ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Voorbeschouwing UDI’19/CSU – Wittenhorst

UDI-1

De ploeg uit Horst a/d Maas behaalde het voorbije seizoen in de 1e klasse C het kampioenschap en promoveerde daardoor voor het eerst in de clubhistorie naar de 4e Divisie C.

Door: Fons Boekelder Foto UDI'19/CSU

Als de weergoden het toelaten wordt zondag as. de wedstrijd tussen UDI’19/CSU en Wittenhorst op sportpark “Parkzicht” gespeeld. Beide ploegen zijn geen onbekenden voor elkander. Onlangs in de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 oefende de selectie teams in Uden tegen elkander. Na een 0-0 ruststand trokken de Udenaren de wedstrijd in de tweede helft in hun voordeel naar zich toe door doelpunten van Simon Cuppen, Stijn van den Broek en Mathijs Verstegen  (-023): 3-0.

Beide trainers hebben zeer waarschijnlijk geen geheimen voor elkaar qua speelwijze en spelers. De kersverse debutant in de Vierde Divisie C onder leiding van de ambitieuze 43 jarige trainer Sjoerd van der Koelen uit Venray presteert met een gedeelde tiende plaats redelijk. De eerste wedstrijd in en tegen SC Kruisland werd een waar doelpunten festijn waar de punten broederlijk werden verdeeld: 4-4. Een week later volgde weer een doelpunten festijn, toen werd RKSV Nuenen met een 6-0 overwinning van de mat gespeeld. Tegen Nemelaer zat men in een klein dipje en ging men met 3-2 onderuit. Daarna volgden drie winst partijen, tegen Unitas’30 werd met 3-1 gewonnen, ook sterkhouder Achilles Veen moest in de thuiswedstrijd tegen de Noord-Limburgers er aan geloven en de Noord-Limburgers zegevierden met 0-1. Ook HVCH werd geslachtofferd door met 2-0 de boot in te gaan. Vervolgens waren zij niet opgewassen in de uitwedstijd tegen Best Vooruit en ging men met 3-2 ten onder. Tegen een van de titelkandidaten vv Dongen werd in Horst een verdienstelijk 1-1 gelijkspel behaald. Tegen laagvlieger Orion ging men geheel onverwacht met 3-1 ten onder. Als afsluiting van de eerste periode kwam koploper vv Goes op bezoek, daar werd men met een 0-4 nederlaag volledig van de mat gespeeld wat vv Goes de 1e periodetitel opleverde.

De tweede periode begon voor de Noord-Limburgers moeizaam. De uitwedstrijd tegen laagvlieger Juliana’31 kwam men niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ook de tweede wedstrijd thuis tegen vv Halsteren leverde niet het gewenste resultaat op en ging men onderuit met een 2-3 nederlaag. Ook de wedstrijd die volgde tegen EVV uit Echt leverd geen winst op en werd deze Limburgse derby een 0-4 overwinning voor de ploeg uit Echt. Kort samengevat Wittenhorst is de tweede periode heel matig begonnen.

UDI’19/CSU

De “Tricolores” begonnen zaterdagavond in en tegen Halsteren zwaar gehavend aan de wedstrijd. Op maar liefst vijf potentiële basisspelers kon trainer Niels van Casteren wegens blessures geen beroep doen. Het duel duurde slechts 45 minuten wegens een blessure van scheidsrechter Remco Schut uit Zaltbommel. Een vervanger kon niet tijdig worden gevonden. De thuisclub leidde op dat moment met 2-0, dankzij goals van Rogier Benschop in de 8e minuut en Thomas van der Spek in de 32e minuut.

Trainer Niels van Casteren was na afloop not amused  “Het was niet goed genoeg wat we lieten zien. We zaten geen moment in de wedstrijd, terwijl Halsteren juist erg sterk was begonnen. Het stelt ons in de mogelijkheid om waarschijnlijk in januari anders voor de dag te komen dan zaterdagavond.”  

Zondagmiddag nemen de “Tricolores” het dus op tegen de Noord-Limburgse voetbalclub Wittenhorst uit Horst. Dat Wittenhorst voor het laatst een overwinning in competitie verband wist te behalen moeten we terug naar zondag 1 oktober 2023 waar HVCH toen de tegenstander was. Na een 0-0 ruststand kwam Wittenhorst op voorsprong, een pass van Joost van Rensch verdween via Roy Vissers in het eigen doel van HVCH:1-0. Vijf minuten voor tijd gooide Jeroen Verkennis de wedstrijd op slot door de 2-0 te scoren.

Wat het zondagmiddag gaat worden is altijd moeilijk voorspelbaar. Gelet op de stand en  het programma van komend weekend kunnen de “Tricolores” bij een overwinning waarschijnlijk goede zaken doen. In de gespeelde elf wedstrijden werden 23 punten behaald en 23 keer gescoord en kregen slechts acht treffers tegen. Door deze resultaten bezetten de Udenaren een vierde plaats. Het scorend vermogen had zeker hoger moeten zijn en werd er op meer doelpunten gerekend. Helaas waren de aanvallers niet altijd productief genoeg. Wittenhorst daarentegen scoorde in dertien wedstrijden vijfentwintig keer en moesten zevenentwintig tegentreffers incasseren. Hierdoor bezetten zij een tiende plaats op de ranglijst van de Vierde Divisie C. Laten we hopen op een fantastische wedstrijd en dat UDI’19/CSU de ongeslagen status in thuiswedstrijden kan behouden en de geboden kansen nu wel in doelpunten weten om te zetten

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. P. Smeenk, hij wordt geassisteerd door Dhr. B. de Groot en Dhr. D. Maurmair.

Mannen heel veel succes!!!   Supporters laat je massaal horen !!!

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.