ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

Terugblik 1e helft competitie seizoen 2000-2001

UDI'19/Beter Bed - U.N.A. 2-0
UDI sterkste in modderballet

Op een volledig verregend sportpark Parkzicht won UDI'19/Beter Bed met 2-0 van coach Marijnissen, die volgend jaar het UDI-roer overneemt van Harry Blokhuis. Coach Blokhuis koos voor dezelfde basiself als een week eerder. Het een week eerder nog zo geroemde middenveldcentrum van Boxtel/Van Katwijk kwam deze keer echter wat tactisch inzicht tekort om adequaat in te spelen op het doorschuiven van de libero van de gasten.

UDI kwam wat te zwemmen en dat was volledig onnodig geweest als er gedurfder was doorgedekt. Toch was het vooral de thuisploeg die het beste van het spel liet zien, omdat aan de zijkanten van het veld UDI wel heer en meester bleek te zijn. Vooral aan de rechtse kant liet Hans Seijkens in samenwerking met Johan Vissers de UNA-verdediging constant de hielen zien. Het leverde spits Peter van den Heuvel een paar goede mogelijkheden op. Vijf minuten voor de pauze kwam UDI verdiend op voorsprong toen Jordy van Boxtel met de bal aan zijn voet aan de rechterkant opstoomde, enigszins naar binnentrok en precies op het goede moment Johan Vissers aanspeelde, die vervolgens gekruist inschoot. Na de thee viel de regen met bakken uit de hemel, gelukkig was in de eerste helft het licht reeds ontstoken. Het regende zo hard dat de scheidsrechter genoodzaakt was het spel voor 10 minuten te onderbreken. Door de vloedgolf aan water was het veld nadien praktisch onbespeelbaar. De lichtvoetige Jimmy Gatete maakte zijn opwachting in de ploeg en hij bleef weliswaar overeind met leuke staaltjes voetbal. Inmiddels had UDI een ruime numerieke meerderheid. Hun middenvelder Oudenhoven was door zijn 2e gele kaart reeds naar de douche gestuurd. Later moest ook voorstopper Dirkx voortijdig van het veld, na een grove overtreding op de hielen van Peter v.d. Heuvel. Toch was het invaller keeper Arnold Posthuma die met een knappe redding de gasten van de gelijkmaker af hield. In de slotminuten wist Jimmy Gatete op een voorzet van Hans Seijkens knap in te koppen en won UDI verdiend met 2-0.
Met deze overwinning doet UDI na de winterpauze weer volop mee met de top van het klassement.

WSC - UDI'19/Beter Bed 0-3
UDI benut beter de kansen
Hardwerkend UDI wint in 2e helft ruim van WSC

Programma 12 van de competitie in de hoofdklasse B was de wedstrijd WSC tegen UDI’19/Beter Bed. De gastheren zijn weer terug op het hoogste amateurniveau, na een jaartje een uitstapje gemaakt te hebben naar de 1e klasse. De Waalwijkers hadden een moeizame competitiestart, maar sprokkelen de laatste weken hun puntjes bijeen. Het was deze middag erg druk met voetbal in Waalwijk, in een straal van 100 meter speelde zowel RKC, WSC en Baardwijk hun thuiswedstrijd. Geheel logisch dat het grootste gedeelte van de toeschouwers langs de WSC-lijn uit Uden kwam. De weersomstandigheden waren prima, het veld was door de vele regenval erg zacht en werd bij het vorderen van de wedstrijd erg glibberig. De 1e helft had UDI een ruim veldoverwicht, jammer dat de bal teveel gebracht werd en te weinig stootkracht had voorin. De eerste kans was voor de thuisclub, een penalty werd door hen onbenut gelaten. Aan het begin van de 2e helft kreeg de thuisclub enkele goede kansen, gelukkig stond het vizier niet op scherp. Na één uur voetbal maakte UDI eindelijk de 1-0. Het leek een bevrijdende treffer te zijn. Vijf minuten later mocht de 0-2 op het scorebord en 10 minuten voor het einde kreeg UDI een penalty te nemen die verzilverd werd. De 3-0 zege werd in sportpocket mee naar Uden genomen en de rood-wit-blauwen hebben aansluiting met de grote middengroep bewerkstelligd.

