ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI19/Beter Bed - landskampioen PSV: 0 - 6

"Wat een mooie seizoensopening"

De donkere wolken die zich na een stralende dag boven sportpark "Parkzicht" verzameld hadden, dropten hun watervoorraad net voor de wedstrijd. Onder een stralend zonnetje zagen de vijfduizend toeschouwers vervolgens hoe PSV sterk begon. Met alle vedetten in het team zette de landskampioen UDI vast op eigen helft. En binnen drie minuten was het PSV's nieuwe 'target-man' Jan Vennegoor of Hesselink die 0-1 aantekende. Nadat aanvoerder Mark van Bommel er 0-2 van had gemaakt, kreeg UDI meer vat op de wedstrijd. Voorzichtig begonnen enkele supporters van de thuisploeg "UDI" te roepen. En zowaar kwam eerst Peter van den Heuvel en even later Rob van der Wijst oog in oog met Ronald Watereus te staan. UDI kreeg nog 'n mogelijkheid om te scoren, maar Arnold Bruggink bracht de ruststand nog op 0-3.

In de tweede helft kwam een geheel ander PSV binnen de lijnen, alleen de spitsen Vennegoor of Hesselink en Kezman en keeper Watereus kwamen terug uit de kleedkamer. Het fanatisme wat spits Vennegoor of Hesselink het eerste half uur liet zien was geheel verdwenen. Hij werd goed geschaduwd door de UDI-aanvoerder Richard van den Boogaard, die evenals de gehele UDI-defensie een puike partij voetbal speelde. Onder de donkere wolken in de 2e helft scoorde Faber de 0-4 en in de slotminuten was het Adil Ramzi die met twee doelpunten voor een dragelijke uitslag voor zijn ploeg zorgde.

Echt goed ging het niet vond Mark van Bommel na afloop: Het eerste half uur speelden wij vrij aardig, we lieten UDI lopen. Daarna kwam UDI beter in het spel en gingen ze voor hun eigen kansen. Jammer dat er niet eentje in ging.

De nieuwe UDI trainer Eus Marijnissen had vooraf al aangegeven de wedstrijd tegen PSV als 'plezier' te zien. Verder vond hij dat de jongens hard hebben gewerkt, ze hadden wel een goaltje verdiend. Een basisopstelling voor het nieuwe seizoen had Marijnissen nog niet gemaakt. Vandaar dat de trainer al zijn 15 voetballers liet spelen. Over een week gaan we met de echte voorbereiding beginnen en hebben we een interessant programma af te werken voordat de competitie van start gaat, waren zijn woorden.