ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

OJC Rosmalen - UDI19 (1-0)

UDI voetbalt zonder passie en verliest van OJC Rosmalen
De thuisclub moest aantreden met een gehavende ploeg, een aantal jonkies maakten hun opwachting. Aan UDI-zijde ontbreekt nog steeds doelman Jan Schalken en middenvelder Hans Seijkens. De OJC-trainer Meijs liet zijn ploeg erg compact spelen en met de counter als gevaarlijk wapen. UDI kreeg hierdoor voetballend een ruim overwicht, met name het eerste half uur leek het aftellen tot UDI de score zou openen. Jammer genoeg werden er té weinig doelkansen gecreëerd en te voorspelbaar werd er gespeeld om de OJC verdediging te verontrusten.

En wisten ze even geen weg met de bal dan werd de bal over de lijn gewerkt, zijlijn of achterlijn. UDI kreeg dan ook vele corners te nemen, maar telkens zonder succes. Hun doelman liet in de eerste helft enkele keren de ballen los, echter de scherpte ontbrak om hiervan te profiteren. Het laatste kwartier van de eerste helft wierp de thuisclub de schroom van zich af en had gedurfd enkele messcherpe counters waar de doelpaal op ’n kopbal van Bas Timmers redding bracht. Meteen daarop aan de overzijde legde v.d. Heuvel goed terug op de opkomende Boon, maar diens schot ging hoog over. Met een dubbelblanke stand werd de rust bereikt.

Penalty breekt wedstrijd open

De tweede helft speelde UDI verder zoals geëindigd, zonder passie, te weinig beleving. Het ontbreekt de ploeg in deze fase aan zelfvertrouwen. En het was de thuisclub die een attent keepende v. Wanrooij op zijn weg vond, ’n harde pegel van Timmers kon hij over het doel tippen. Na ’n uur spelen werd Jordie Suppers door twee verdedigers binnen de zestien getorpedeerd, de scheidsrechter wuifde elk protest weg. Vijf minuten later aan UDI-zijde vergreep v.Katwijk zich aan invaller Chritina, voor velen buiten het strafschopgebied, echter nu legde hij de bal wel op de stip. OJC-er Schoonens greep dit buitenkansje en benutte deze penalty; 1-0. Met dit doelpunt bloeide de wedstrijd als kijkspel op. UDI veel risico nemend en op zoek naar de gelijkmaker. Enkele wissels volgden en verdediger v.d. Boogaard stond ook in de voorste lijn om zo mogelijk koppend toe te slaan. De vlijmscherpe en razendsnelle counters van de thuisclub door hun vleugelspitsen Schoonen en Christina zorgden voor een boeiend slot. Maar de stand bleef ongewijzigd en UDI liet bij dit OJC dure punten liggen.

Trainer Eus Marijnissen was allerminst te spreken over zijn mannen. “Het ontbrak aan scherpte, te veel duels werden verloren en weinig flankenspel. Het was allemaal te voorspelbaar, de thuisclub kon dit compenseren met wilskracht en hun gevaarlijke counters. Volgende week opnieuw, dan wacht ons koploper Vinkenslag.”