UDI'19/Beter Bed - EHC/Norad 2-4
Udenaren roemloos ten onder
UDI maakt het EHC wel bijzonder gemakkelijk

UDI’19/Beter Bed was voor programma 11 van de Hoofdklasse B gastheer voor het Hoensbroekse EHC/Norad. Voor deze wedstrijd had het bestuur al haar begunstigers uitgenodigd, dit als dank voor hun onmisbare financiële steun. Maar wie had gedacht dat UDI het haar tegenstander deze middag zo gemakkelijk zou maken. Trainer Harry Blokhuis zeker niet, hij was erg ontstemd op de uitvoering van zijn mannen. Vooraf had iedereen veel vertrouwen, gelet op het getoonde spel van vorige week.
UDI startte goed en zette druk, wilde snel een doelpunt forceren, wetende dat de gasten dan geliefkoosde stellingen moesten verlaten. Niet het scenario van de thuisclub klopte, wel dat van de Limburgers. EHC scoorde in de 8e minuut een curieus doelpunt. UDI trachtte iets terug te doen, trok weer ten aanval, maar was voorin niet scherp. De Limburgers raakte nimmer in paniek en gaven rustig een corner cadeau. Na bijna een half uur voetbal soleerde linkerspits Kuhn door de UDI-defensie en hij liet 0-2 aanbrengen op het scorebord. Vanaf dat moment lag er een bepaalde matheid over de UDI-ploeg en had het niet de kracht om terug te knokken. In de tweede helft liet UDI zich geheel van de mat spelen. De EHC-middenvelder Pao genoot van alle vrijheid en strooide met passes, zonder dat ’n Udenaar hem iets in de weg legde. Logisch dat zij uitliepen naar 4-0 alvorens UDI voor de statistieken iets terug kon doen. In de slotminuten vijzelde Peter van de Heuvel met twee doelpunten zijn doelsaldo op, maar ging zijn ploeg deze middag roemloos ten onder.

FC Vinkenslag - UDI'19/Beter Bed 1-3
UDI werkt hard aan herstel

Gedurende de gehele week is er door de selectie en technische staf van UDI'19/Beter Bed hard gewerkt om het geschonden zelfvertrouwen terug te winnen. Via groepsgesprekken, trainingen en een avondje ontspannen schijnt dit geslaagd te zijn. Deze basiselementen leidden er toe dat er een verdiende overwinning werd geboekt op Vinkenslag.
Trainer Harry Blokhuis liet zijn ploeg met een wat behoudender concept starten en koos voor Ruud Verstegen in de basis. Ook spits Peter v.d. Heuvel ontbrak wegens ziekte op het appél. Dit alles weerhield UDI er niet van om zonder schroom de wedstrijd in de 1ste helft naar haar hand te zetten. UDI kreeg scoringskansen door H. Seijkens en Johan Vissers, ook Vinkenslag roerde zich door Marc Duchateau en Pascal Bollen. Toch greep UDI nog voor rust de verdiende voorsprong. Marcucci werd op rechts diep gestuurd, wrong zich langs zijn tegenstander en bediende op maat Jorus van Lanen die 0-1 aantekende.
Na rust met de wind in de rug startte UDI uitstekend. Jorus van Lanen passte vanaf links laag voor doel, Marcucci had een prima overstapje in petto en Johan Vissers schoof de bal onhoudbaar in de benedenhoek; 0-2. De strijd leek gestreden. Een pluim voor de thuisploeg, men gaf zich niet gewonnen. Toch kwam de thuisclub enigszins verrassend terug op 1-2. Vijf minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Jorus van Lanen wandelde dit maal op rechts door de Vinkenslag defensie. Vanaf de achterlijn bereikte hij Johan Vissers, die zijn goede wedstrijd bekroonde, door de bal via onderkant lat binnen te schieten; 1-3. Nadien kreeg de UDI-ploeg enkele goede countermogelijkheden, maar sprong er te nonchalant mee om. Harry Blokhuis was desondanks een tevreden man. Zijn ploeg had karakter getoond, keihard gewerkt en een redelijke wedstrijd op de mat gelegd.

