ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5
UDI19
CSU

Voorbeschouwing: zaterdagavond UDI’19/CSU – Achilles Veen

UDI-1

Na vijf wedstrijden gespeeld te hebben zitten we precies op de helft voor de strijd om de 1e periodetitel. Op zaterdagavond is Sportpark “Parkzicht” het decor van de voetbaltopper tussen  UDI’19/CSU en Achilles Veen. Het verschil in punten  tussen beide clubs is slechts twee punten in het voordeel van de thuisploeg.

Door: Fons Boekelder

Zaterdagclub

Alweer komen we in competitieverband een onbekende tegenstander tegen. Dit keer Achilles Veen, een zaterdag voetbalclub afkomstig uit het dorp Veen, een dorp in de gemeente Altena in het land van Heusden gelegen in de provincie Noord-Brabant. Het dorp telt ongeveer 3000 inwoners. De plaatselijke voetbalclub Achilles Veen is de trots van het dorp.

Sinds de hoofdklasse in 1996 voor zaterdagamateurs werd ingesteld kwamen zij uit op het hoogste amateurniveau. In 2001 degradeerde de vereniging, maar keerde 2003 weer terug naar de hoofdklasse. De huidige hoofdklasse heet vanaf dit seizoen de vierde divisie. In deze divisie zijn net als in de andere divisies en eerste klasse de zaterdag- en zondagsclubs gemengd. Vandaar dat Achilles Veen in competitieverband voor het eerst een van de vijftien tegenstanders is. Omdat Achilles Veen van origine een zaterdagclub is speelt de club thuis- en uitwedstijden altijd op zaterdag. In het verleden speelden wij een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019 tegen elkaar in Veen. Een zwaar gehavend UDI-team vanwege vakantie perikelen verloor deze wedstrijd toen met 5-2.

De clubs UDI’19/CSU als Achilles Veen hebben beiden gebruikt gemaakt van de diensten van ex-hoofdtrainer Johan van Bijsterveld. Keeperstrainer en teammanager bij Achilles Veen is Jan Schalken “oud” UDI’19-1 keeper. Hoofdtrainer bij de groen-witte formatie uit Veen is voor het tweede seizoen Dennis van der Steen uit Houten. Als speler speelde hij bij, IJsselmeervogels, Elinkwijk, Brederodes, Geinoord en FC Utrecht.

Resultaten Achilles Veen

Op de eerste speeldag boekte Achilles Veen in de thuiswedstrijd tegen Orion een 1-0 overwinning. Een week later was de plaatselijke voetbalclub in Goes de tegenstander en die werden ternauwernood met 3-4 verslagen. De derde wedstrijd die volgde was een thuiswedstrijd tegen Julana’31 die nipt met 2-1 werd gewonnen. Een week later ging de reis naar Halsteren in West-Brabant waar de club met een 2-2 gelijkspel hun eerste puntenverlies van het seizoen moesten incasseren. Tegen Wittenhorst werd de thuiswedstrijd met 0-1 verloren dat hun eerste nederlaag van het seizoen betekende. Door deze resultaten bezet het team van trainer Dennis van der Steen plaats vier op de standenlijst met slechts twee punten minder dan koploper UDI’19/CSU.

Voorspelling

Zondag jl. wonnen de Tricolores met overtuigende cijfers van 0-4 in Etten-Leur van Unitas’30. De ”topclubs” Achilles Veen, Goes, vv Dongen en UDI’19/CSU ontlopen elkaar niet veel. Wat het zaterdag gaat worden is moeilijk voorspelbaar. Persoonlijk denk ik dat beide ploegen wel aan elkaar gewaagd zijn. Met andere woorden het kan dooien of het kan vriezen, maar om die term in deze tijd van het jaar te gebruiken lijkt mij niet logisch.  Laten we het maar houden dat het spel alle kanten op kan gaan. UDI’19/CSU ligt weliswaar op koers, maar om afstand van Achilles Veen te nemen zou ook deze tegenstander zaterdagavond aan de zegekar moeten worden gebonden en dan maar afwachten wat de andere uitslagen op de velden zullen zijn. Zoals UDI’19/CSU momenteel aanvallend en flitsend voetbal speelt is een waar genot om naar te kijken. Ik kan de reactie van Unitas’30 trainer Juliën van Vugt dan ook wel voorstellen hoe hij na afloop wedstrijd sprak: “Het is jammer, maar we moeten hier helemaal niet wakker van liggen, met dit soort ploegen moeten wij ons niet willen meten. UDI’19/CSU is misschien wel de beste ploeg in deze klasse”. Daar zou hij mijn inziens wel eens gelijk in kunnen hebben. Als de voortekenen niet bedriegen kan UDI’19/CSU op heel veel steun rekenen van het massaal te verwachten thuispubliek om de koploper UDI’19/CSU aan te moedigen. Aan het weer kan het zeker niet liggen. De verwachting is rustig herfstweer met lokale temperatuur van 20 tot 23 graden.

Mannen heel veel succes!!!     Supporters laat je massaal horen !!!

Vooraf aan de wedstrijd UDI’19/CSU-Achilles Veen is er een benefietwedstrijd voor het Prinses Maxima Centrum tussen “Oud” UDI-1 en een team van Beter Bed. Aanvang 16:00 uur.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.