ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

Amstel Cup 2002-2003

Zure nederlaag voor ijzersterk UDI'19 tegen FC Dordrecht
Je kunt het een cliché noemen, of een ongeschreven voetbalwet, maar het bleek dinsdagavond maar weer eens: als je zelf de kansen niet benut, scoort de tegenstander wel. UDI'19/Beter Bed was het haasje. De ploeg speelde een ijzersterke Amstelcupwedstrijd tegen FC Dordrecht.

Beide ploegen begonnen wat aftastend, maar de eerste mogelijkheid was voor UDI. Jordie Suppers schoot over. UDI kon het tempo van Dordrecht makkelijk bijbenen. De verdediging stond als een blok en gaf niets weg. Bij de eerste uitbraken van de thuisclub ontbrak het nog aan de goede eindpass. In het laatste kwartier voor rust gooide UDI wat meer schroom van zich af. Peter van den Heuvel was zes minuten voor rust dichtbij de openingstreffer, maar doelman Van der Ban kon er net zijn vingertoppen tegen krijgen. Dordrecht kwam in de eerste helft niet éénmaal gevaarlijk door. De thee smaakte UDI blijkbaar beter in de pauze van een half uur (wegens onweer en stortbuien). De thuisploeg ging in het eerste kwartier als een tornado tekeer en kreeg een handvol opgelegde kansen, de een nog mooier dan de ander. In vijf minuten tijd gingen Jordie Suppers, Peter van den Heuvel en Hans Seijkens zo vrij als vogel alleen op de doelman af. Die hield zijn ploeg echter op de been. Dordrecht wankelde, kwam er niet meer uit, maar kreeg niet de genadeklap waar de circa 1500 toeschouwers op zaten te wachten.

Pas na een kleine 25 minuten kwam Dordrecht de schrik een beetje te boven en kreeg toen via Van der Pennen warempel de eerste kans. Maar doelman Schalken redde knap. Marijnissen wisselde Van Lanen voor Van der Wijst. De laatste zorgde, net als Peter van den Heuvel, de Dordtse verdediging handenvol werk. Vanaf de zijkanten zorgden de snelle broertjes Suppers voor gevaar. Het middenveld was stevig in handen van Hans Seijkens en Thijs van de Voort. Achterin waren Van Katwijk, Van den Boogaard, Boon en Van der Steen heer en meester. Superspits Marco Boogers kwam in het hele stuk niet voor. En toch kreeg UDI een kwartier voor tijd de deksel op de neus. Eerst raakte Van der Pennen met een zondagschot nog de lat. Twee minuten later was het wel raak. Sandvliet ontsnapte even aan de aandacht en prikte de bal achter Schalken. Hoe onrechtvaardig kan voetbal zijn? UDI toonde nog wel karakter en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Ook ditmaal bleef FC Dordrecht, zij het met moeite, overeind.

De teleurstelling droop direct na afloop van de spelers af. Eus Marijnissen kon zijn ploeg, afgezien van de gemiste kansen, verder weinig verwijten maken. "We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. En hadden moeten winnen. Ik heb vijf of zes hele goede kansen geteld. En dan dat ene moment... Ik kan de jongens alleen maar complimenten maken. Ze hebben karakter getoond. Rob van der Wijst viel erg sterk in. Over het spel kan ik alleen maar dik tevreden zijn", aldus Marijnissen.

UDI'19 ruime zege tegen Barendrecht voor Amstel Cup
Met een overtuigende 4-0 zege op Barendrecht heeft UDI'19/Beter Bed zich dinsdagavond een uitstekende uitgangspositie verschaft om de volgende ronde in de Amstel Cup te halen. De zaterdaghoofdklasser had weinig in te brengen tegen UDI, dat met dezelfde elf startte als afgelopen zaterdag tegen TOP Oss. Al in de 2e minuut was UDI dichtbij de openingstreffer, maar Stewart kopte een voorzet van Van Lanen maar net over. Even later reageerde Schalken alert op een schot van dichtbij. UDI kwam gaandeweg in de eerste helft steeds gevaarlijker door, met name vanaf de zijkanten. Nadat Van den Heuvel en Van Lanen een paar goede kansen misten, kwam in de 25e minuut toch de verdiende voorsprong. Van Lanen kopte een voorzet van Hofmeijer zeer fraai tegendraads in. Vlak voor rust probeerde Rietkerk met een knappe volley Barendrecht langszij te brengen. Schalken voorkwam dat met een spectaculaire save.