UDI'19/Beter Bed - Gemert 1-5
Ontluisterende nederlaag
Udenaren krijgen flink klop van aartsrivaal Gemert

De wedstrijden UDI en Gemert zijn er om naar uit te kijken. Er gebeurt altijd wel wat. UDI'19/Beter Bed wilde zondag via Gemert het seizoen een andere wending geven. Alleen moest tegenstander Gemert dan wel mee werken. Dat laatste gebeurde niet, Gemert liet UDI in de tweede helft alle hoeken van het veld zien. De eerste helft was een gelijkopgaand, maar een echte derby geenszins. De 0-0 ruststand was het logische gevolg. De tweede helft was er maar een ploeg die van zich deed spreken. Een aaneenschakeling van individuele verdedigingsfouten gaf Gemert alle gelegenheid uit te lopen naar 0-3. Pas toen kon UDI iets terugdoen doen door Marcucci. In de slotfase counterde Gemert nog naar twee doelpunten en leed UDI in eigen huis een smadelijke 1-5 nederlaag van aartsrivaal Gemert. Spits Hoffman was opnieuw de grote man aan Gemert-zijde, hij scoorde 3 van de 5 doelpunten. UDI trof een tegenstander die meer pit en beleving had in hun spel en zelf spelend zonder elk greintje zelfvertrouwen. Een nederlaag die hard aan komt in het UDI-kamp, een collectief falen.

sv Panningen - UDI'19/Beter Bed 1-1
Vlam sloeg op dramatische wijze in de pan
Udenaren verliezen onnodig punten bij Panningen

UDI’19/Beter Bed reisde met een volledige selectie naar het Noordlimburgse Panningen. Voorgaande edities stonden telkens bol van spanningen, zo ook deze keer. Het weer werkte daar ook nog eens aan mee. Op deze stormachtige herfstdag wisselde zon en regen elkaar snel af. UDI moest de eerste helft tegen windkracht 7 op, deze stormachtige bries stond in de lengterichting over het veld. Na een aftastend begin was het de thuisclub die zich het eerst vond in de wedstrijd. Pittige duels werden uitgevochten. Trainer Harry Blokhuis zag dat de thuisclub op het middenveld een mannetje over had en paste het 4-4-2 systeem toe, hierdoor moest Marcucci plaats maken voor Van Boxtel. Deze ingreep liet zich direct zien, er kwam meer evenwicht in de ploeg en er kon gebouwd worden aan eigen aanvallen. UDI ging ook rusten met een 1-0 voorsprong, Johan Vissers verzilverde de penalty die hij mocht benutten daar hun keeper V.d. Heuvel vloerde binnen de zestien. Na dat de thee opende de thuisploeg furieus, op jacht naar de gelijkmaker. Vijf minuten in de 2e helft maakte De Vries met een omstreden doelpunt gelijk. Later had de UDI-ploeg pech, eerst zag het hun keeper Jan Schalken met een zware liesblessure uitvallen en nadien morste de UDI-aanvallers met enkele ruime scoringsmogelijkheden. Op het einde van de wedstrijd leek de wedstrijd ontsporen. In een sportieve wedstrijd sloeg de vlam dramatisch in de pan. Dit voor de ogen van de op afstand toekijkende scheidsrechter. Na overleg met zijn beide assistenten voltrok hij het vonnis en bestrafte de UDI-speler Jago Laros met een rode kaart en van Panningen moesten Weerts (2x geel) en V.d. Linden (rood) het veld ruimen. De slotminuten werden uitgespeeld en het duel doofde in een gelijkspel. Het lukte UDI net niet en laat pijnlijke punten in Limburg achter.

