ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Gemert - UDI19 (2-1)

UDI met lege handen na heroïsche strijd tegen Gemert
Wedstrijden tussen Gemert en UDI lijken altijd kampioenschappen op zich. Zondag was het niet anders. UDI speelde misschien wel haar beste wedstrijd van dit seizoen. Des te zuurder was het dat de ploeg van trainer Marijnissen met lege handen terug naar Uden moest. Waar een gelijkspel de juiste verhoudingen had weergegeven sleepte Gemert er met hangen en wurgen een 4-3 overwinning uit. UDI moest de hele tweede helft met tien man spelen omdat Marcucci vlak voor rust zijn tweede gele kaart kreeg. Desondanks werd Gemert de hele tweede helft overklast door UDI. Het was alleen jammer dat UDI in de rust al tegen een 3-1 achterstand aan keek.

UDI begon sterk aan de klassieker. Al na zeven minuten nam UDI de leiding. Peter van den Heuvel rondde een prima combinatie met Randy Hofmeijer en Jorus van Lanen van dichtbij af. Lang kon UDI niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later kopte Van der Linden uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. Weer drie minuten later scoorde Hoffmans 2-1 na slecht uitverdedigen van UDI. Dat gebeurde op het half uur opnieuw en ditmaal profiteerde Van der Reijden namens Gemert. De thuisploeg was in die fase ook de betere. Gemert was feller en had vooral het middenveld stevig in handen. UDI kwam niet verder dan twee voorzetten vanaf links die beide net te hoog waren voor Peter van den Heuvel. Vlak voor rust kreeg Marcucci - onterecht - zijn tweede gele kaart. De scheidsrechter, die verder goed floot, voelde op dat moment de wedstrijd niet echt aan.

Na rust leek het echter of juist UDI een man meer had. UDI won de meeste duels op karakter en wist  ondanks het ondertal goed te combineren. Al na zeven minuten vond UDI de aansluiting. Nadat eerst Marcel Seijkens op de paal schoot, vond de ingevallen Johan Vissers wel een gaatje. UDI ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker en was daar via de sterk ingevallen Janssen en Vissers ook dichtbij. In de 72ste minuut kreeg Gemert de eerste kans na rust. Die was wel meteen raak. Smits kopte een voorzet van Hoffmans binnen. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer. Tien minuten voor tijd werd Gemert-invaller Van Zutven zo in het nauw gedreven dat hij de bal in eigen doel kopte. UDI drong nog flink aan, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Marcel Seijkens was na afloop aangeslagen. "Speel je eindelijk een goede wedstrijd, schiet je er nog niets mee op. We hebben het in de eerste helft laten liggen. De tweede bal was steeds voor Gemert. In de rust hebben we afgesproken er toch nog vol voor te gaan. Richard van den Boogaard schoof op en achterin speelden we één op één. Jammer dat het niet is gelukt." Seijkens geniet wel van de wedstrijden tegen Gemert. "Dit zijn speciale wedstrijden. Gemert is niet zo'n luizenploeg als Schijndel en JVC. Niet vallen en blijven liggen, maar echt voetballen. We weten van elkaar precies hoe we spelen."