Na rust kwam Barendrecht frisser uit de kleedkamer. Rooders schoot, geheel vrijstaand, rakelings naast. Omdat het middenveld van UDI overlopen dreigde te worden, bracht Marijnissen Hans Seijkens en Bjorn Suppers in voor Vinck en Hofmeijer. Dat pakte goed uit, want vanaf dat moment had UDI haar opponent stevig in de houtgreep. Het eerste balcontact van Suppers leidde de 2-0 in. Hij legde een vrije trap precies op het hoofd van de vrijstaande Van den Boogaard, die onhoudbaar inkopte. Barendrecht was nog niet van de schrik bekomen of Van den Heuvel schoot na een snelle uitval hard op de paal. Een kwartier voor tijd was het wel raak, bij een identieke situatie. Ditmaal stond het vizier van Van den Heuvel beter gericht. Na een pass van Seijkens schoot hij hard binnen. Vijf minuten voor tijd bepaalde Seijkens na een snel uitgevoerde counter met Van Lanen, de eindstand op 4-0.

UDI'19 blijft eenvoudig overeind tegen TOP Oss
UDI'19/Beter Bed pakte zaterdagavond verrassend een punt (1-1) in de Amstelcup-wedstrijd tegen TOP Oss. Een dik verdiend punt overigens, want UDI was het hele duel gelijkwaardig aan de Osse eerstedivisieclub. In een stevig duel waren de kansen op één hand te tellen. Qua uitgespeelde kansen had er voor UDI zelfs nog meer ingezeten. Het duel begon grimmig. Al na 9 minuten kreeg UDI-aanvoerder Van den Boogaard - terwijl de bal niet in de buurt was - in de eigen zestien een beuk van Onyeike, die in het verdere verloop overigens nog meer gemene overtredingen maakte.

In de openingsfase ging het gelijk op. TOP probeerde een hoger tempo te spelen, maar leed daarmee steeds balverlies. Na een kleine 20 minuten viel het eerste schot op goal te noteren, maar de inzet van Peter van den Heuvel was te zacht. Enkele minuten later kreeg de UDI-spits een levensgrote kans. Hij ontdeed zich knap van twee verdedigers en schoot hard op de vuisten van Budziak. TOP Oss wist er weinig tegenover te stellen, maar kwam na een half uur toch op voorsprong dankzij een frommelgoal. Onyeike schoot via Van den Boogaard op de vuist van Schalken. De bal hobbelde tot ieders verbazing met veel effect in het doel. In de slotfase van de eerste helft moest scheidsrechter Van Beek alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in de hand te houden. Rook kreeg geel voor een harde charge op Hofmeyer en Van der Voort na een stevige overtreding op Becker. Ook Van der Steen ging nog op de bon voor een relatief licht vergrijp.

In de eerste minuut na de thee ontsnapte TOP Oss opnieuw. Stewart veroverde de bal op rechts en ging alleen op doelman Budziak af. Die wist het schot van Stewart net tot corner te verwerken. TOP leek geschrokken en speelde lange tijd angstig de bal rond op de eigen helft. Ook omdat UDI achterin kort dekte en geen millimeter ruimte weggaf. UDI-trainer Marijnissen had de Osse opponent goed bestudeerd. Rook werd kort gedekt waardoor Mendy steeds gedwongen werd op te bouwen. Dat ging de pure mandekker niet best af.

Een half uur voor tijd leek de wedstrijd beslist te worden door een arbitrale blunder. Jurgen Boon was met een lichte schouderduw Becker de baas, maar scheidsrechter Van Beek legde tot ieders verbazing de bal op de stip. Doelman Schalken zorgde voor gerechtigheid door de slap ingeschoten bal van Onyeike te stoppen. Meteen hierna bracht Marijnissen Rob van der Wijst in voor Stewart. Hij zorgde voor meer dreiging. Maar eerst kreeg TOP Oss nog een kans via Guijt, de eerste echte kans voor TOP uit een spelmoment. Schalken stond op de juiste plaats. Even later waren de rapen weer gaar. TOP-aanvoerder Gesthuizen trapte na, na een lichte overtreding van Vinck. Die trapte vervolgens terug. Beide kemphanen kwamen er zonder kaart vanaf. Een kwartier voor tijd kwam dan eindelijk de dik verdiende gelijkmaker. Rob van der Wijst schoot met een verwoestend schot een jaar blessureleed van zich af: 1-1. In de slotfase zette TOP Oss nog even aan, maar gaf UDI daarmee meer ruimte voor de counter. Gescoord werd er niet meer.