ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

Eijsden - UDI19 (beker 2-2)

Voorbereiding nieuw seizoen kan starten

UDI door penalty's uitgebekerd
Afgelopen zondag zette UDI'19/Beter Bed haar wedstrijdenreeks voort om een ronde verder te komen in de beker. Daarvoor diende Eijsden uit Zuid Limburg bedwongen te worden. Files op de heenreis, het spelen op een bijveld en last but not least het missen van essentiële spelers waren er mede debet aan dat UDI met lege handen huiswaarts keerde. Ondanks bovengenoemde problemen was het UDI die keer op keer het doel opzocht. Dit resulteerde in een aantal kansen, die onze tricolores niet konden omzetten in winst, waardoor UDI een bekerronde verder zou zijn gekomen. Het nemen van penalty's moest uiteindelijk de beslissing brengen. Lucky Eijsden schoot er één meer in dan UDI en Eijsden bekert verder.

Vrij vroeg in de wedstrijd kwam UDI op achterstand. Joost Janssen wilde binnen het strafschopgebied de bal naar de keeper terugkoppen. De bal kwam echter niet in de handen van de keeper, maar voor de voeten van de tegenstander. Deze liet de kans niet liggen en schoot koelbloedig de bal achter Jurgen van Wanrooy. UDI herpakte zich. Aanval na aanval golfde op het doel van de tegenstander waardoor Eijsden teruggedrongen werd in hun eigen strafschopgebied. In de twintigste minuut paste Thijs Groenemans richting Joost Janssen. Joost schoof de bal door naar Tim Stewart. Tim zette de bal voor waarna Marcel Seijkens in een scrimmage de bal in het doel kon werken; 1-1.

Deze gelijke stand gaf UDI moed en vertrouwen voor het verloop van de rest van de wedstrijd. We kwamen echter bedrogen uit. Ondanks de druk op het doel van de tegenstander wist Eijsden in de slotminuten van de eerste helft weer op voorsprong te komen. Een speler van Eijsden slaagde erin aan de linkerkant door te breken, waarna hij een goede voorzet gaf, die door een andere speler werd ingekopt. Onze keeper toucheerde de bal nog wel, maar onvoldoende om deze buiten het doel te houden. We konden in de rust naar de warme thee die ons weer voldoende energie zou kunnen geven om de tweede helft met een goed gevoel te beginnen. Echter Eijsden had verzuimd in de rust spelers en begeleiders te voorzien van een natje en een droogje. Waarschijnlijk een tactische zet van de tegenstander om een hoofdklasser te bedwingen door een eerste klasser.

Ondanks het feit dat een middenvelder vervangen werd door een aanvaller en daardoor de druk op het doel van Eijsden steeds groter werd, slaagde UDI er niet in de volle winst mee naar Uden te nemen. In de laatste tien minuten kwam tweede elftalspeler Bas Bongers in het veld. Het eerste balcontact van Bas was een prachtig schot in de linker bovenhoek. De keeper van Eijsden had het nakijken. UDI kwam door dit schot weer op gelijke hoogte; 2-2.

In een bekerwedstrijd telt echter geen gelijkspel. Penalty's forceren dan een  beslissing. UDI was echter ongelukkig in het nemen daarvan. Eijsden slaagde erin vier keer vanaf de penaltystip te scoren. UDI moest het met één minder doen. UDI dus uitgeschakeld en kan men definitief op vakantie en kunnen ze fris aan de start van het nieuwe seizoen verschijnen want zo'n lange vakantie hebben ze al lang niet meer gehad.

Aangezien deze wedstrijd de laatste officiële wedstrijd van ons vaandelteam was, wil ik mede namens spelers, trainers en begeleiders onze dank overbrengen aan alle supporters uit Uden en omgeving die ons het afgelopen seizoen gesteund hebben. Mede dankzij jullie is er een derde plaats bereikt in de competitie en de kwartfinale in de bekerronde. We hopen dat we volgend seizoen ook op jullie steun mogen rekenen.