TEC - UDI'19/Beter Bed 1-1
UDI via de strafschoppenserie naar 3e bekerronde

Voor de mannen van Harry Blokhuis was er geen competitieprogramma, echter ook geen vrije voetbalzondag. Wel de 2e ronde van de Amstel districtsbeker. Een wedstrijd die wat betreft resultaat in de boeken wordt genoteerd, maar als kijkspel snel naar de vergetelheid.
UDI begon goed aan de wedstrijd, het zette de promovendus van de 1e klasse direct onder druk. De thuisclub kon zich staande houden daar UDI het karwei verzaakte af te maken. Na een half uur spelen kreeg hun spits de 2e keer geel en vroegtijdig kon hij vertrekken. Wie nu gedacht had dat wordt een makkie voor de rood-wit-blauwen kwam bedrogen uit. Beide ploegen speelden een potje zomeravondvoetbal. Na de thee liet de licht aangeslagen Van den Boogaard zich vervangen door de jonge Van Summeren. Hij was het die zich op links goed doorkwam en de beslissende pass gaf waaruit Fabrizio Marccuci via de binnenkant paal in de 50e minuut de bevrijdende 1-0 binnenschoot. De Udenaren gingen steeds onsamenhangender spelen en er was bijna geen combinatie die nog lukte. Energiek trok TEC ten aanval onder luide jubel van hun aanhang. Vijf minuten voor het einde werd het zelfs gelijk, hun spits Haaksma scoorde met een mooie lob over doelman Jan Schalken de gelijkmaker binnen. De resterende tijd gebeurde er niets opwindends meer en moest de wedstrijd vanaf de penaltystip beslist worden. De thuisclub schoot hun eerste strafschop hoog over. UDI verzilverde achtereenvolgens vier keer en hun 5e poging werd weer gemist. Hiermee bereikte UDI 3e ronde van de Amstel districtsbeker en moet men niet te lang talmen om de gemiste kansen.

UDI'19/Beter Bed - Geldrop/VDD: 3-2
UDI in tumultueuze slotfase op winst

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd en was de eerste helft een gelijkopgaande strijd. Al waren er enkele goede scoringskansen voor de UDI-spitsen. Na rust hetzelfde spelbeeld. Er werd door beide ploegen hard gewerkt maar er gebeurde weinig opwindend. Toen de wedstrijd 10 minuten oud was in de tweede helft kreeg Robin Platjouw rood, na het neerhalen van Peter van den Heuvel die doorgebroken was, en hij voor deze daad de douche mocht opzoeken. Hun trainer zette zijn ploeg enigszins om en zowaar kwamen de gasten op voorsprong. Ruud Spooren rondde een voorzet doeltreffend af met een mooie volley. Zes minuten later werd het nog erger toen Richard van den Boogaard in de fout ging en invaller Bas van de Velden kans zag om 2-0 te scoren. Harry Blokhuis bracht Vissers en Marcucci in zijn ploeg. In de 83e minuut maakte Johan Vissers de aansluitingstreffer op aangeven van Marcucci. Drie minuten later werd Marcel Seijkens binnen het strafschopgebied onder uitgehaald en benutte Peter van den Heuvel de toegekende penalty en bracht de gelijkmaker op het scorebord. In blessuretijd werd Fabrizio Marcucci gevloerd net buiten het 16-meter gebied. Met een mooie curve in de uiterste linkerbovenhoek verzilverde Peter van den Heuvel de vrije trap en bracht de stand in Udens voordeel; 3-2. Er gebeurde het eerste uur bijna niets bijzonders, doch het laatste kwartier van de wedstrijd was spannend en sensationeel en UDI pakte alsnog de punten.

JVC Cuijk - UDI'19/Beter Bed: 4-1
UDI niet voldoende bij de les, krijgt klop van JVC

