ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19/CSU op “Parkzicht” tegen R.K.S.V. Nuenen onderuit (0-1)

UDI-1

Ondanks het feit dat UDI’19/CSU tekenen van herstel liet zien, leed de ploeg van trainer Niels van Casteren na het geven van een dubieuze strafschop een 0-1 nederlaag. Dat betekende wel de vijfde nederlaag op rij en zijn afgezakt naar een zesde plaats en tevens werd de ongeslagen thuis status verbroken.

Door: Fons Boekelder Foto's: Jeroen Engelen

UDI’19/CSU op “Parkzicht” tegen R.K.S.V. Nuenen onderuit (0-1)

Brutaal UDI’19/CSU

Niels van Casteren begon zondag zonder de van een blessure herstellende sterkhouder en mannetjesputter Stijn v.d. Broek. In de eerste helft leek een vijfde nederlaag op rij nog niet aanstaande. UDI’19/CSU begon brutaal op “Parkzicht” en noteerde in de beginfase mogelijkheden om tot score te komen. Jordy Huybers en Juul Bongers zagen hun doelpogingen maar rakelings aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Nadat Nuenen enigszins van de eerste schrik was bekomen, noteerde Cuenca Former aan de andere kant een mogelijkheid maar was het  UDI-doelman Job Schuurman met een schitterende reflex de bal tot hoekschop wist te  verwerken. Nuenen oogde in de omschakeling kwetsbaar en de Udenaren staken bij balbezit eenvoudig het veld over. Simon Cuppen speelde in dat opzicht een belangrijke rol op het middenveld. De middenvelder probeerde het wel maar het geluk was niet aan zijn zijde. De beste kans van de eerste helft kwam op naam van Raoul Oomen, maar ook hij faalde inde afwerking.

Wel of geen penalty

De tweede helft was er een met veel slordigheden over en weer. De Udenaren werd vroeg in de tweede helft om precies te zijn in de 56e minuut een zuivere strafschop onthouden als een verdediger van Nuenen in de zestien meter boven op de voet van Jordy Huybers gaat staan en hij niet verder kan met zijn aanval. Scheidsrechter Luuk Hendrix wuifde het incident weg en bleef Nuenen waarschijnlijk van een achterstand bespaart. Niet veel later in de 65e minuut na een diepe bal van Nuenen is het rechterverdediger Sem Curvers die het duel binnen de zestien meter aangaat met invaller Jorg van der Maat. In de ogen van scheidsrechter Luuk Hendrix is er door de UDI-verdediger een overtreding begaan en beslist hij tot geven van een penalty. Het is aan Ed Craenen die dit “krijgertje” wel weet te verzilveren 0-1, de pret was er echter bij Nuenen niet minder om. Met nog een klein half uur te gaan probeerden de Udenaren het nog wel maar de krachten op het zware bespeelbare veld vloeiden steeds meer weg. Niels van Casteren probeerde nog het tij te keren door verse krachten in te brengen. De sterk spelende Jan van Haterd werd tot ieders verbazing vervangen door Joep Offermans en Vince Duits kwam in de plaats van Juul Bongers. Ook middenvelders Paul van der Vlist en Tijn van de Goor werden ingebracht om het tij alsnog te keren in plaats voor Jordy Huybers en Sem Curvers. Ook Simon Cuppen werd in de slotfase vervangen door Noud Kraan, naar wat later bleek met een zware blessure wat hem waarschijnlijk wel een tijdje van herstel gaat kosten. Ook de wisselspelers wisten het tij niet te keren om alsnog de ongeslagen thuisstatus te handhaven. In de slotfase valt er nog een rode kaart te noteren voor Raoul Oomen die op aanwijzing van een van de grensrechters door de scheidsrechter een directe veldverwijdering krijgt. De laatste zege van UDI’19/CSU dateert alweer van begin december 2023, toen de “Tricolores” met 1-0 te sterk waren voor Wittenhorst uit Horst.

“Killer-instinct”

Het verhaal van mij over de kansen van UDI’19/CSU is repeterend, maar toch zullen de Udenaren naar alle waarschijnlijk op zoek moeten naar een echte “killer”. De “Tricolores” worstelen al bijna het hele seizoen met het probleem dat zij het overwicht niet kunnen omzetten in doelpunten. Je kunt nog zo dominant zijn in het veld, maar je hebt wel een “killer” nodig die het afmaakt om een wedstrijd winnend af te sluiten. Dat de Udenaren in zeventien wedstrijden slechts zesentwintig keren wisten te score is veelzeggend. Met dit gegeven zou dat wel eens een probleem kunnen worden voor het verdere verloop van de competitie. Want wie van de huidige selectie gaat ineens een “killer-instinct” ontwikkelen?

Niels van Casteren na afloop; ”Van een crisis is totaal geen sprake, ik heb de eerste helft een elftal gezien dat de tegenstander zijn wil oplegde, echter we vergeten weer te scoren, wanneer valt het kwartje eens onze kant op”.  

Opstelling UDI’19/CSU : Job Schuurman, Sem Curvers (82e min. Tijn van de Goor), Mick van de Voort, Jari van Ginkel, Sam van Veldhoven, Simon Cuppen (90e min. Noud Kraan), Joep Engelen, Jordy Huybers (82e min. Paul van der Vlist), Juul Bongers (72e min. Vince Duits), Raoul Oomen, Jan van de Haterd (72e min. Joep Offermans )

UDI’19/CSU op “Parkzicht” tegen R.K.S.V. Nuenen onderuit (0-1)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.