ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Ajax Voetbal Toer bij UDI19

Op woensdag 17 april jl. organiseerden ABN AMRO, Adidas en Ajax een waar voetbalspektakel op het hoofdveld van sportpark "Parkzicht". Het was vanaf 13.00 uur dringen voor de toegangspoort van UDI'19. Honderden kinderen probeerden zo snel mogelijk hun Ajax Voetbal Toer paspoort in ontvangst te nemen om vervolgens op het grote veld alle attracties te kunnen bijwonen. Ook de deelnemers aan het schoolvoetbaltoernooi probeerden tussen de wedstrijden door zoveel mogelijk op het hoofdveld aanwezig te zijn. Je krijgt immers niet elke dag de gelegenheid om een handtekening te scoren van Cedric van der Gun, Richard Knopper, Yakubu, Tim de Cler, Maxwell en Fred Grim! De populaire Ajaxieden werden dan ook overspoeld door handtekeningenjagers.

Het hoofdveld was omgetoverd tot een compleet Ajax-dorp en was ingericht met verschillende opblaasbare voetbalspelen. Zelfs een mini-Amsterdam Arena, een supergrote Europa Cup en een levend voetbalspel ontbraken niet. In het Adidas Predator Park kon men kennismaken met de nieuwste uitvindingen op voetbalgebied. In levensechte spelsituaties konden de deelnemers de schoenen en keeperhandschoenen van topspelers zoals Cristian Chivu en Edwin van der Sar uitproberen, waarbij ze hun eigen vaardigheid op de proef stelden. Bovendien werd gevoetbald met de Adidas Fevernova, de officiële wedstrijdbal van het WK 2002. Al deze spelonderdelen waren toegankelijk voor iedereen. 

Daarnaast kwamen er 36 jongens en meisjes (jeugdleden van UDI'19, Volkel, Odilapeel en FC Uden) na loting in aanmerking voor de voetbalclinic. De 36 uitgelote deelnemers hadden de middag van hun leven. Met als groepsleider één van de aanwezige Ajaxieden en onder leiding van Fred Grim lieten zij zich van hun beste kant zien.

Per groep kwalificeerden twee spelers zich voor de landelijke finale op Hemelvaartsdag in het Olympisch stadion. Dit leverde de volgende finalisten op in de leeftijdcategorie 8/9 jaar: Sjors Dingemanse van UDI'19 en Twan v.d. Zanden van Volkel.
10/11 jaar: Jeffrey de Vocht van Odilapeel en Dane Robinson van FC Uden.
12/13 jaar: Steve de Jong van UDI'19 en Jesse Zwanenburg van Odilapeel. 
Steve de Jong werd kampioen bal hooghouden uit Brabant met 47x.

Tussen de spelen door wist animator/presentator Hans Versnel de kids en ouders goed bezig te houden. Veelvuldig klonk de kreet 'JAMMERRRR' vanaf en voor het podium als een prijswinnaar niet snel op kwam dagen. Tja.... dan moet je maar zorgen dat je in de buurt blijft als Viparrangementen en Ajax-shirts worden verloot, of - eigenlijk nog mooier - een wedstrijd balletje hooghouden tegen Richard Knopper of Yakubu gespeeld kan worden!

Onder luid gezang van het Ajax kampioenslied werden de Amsterdammers rond halfzes weer uitgezwaaid. Kortom een fantastische dag voor de Udense jeugd, maar ook voor de jeugd uit de omgeving. De vereniging UDI mocht terugkijken op een zeer geslaagde dag waar naar schatting zo'n 1.300 kinderen getuigen van zijn geweest. 

Succesvolle afsluiting ABN AMRO Ajax Voetbal Toer 2002

Op Hemelvaartsdag werd de ABN AMRO Ajax Voetbal Toer in het Olympisch stadion afgesloten. De gehele selectie van Ajax gaf acte de presence en trakteerde de aanwezige kinderen op de nodige voetbaltips. De finalisten van de bij UDI'19 gehouden clinic waren met een volle bus supporters naar Amsterdam gereisd. Aangekomen in het Olympisch stadion werd de finalisten een lunch aangeboden en kregen zij de laatste instructies. Zoals bij elke clinic werd alles in rap tempo aaneen gepraat door de man die zijn naam eer aandoet, Hans Versnel. Hij liet het publiek horen dat Uden aanwezig was. Aan het slot, voor de prijsuitreiking, was er een optreden van de populaire groep Madhouse. De Udense finalisten vielen niet in de prijzen, wel gingen zij met een prachtige ervaring en mooie cadeautjes huiswaarts. Hiermee is de Ajax Voetbal Toer 2002 afgesloten. UDI heeft zich bereid verklaard om volgend jaar weer gastheer te zijn.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.