Vele Udenaren gingen afgelopen zondag met het nodige optimisme naar Cuijk, immers hun ploeg had de laatste weken weer laten zien wat winnen is. Met name de wedstrijd tegen Meerssen straalde de ploeg weer de nodige strijdlust en collectiviteit uit. De ploeg van JVC Cuijk moest in hun vorige wedstrijd toezien hoe een 3-0 voorsprong veranderd werd in een 3-3 gelijkspel. Dit beloofde een spannende pot voetbal. Jammer voor de UDI-aanhang, zij zagen niet zoals anders een fel startend UDI maar hoe de thuisclub de nodige agressiviteit aan de dag legde. Deze timide houding werd al na 7 minuten voetbal afgestraft. UDI probeerde in de eerste helft wat terug te doen maar speelde te onsamenhangend en in een te laag tempo. Pas toen na rust UDI het 2e doelpunt om de oren kreeg werd het pas wakker geschud. Maar hun keeper bleek een onneembare vesting te worden, telkens kwam hij als overwinnaar te voorschijn. De thuisclub wist wel wat scoren is en met een formidabele lage schuiver werd halverwege de 2e helft de 3-0 gescoord. Direct hierna mocht V.d. Heuvel de eer voor UDI redden uit een penalty. Harry Blokhuis bracht nog enkele aanvallers in zijn team, echter het resultaat bleef weg. In plaats van de aansluitende treffer was het invaller spits V. Haaren die van grote afstand met een fraaie boogbal over de ver voor zijn doel staande Jan Schalken de eindstand op 4-1 bracht. Een pijnlijk verlies, wel een nederlaag die erg ruim is uitgevallen.

UDI'19/Beter Bed - sv MEERSSEN: 3-1
UDI weer op juiste koers

UDI'19/Beter Bed lijkt weer goed op de rails te staan. De vooraf als lastig bestempelde wedstrijd tegen Meerssen werd eenvoudig en met goed voetbal gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde UDI-voorzitter Salome een bloemetje aan UDI-speler Richard van den Boogaard en Meerssen-doelman René Braber. Zij zijn vorige week maandag gehuldigd voor hun uitverkiezing tot beste speler en beste keeper in het Nederlandse zondagamateurvoetbal van het seizoen 1999/2000.
Trainer Harry Blokhuis kon zondag weer over een nagenoeg complete selectie beschikken. Marcucci, Imankarijo en Schalken keerden terug na blessures. UDI begon goed aan de wedstrijd en kwam al binnen 10 minuten voor, door een daverend schot van Marcel Seijkens. Na rust drong Meerssen meer aan en kwam er ruimte, UDI maakte er goed gebruik van deze ruimte. Eerst was het Peter van den Heuvel die achter een lange trap van Hans Seijkens aan ging. Hij doorzag dat een communicatiefout in de Limburgse defensie, handig profiteerde hij daarvan en prikte de bal binnen. Nadien loodste Hans Seijkens zijn ploeg in veilige haven, hij zorgde voor 3-0. In de slotminuten redde Roel Coumans de eer voor Meerssen. UDI behaalde een verdiende overwinning in een aantrekkelijke duel. De tricolores hebben de smaak van het winnen weer te pakken en kunnen vanaf de middenmoot de opwaartse lijn voortzetten.

Voetballer van het jaar

Richard van den Boogaard, kreeg op maandag 25 september zijn prijs voor de titel “Voetballer van het Jaar” officieel overhandigd. De KNVB zette de uitverkorene uitgebreid in het zonnetje. KNVB-voorzitter Tjieu Sprengers en collega bestuurder Hans Lesterhuis reikten de prijs uit. Van de bondscoach Louis van Gaal kreeg hij naast de welverdiende felicitaties toegangskaarten voor de wedstrijd Nederland – Polen. De UDI-aanvoerder werd eerste bij de zondagamateurs met een gemiddelde van 8.7. Collega Hans Brouwers van Kozakken Boys werd voetballer van het jaar bij de zaterdagamateurs.

