uit, sv Venray thuis, HVCH thuis en Best Vooruit uit die alle prioriteit verdienen om een stap te zetten voor een goede eindklassering in de competitie voordat de kwartfinale tegen Margriet gespeeld zal worden. Daarna gaan de “Tricolores” er in het Paasweekend vol voor om die halve finale zien te bereiken en zich weten te kwalificeren voor de K.N.V.B. beker. Een leuke bijkomstigheid is dat het voor de penningmeester van een amateurvoetbalclub financieel zeer aantrekkelijk is om zich te plaatsen voor dat toernooi, naarmate je verder komt nemen de prijzengelden ook toe. Veel succes!

 

Opstelling UDI’19/CSU

Jarne Gordijn, Sem Curvers, Jari van Ginkel, Mick van de Voort, Christophe van Zutphen, Joep Engelen, Stijn van den Broek (65Juul Bongers) , Paul van der Vlist (78e Dani Theunissen), Jan van de Haterd (78e Joep Offermans), Raoul Oomen (60e Vince Duits), Jordy Huybers.

Programma kwart finale

UDI’19/CSU – Margriet

DAW Schaijk – ZSV

RVU – EVV Echt

sv Laar – GSV’28

UDI’19/CSU naar kwartfinale K.N.V.B. districtsbeker
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.