I.V.S. – UDI’19/Beter Bed 1-2
UDI weet weer wat winnen is

Voetbalminnend Uden kan weer opgelucht ademhalen: UDI’19/Beter Bed heeft na drie krappe nederlagen eindelijk een overwinning geboekt. Bij promovendus IVS in het pittoreske Limburgse Berg aan de Maas haalde UDI de eerste drie punten van het seizoen binnen. UDI trad aan met Marcel Seijkens (terug na een lange schorsing) en in het doel stond oud-doelman en keeperstrainer Wim van Cuyk. Hij verving Jan Schalken, die zich een week eerder blesseerde, en nu moet afwachten wat de diagnose is van de MRI-scan welk van zijn knie is gemaakt. UDI speelde een gedreven wedstrijd met nimmer aflatende inzet, onder impulsen van de zwoegende broertjes Seijkens. UDI begon sterk aan de wedstrijd, toch kreeg de UDI-aanhang vlug een knauw toen de eerste IVS-aanval meteen raak was. Een lob van Roger Quadvlieg ging over de ver voor zijn doel staande Van Cuyk. Enkele minuten later trok Peter v.d. Heuvel dit met een kopbal weer recht, op aangeven uit een corner door Johan Vissers. De thuisclub speelde erg direct en liet zien slagvaardig te zijn bij een enige kans. Zo redde Wim van Cuyk keurig op een inzet van Schaekens en had hij Vrouwe Fortuna op zijn hand toen een daverende knal van Quadvlieg via de onderkant lat terug in het veld sprong. Meteen na rust was het Jago Laros die met een fantastisch diagonaal schot zorgde voor de 2-1. Nadien kwam er volop ruimte om de score op te voeren. De ene kans na de andere stapelde zich op, maar op onverklaarbare wijze werd er niet gescoord. In de score kwam geen verandering meer en met jubel werden de eerste verdiende punten gevierd.

UDI'19/Beter Bed - Schijndel/Datelnet: 1-2
UDI blijft in wachtkamer

Al een aantal weken werd op vele plaatsen gesproken over de derby UDI - Schijndel. Alles mocht gebeuren, behalve verliezen van Schijndel. UDI begon redelijk, zonder echt goed te overtuigen gaf men Schijndel behoorlijk tegenstand. Jago Laros joeg een bal naast het doel van Bouwmans. Carlo Vorstenbosch (Schijndel) plaatste de bal enkele decimeters naast de goede kant van de paal voor UDI. Hans Seijkens trachtte tot twee keer toe keeper Bouwmans te verschalken. Een diepe bal van Richard v.d. Boogaard bereikte Peter v.d. Heuvel. Op een kwart van de wedstrijd draaide hij knap weg van zijn tegenstander en scoorde beheerst 1-0. Jorus van Lanen had de 2-0 op de schoen na goed doorkoppen van Johan Vissers, jammer deze kans was niet aan hem besteed. De mooiste UDI-aanval liep via de hele linkerflank over alle spelers. Echter de afwerking ontbrak.
Schijndel tapte na rust uit een ander vaatje. De strijd werd feller. Was het eerst Olaf Schaap die een vrije trap voor Jago Laros inkopte en de gelijkmaker aantekende. Een kwartier later was het Maikel Drummen die de winnende treffer scoorde. Dit is even wennen, drie nederlagen oprij voor UDI'19/Beter Bed. Maar er komen andere tijden, zeker weten!

Richard v.d. Boogaard naar Zeist voor hoofdprijs
De UDI aanvoeder Richard van den Boogaard wordt op maandag 25 september in Zeist gehuldigd als "Amateur- voetballer van het Jaar". Richard werd aan de hand van de in het afgelopen seizoen gespeelde wedstrijden in de Intersport Competitie, als beste Zondagamateur- voetballer, in het eindklassement genoteerd. De huldiging vindt plaats in het Johan Neeskens restaurant van het KNVB Sport- en Conferentiecentrum in Zeist.De prijzen worden uitgereikt, na het winners diner, door de bondscoach Louis van Gaal.

UDI'19/Beter Bed - TOP 1-2
Missen van kansen en vuur breekt UDI'19 op

UDI'19/Beter Bed heeft ook de tweede competitiewedstrijd verloren. In de eerste helft leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Na een redelijk gelijkopgaande strijd speelde Johan Vissers zich na 22 minuten op fraaie wijze vrij en verraste hij de Osse goalie Dominicus. Een minuut later had Jimmy Gatete de wedstrijd moeten beslissen. Hij werd door Peter v.d. Heuvel vrij voor doel gezet. Gatete had de hoek voor het uitzoeken maar schrok van de ruimte en mikte op de Osse doelman. Even later miste TOP een enorme kans toen Mertin van Katwijk te zacht terugspeelde en een speler van TOP alleen op Jan Schalken afstormde. De laatste hield hij zijn hoofd koel en redde op fraaie wijze. Op slag van rust scoorde Rob v.d. Wijst de gelijkmaker voor TOP na zwak verdedigen van UDI. Na rust leek het wel of de thuisploeg een slaapmiddel toegediend had gekregen. De ploeg speelde slap en ongeconcentreerd. Te weinig spelers gaven het spel vuur. Na 10 minuten lag de 1-2 al in het net, via Jeroen Beks. Toen werd UDI wakker geschud en werd nadrukkelijker de aanval gezocht. TOP haalde de rest van de tweede helft het tempo uit de wedstrijd en zij hadden veel blessureverzorging nodig. In de slotfase kreeg UDI via V.d. Boogaard, Ntamworo en V.d. Heuvel nog enkele uitstekende kansen. Maar hun keeper, met behulp van het framewerk, zorgde voor ongelooflijke reddingen. Jammer UDI miste het echte vuur om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

OJC Rosmalen - UDI'19/Beter Bed 2-1
UDI verliest eerste wedstrijd

UDI moest voor de competitieouverture naar OJC in Rosmalen. De eerste wedstrijd van hopelijk een spannend seizoen. Doorgaans hebben de Udenaren het moeilijk tegen deze tegenstander, met hun afwachtende spel hebben de tricolores vaak moeite om in hun spel te komen. Verrassend was dat zowel Peter v.d. Heuvel als Jorus v. Lanen hun opwachting maakten, zij waren tijdig hersteld van hun blessures. Wel zonder Fabrizio Marcucci (blessure) en Marcel Seijkens (geschorst).
UDI had de eerste helft het betere van het spel, creëerde kansen maar was niet doeltreffend. Na rust bleef UDI aandringen, maar liep in het mes van de gastheren, die effectief naar een 2-0 voorsprong counterden door Harrie Russens en Theo v. Geffen. Pas in de slotfase scoorde Peter v.d. Heuvel de aansluitende treffer. Een zinderend slot kon niet voorkomen dat met 2-1 werd verloren, UDI hiermee de traditie voortzettend van een minder sterk optreden in eerste wedstrijd.

Wedstrijden in de oefenperiode.
UDI'19/Beter Bed speelde in voorbereiding op het nieuwe seizoen een aantal wedstrijden. Daarnaast kwam het elftal van trainer Harry Blokhuis al twee keer uit voor de Amstel Cup.

Hierin werd twee keer verloren. De ontmoeting tegen de profs van Eindhoven eindigde in een 0-2 nederlaag en de uitwedstrijd tegen de amateurs van Achilles Veen werd met 3-1 verlies afgesloten.

Op het nederlaag toernooi van Gemert behaald UDI een 1-0 overwinning, maar deze wedstrijd was nog geen maatstaf voor de kracht van beide teams in de aanstaande competitie.

Tijdens de wedstrijd om de Van Lanen trofee in Odiliapeel, de eerste wedstrijd in de voorbereiding tegen de profs van TOP-OSS, werd met nipt verloren met 1-0.

De daarop volgende wedstrijd tegen het Spaanse Espanyol, de Spaanse bekerwinnaar van het afgelopen seizoen, ging slechts met 3-1 verloren.

In de wedstrijd tegen PSV-2 tijdens het trainingsweekend, liet UDI zich van de goede kant zien en revancheerde zich op de bekerwedstrijden door een 3-2 overwinning.

Tijdens het trainingsweekend werd een wedstrijd gespeeld tegen Achilles Veen. UDI speelde een nuttige oefenwedstrijd en revancheerde zich met een 4-1 overwinning.

De uitschakeling om de Amstel Cup stond reeds vast, maar dat UDI zo lief was voor Helmond Sport had menigeen niet verwacht. Kansloos werd met 6-1 verloren. Een oud gezegde: "Een slechte generale betekent een goede uitvoering!"